• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Medula Sistemine Malzeme Gönderimi Hakkında Duyuru

Medula Sistemine Malzeme Gönderimi Hakkında Duyuru
Bilindiği üzere Sağlık Uygulama Tebliğinin 20.1 “tıbbi malzeme temin esasları” başlıklı maddesine göre 01.01.2008 tarihinden itibaren Ulusal Bilgi Bankasında onaylanmış ürün numarası (barkod) bulunmayan tıbbi malzemelerin bedelleri Kurumca karşılanmayacak

Bilindiği üzere Sağlık Uygulama Tebliğinin 20.1 “tıbbi malzeme temin esasları” başlıklı maddesine göre 01.01.2008 tarihinden itibaren Ulusal Bilgi Bankasında onaylanmış ürün numarası (barkod) bulunmayan tıbbi malzemelerin bedelleri Kurumca karşılanmayacaktır...

 
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN
MEDULA SİSTEMİNE MALZEME GÖNDERİMİ
 
 
Bilindiği üzere Sağlık Uygulama Tebliğinin 20.1 “tıbbi malzeme temin esasları” başlıklı maddesine göre 01.01.2008 tarihinden itibaren Ulusal Bilgi Bankasında onaylanmış ürün numarası (barkod) bulunmayan tıbbi malzemelerin bedelleri Kurumca karşılanmayacaktır.
Bu nedenle MEDULA sistemi üzerinde tıbbi malzeme gönderimi ile ilgili yeni bir düzenleme yapılmış ve yapılan bu düzenleme 17.01.2007 tarihinde http://www.sgk.gov.tr/doc/medula/MEDULA_Kullanim_Kilavuzu_2%2015_20080117.pdf linkindeki kullanım kılavuzu üzerinden duyurulmuştur.
Kullanım kılavuzunda da belirtildiği gibi yeni uygulama 01.02.2008 tarihinden itibaren başlatılacaktır.
Uygulamanın detayları aşağıdaki gibidir:
1) Kamu hastaneleri için: (Bakınız: Tablo 1)
a) Malzemenin daha önce kullanılan EK-5A, EK-5C veya Emekli Sandığı protokol kodu varsa; yeni uygulamada malzemenin hem eski kodunun, hem de Ulusal Bilgi Bankasında onaylanmış olan ürün numarasının (barkodunun) MEDULA sistemine gönderilmesi gerekmektir.
b) Malzemenin daha önce EK-5A, EK-5C veya Emekli Sandığı protokol kodu yoksa; yeni uygulamada malzeme daha önce MEDULA sistemine gönderildiği gibi, “kodsuz malzeme” girişinden girilecek ancak yeni kod alanına o malzemenin Ulusal Bilgi Bankasında onaylanmış olan ürün numarası (barkodu) girilerek karşılığında talep edilen fiyat gönderilecektir. Bu fiyat malzemenin alış fiyatı üzerine %8 KDV, çıkan fiyat üzerine %15 işletme gideri, çıkan fiyat üzerine hazine kesintisi (değişken) ve çıkan fiyat üzerine Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu kesintisi (değişken) ilave edilerek hesaplanacaktır. MEDULA sisteminde dönem sonlandırmada ayrıca %8 KDV eklenmeyecektir.
2) Özel hastaneler için: (Bakınız: Tablo 2)
a) Malzemenin daha önce kullanılan EK-5A, EK-5C veya Emekli Sandığı protokol kodu varsa; yeni uygulamada malzemenin hem eski kodunun, hem de Ulusal Bilgi Bankasında onaylanmış olan ürün numarasının (barkodunun) MEDULA sistemine gönderilmesi gerekmektir.
b) Malzemenin daha önce EK-5A, EK-5C veya Emekli Sandığı protokol kodu yoksa; yeni uygulamada malzeme daha önce MEDULA sistemine gönderildiği gibi, “kodsuz malzeme” girişinden girilecek ancak yeni kod alanına o malzemenin Ulusal Bilgi Bankasında onaylanmış olan ürün numarası (barkodu) girilerek karşılığında talep edilen fiyat gönderilecektir.
- KDV mükellefi olan özel sağlık kurumları için; malzemenin KDV hariç alış fiyatı gönderilecektir. KDV mükellefi olan özel sağlık kurumlarının faturalarına %8 oranında KDV MEDULA sisteminde dönem sonlandırmada sistem tarafından eklenecektir.

- KDV mükellefi olmayan, vakıflara ait özel sağlık kurumları için; malzemenin alış fiyatı üzerine %8 KDV ilave edilerek gönderilecektir. MEDULA sisteminde dönem sonlandırmada ayrıca %8 KDV eklenmeyecektir.

İlgili Yazı, Tablo-1 ve Tablo2 için tıklayınız.

 

 

Bu haber toplam 3222 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim