• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 15 °C

Medula V3 Hasta Çıkış Kayıt İşlemleri Hakkında Duyuru

Medula V3 Hasta Çıkış Kayıt İşlemleri Hakkında Duyuru
Yeni versiyonda yatan hastaların sağlık tesisinden taburcu oldukları tarihte “hasta kabul sürecinde yer alan hasta çıkış kayıt metodunu kullanarak” yatış çıkış kayıtlarının yapılması gerekmektedir.

Yeni versiyonda yatan hastaların sağlık tesisinden taburcu oldukları tarihte “hasta kabul sürecinde yer alan hasta çıkış kayıt metodunu kullanarak” yatış çıkış kayıtlarının yapılması gerekmektedir.

 

MEDULA VERSİYON 3
HASTA YATIŞ ÇIKIŞ KAYIT İŞLEMLERİ
 
 
MEDULA VERSİYON-3 01.04.2009 tarihinde uygulamaya alınmıştır.
 
Yeni versiyonda yatan hastaların sağlık tesisinden taburcu oldukları tarihte “hasta kabul sürecinde yer alan hasta çıkış kayıt metodunu kullanarak” yatış çıkış kayıtlarının yapılması gerekmektedir. Yatış çıkış kaydının taburcu olduğu gün sağlık tesisince yapılması esastır. Yatan hastanın taburcu olduğu gün yatış çıkış kayıt işleminin doğru ve zamanında yapılmamasının sorumluluğu işlemi yapmayan sağlık tesisine aittir. Söz konusu işlem MEDULA VERSİYON 3 üzerinden yatışı gerçekleştirilen hastalar için uygulanacaktır. Hasta yatış çıkış kaydı yapılmamış hastanın bir başka sağlık tesisinin acil servisine başvurması ve bu sağlık tesisinin acil provizyon talebi durumunda MEDULA VERSİYON 3 tarafından bir önceki tesise ait hasta yatış çıkış kaydı otomatik olarak yapılacaktır. Acil dışındaki başvurularda ise “hastanın bir başka sağlık tesisinde yatışı mevcuttur” hatası alınması durumunda, ekte yer alan formun sağlık tesisince doldurularak, bağlı bulundukları Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğüne faks ile bildirilmesi gerekmektedir. Form aynı gün iadeli taahhütlü olarak bir üst yazı ekinde bağlı bulundukları Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğüne gönderilecektir. Hastanın sağlık tesisine başvurusunun ve formda yer alan bilgilerin doğruluğu sağlık tesisinin sorumluluğundadır. Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğünce (doktor ve sağlık tesisi tanımlama yetkisine sahip olan personelce-Hasta Yatış İşlemleri/Hasta Yatış Kapatma Bölümünden) faks’ta yer alan bilgilere göre hasta yatış çıkış kaydı ivedi olarak yapılacaktır.
 
Yukarıda yer alan uygulama hastaların olası mağduriyetini ortadan kaldırmaya yöneliktir. Sağlık tesislerinin daha önce yaşadıkları faturalamaya ilişkin sorunları ortadan kaldırmaya ve hatalı provizyon alınmasını önlemeye yönelik hasta yatış çıkış işleminin on-line olarak yapılmasının uygulamada kalması, sağlık tesislerinin bu işlemi doğru ve zamanında yapmaları ile mümkündür.
 
 
………………………………SAĞLIK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ'NE
Aşağıda bilgileri yer alan hasta ….………………………………... tarihinde sağlık tesisimize başvurmuştur. Hastanın
bir başka sağlık tesisinde "yatış işlemine ait -hasta yatış çıkış kaydının-" yapılmamış olması nedeniyle provizyon alınamamaktadır. Hastanın mağduriyetinin önlenmesi amacıyla ilgili hastanedeki yatış çıkış kaydının aşağıdaki bilgilere göre yapılmasını arz ederim.
HASTAYA AİT BİLGİLER
1)HASTA ADI SOYADI……………………….:………………………………………
2)HASTA TC KİMLİK NO……………………:………………………………………
3)HASTA VEYA YAKINININ İMZASI.….:
BAŞVURULAN TESİSE AİT BİLGİLER
4)SAĞLIK TESİSİ YETKİLİ PERSONELİN ADI/SOYADI/ÜNVANI……….:…………………………………………
5)SAĞLIK TESİSİ YETKİLİ PERSONELİ TELEFON NO……………………….:…………………………………………
6)SAĞLIK TESİSİ YETKİLİ PERSONELİ FAX NO………..…….……………….:…………………………………………
7)SAĞLIK TESİS YETKİLİ PERSONELİNİN İMZASI……………………………:
NOT: (1.2.4.5.6.7. ALANLARIN DOLDURULMASI ZORUNLUDUR) ( 3. ALANIN DOLDURULMASI HASTANIN SAĞLIK AÇISINDAN MANİ BİR
DURUMU MEVCUT DEĞİL İSE ZORUNLUDUR)



İlgili dosya için
tıklayınız
Bu haber toplam 4970 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim