• BIST 9550.7
  • Altın 2484.049
  • Dolar 32.4983
  • Euro 34.8098
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 23 °C

Medula-Hastane sistemini kullanmakta olan tüm özel sağlık hizmet sunucularının dikkatine duyuru

Medula-Hastane sistemini kullanmakta olan tüm özel sağlık hizmet sunucularının dikkatine duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından "Medula-Hastane Sistemini kullanan tüm sağlık hizmet sunucularının dikkatine" duyuru yayımlanmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından "Medula-Hastane Sistemini kullanan tüm sağlık hizmet sunucularının dikkatine" duyuru yayımlanmıştır;

 

T.C.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

DUYURU

 

 

MEDULAHASTANE SİSTEMİNİ KULLANMAKTA OLAN TÜM ÖZEL SAĞLIK HİZMET

SUNUCULARININ DİKKATİNE!

 

 

Bilindiği üzere, Sağlık Uygulama Tebliğinin “4.2.1.B.1 Ayaktan tedavilerde ödeme uygulaması” başlıklı bölümünün onüçüncü fıkrasındaki “Ayaktan başvurularda özel sağlık hizmeti sunucuları için günlük muayene sınırı acil branşından başvurular hariç olmak üzere, sağlık hizmeti sunucusundaki sözleşme kapsamında çalışan hekimlerin çalışma saatlerinin 6 (altı) ile çarpılması ile bulunur. Her bir hekim için günlük muayene sayısı her halükarda 60 (altmış)’ı geçemez. Özel sağlık hizmeti sunucuları her bir hekim için ayrı ayrı olmak üzere bu sınırlarda muayene fatura edebilir. Bu sınırlar aşıldıktan sonra kabul edilen hastalar için yapılan işlemler Kuruma fatura edilemez.” hüküm doğrultusunda;

 

MEDULAhastane sistemi sözleşme ekranında gerekli düzenlemeler tamamlanmış olup, bu kapsamda Kurumumuz ile sözleşmeli olan her özel sağlık hizmet sunucusu için (muayene işlemi yapılmayan merkezler hariç olmak üzere, örn. diyaliz merkezleri, hiperbarikoksijen merkezleri vb.) hekimlerinin haftalık çalışma saatlerinin sisteme girilmesi zorunludur. (Örneğin özel hastanede çalışmakta olan bir hekim bu hastanede pazartesi günü 4 saat, salı günü 6 saat, çarşamba günü 8 saat ve cuma günü 4 saat çalışıyor ise, bu hekimin o hastane için çalışma saatinin sisteme (4saat+ 6saat+ 8saat+ 4saat) 22 olarak girilmesi gerekmekte olup, bu hekim için haftalık muayene sayısı sistem tarafından (22 saat*6 muayene) 132 muayene olarak hesaplanacaktır. Ancak, hekimin çalışma saatine göre pazartesi günü maksimum yapması gereken muayene sayısı (4 saat x 6 muayene) 24 olmasına rağmen, ilgili hastane tarafından 24 adet muayeneden fazla muayenenin Kurumumuza fatura edilmesi halinde, Kurumumuza fazladan gönderilen muayene işlemlerinin tüm sorumluluğu özel sağlık hizmeti sunucularının olacaktır.)

 

Kurumumuzla sözleşmeli özel sağlık hizmet sunucularına, hekimlerinin haftalık çalışma saati güncelleme işlemlerini sisteme girebilmeleri için 15.06.2012 tarihi mesai saati sonuna kadar yetki verilecek olup, bu tarihten sonra bu işlem sadece Kurumumuz İl Müdürlükleri/ Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerince yapılabilecektir.

 

Bahse konu sağlık hizmet sunucuları tarafından hekimlerinin haftalık çalışma saatlerini güncellemeden Mayıs2012 dönemine ait dönem sonlandırma işlemini yapmamaları önem arz etmektedir. Bu kapsamda, çalışma saatleri haftalık olarak güncellenmeden dönem sonlandıran tüm özel sağlık hizmeti sunucularının oluşabilecek mağduriyetlerinden (muayene bedellerine “0” bedel dönülmesi vb.) sadece ilgili özel sağlık hizmeti sunucuları sorumlu olacaklardır.

 

Kurumumuzla sözleşmeli özel sağlık hizmet sunucularınca sisteme girilecek olan haftalık çalışma saatlerinin kontrol edilmesi ve 15.06.2012 tarihinden sonra bu saatlerde yapılacak olan tüm değişiklerden sadece Kurumumuz İl Müdürlükleri/Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlükleri sorumlu olacaklardır.

 

Özel Sağlık Hizmet sunucularına önemle duyurulur.

 

Duyurunun aslı için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 15209 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim