• BIST 9693.46
  • Altın 2512.209
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7781
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

Medula ve İTS "Eczacıların ruh sağlığını bozdu"

Medula ve İTS  "Eczacıların ruh sağlığını bozdu"
TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, sürekli kesintiye uğrayan Medula Eczane Provizyon sistemi'nin, İTS'nin de devreye girmesiyle birlikte tamamen çöktüğünü ifade ederek, eczacıların ruhsal sağlığının bozulduğunu söyledi.

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, sürekli kesintiye uğrayan Medula Eczane Provizyon sistemi'nin, İTS'nin de devreye girmesiyle birlikte tamamen çöktüğünü ifade ederek, eczacıların ruhsal sağlığının bozulduğunu söyledi.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, sürekli kesintiye uğrayan Medula Eczane Provizyon sistemi'nin, İlaç Takip Sistemi (İTS)'nin de devreye girmesiyle birlikte tamamen çöktüğünü ifade ederek, "Ağır aksak çalışan sistem özellikle son hafta eczacıları ve ilacını alamayan vatandaşları bezdirdi. Durum böyleyken, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı'nın 'İTS tıkır tıkır çalışıyor' açıklaması eczacıları daha da öfkelendirdi" dedi.
Saydan yaptığı yazılı açıklamada, Eczane provizyon sisteminde yaşanan aksaklıkların giderilmesi ve bu sistemin yenilenmesi için sayısız yazılı başvuru yaptıklarını bildirdi. Saydan, ancak gelinen noktada, İTS'nin de devreye girmesiyle birlikte zaten düzgün çalışmayan sistemin tamamen çökme noktasına geldiğini söyledi.

-"SİSTEM BİR GÜN ÇALIŞIYOR, BİR GÜN ÇALIŞMIYOR"-

"Devletin en büyük bütçeli kurumlarından biri olan SGK'nın halen bu sistem arızalarına bir sorun bulamaması, eski sistemin üzerine yeni verilerin yüklenmesiyle adeta yamalı bohçaya çevrilmesi son derece yanlış bir tutumdur" diyen Saydan açıklamasına şöyle devam etti:
"Yetkililerin; yaşanan bu arızaların vatandaşın ilaç alamamasıyla birlikte ne denli büyük sağlık sorunlarına davetiye çıkardığından habersiz, sanki eczanelerimizde her şey yolundaymış gibi açıklamalar yapması son derece talihsiz ve kabul edilemez bir davranıştır. Bir gün çalışan bir gün çalışamayan, çalıştığında da ancak 15 dakikada bir reçete işleyebildiğimiz sistem, üstelik sürekli verileri karıştırmakta ve hata vermektedir. Bunları görmezden gelerek açıklama yapanların, sistemin sadece kendi binalarında çalışmasını izleyerek beyanat vermekten vazgeçmeleri gerekmektedir. Bu yüzden yetkilileri açıklama yapmadan önce yaşadığımız sıkıntıları birebir görmeleri için bir gün eczanelerimizde bizlerle birlikte çalışmaya davet ediyoruz."

-"10 TEMMUZ GELDİ HALA RAFLARIMIZ KAREKODSUZ İLAÇLARLA DOLU"-

Öte yandan İlaç dağıtım kanallarınca yapılan açıklamada 10 Temmuz tarihine kadar raflardaki karekodsuz ilaçların tamamının karekodlanacağının belirtildiğini söyleyen Saydan, "Ancak bununla ilgili halen bir çalışma yapılmadığı için eczane raflarımızın çoğu karekodsuz ilaçlarla doludur. Ne olacak bu ilaçlar? Eczacılar sermayelerini çöpe mi atacaklar?" dedi.
Eczacıların, artık işlerini yapmak, hastalara ilaç vermek istediklerini belirten Saydan, Gerek karekodsuz ilaçlar gerekse çalışmayan sistem yüzünden hastalarla sürekli karşı karşıya gelip, hastaların öfkesine maruz kalmak istemediklerini kaydetti.
"Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Eczacılarımızın ruhsal sağlığı bozulmuş, dayanacak güçleri kalmamıştır" diyen Saydan, bu yüzden düzenli çalışan bir sistemin kurulması için ivedilikle çalışmaların hızlandırılmasını ve stoklardaki karekodsuz ilaçların firmalara yasal sorumluluklarını hatırlatılarak, bir an önce karekodlanmasını talep etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2925 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim