• BIST 9676.86
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 30 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 28 °C

MEDULA ve TITUBB hastane kullanıcılarının dikkatine duyuru

MEDULA ve TITUBB hastane kullanıcılarının dikkatine duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından MEDULA ve TITUBB hastane kullanıcılarının dikkatine duyuru yayımlanmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından MEDULA ve TITUBB hastane kullanıcılarının dikkatine duyuru yayımlanmıştır;

 

T.C.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

 

26.09.2012

 

 

DUYURU

 

MEDULA ve TITUBB HASTANE KULLANICILARININ DİKKATİNE

 

 

Bilindiği üzere, 01.09.2012 tarihi itibariyle Medula Hastane Sisteminde Sağlık Hizmet sunucularının Firma tanımlayıcı numaralarını Fatura kesme aşamasında sisteme girmeleri zorunlu hale getirilmiştir. Firma tanımlayıcı numaralarının Tıbbi malzemelerin Türkiye ilaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası’nda (TİTUBB) kayıtlı ürünlerin ana tedarikçisi veya üreticinin firma tanımlayıcı numarası olduğu yapılan duyuru ile Sağlık Hizmet sunucularına ilan edilmiştir.

 

Ancak yapılan uygulamalarda Sağlık Hizmet sunucularından gelen talepler nedeniyle TİTUBB SGK kısmı ile ilgili bazı açıklamalar yapma gereği duyulmuştur. Buna göre;

 

1. Sağlık Hizmet Sunucuları Tıbbi malzemeyi SGK’ya faturalandırırken Barkod, Ana firma tanımlayıcı numarası, Branş bilgisi ve SUT bilgisini sisteme girmek zorundadırlar.

2. Firma tanımlayıcı numarası olarak Ana firma tanımlayıcı numarası bilgisini girdikleri halde sistemden ‘Barkod bilgisi ve firma tanımlayıcı numarası Ulusal bilgi bankasında kayıtlı değildir’ mesajı alınıyorsa, ellerindeki tıbbi malzemenin barkodunun SGK onayının olup olmadığını TİTUBB üzerinden kontrol etmeleri gereklidir.

3. TİTUBB üzerinden SGK onayı kontrol aşamasında ; http://ubb.iegm.gov.tr Adresinde yer alan bilgi bankası başlıklı alanda yer alan Tıbbi cihaz sorgulama kısmında küresel ürün numarası sorgulama alanına Barkod numarasını girerek listele butonu kullanılarak sorgulama yapacaktır. Daha sonra ekranın alt kısmında bulunan malzemenin üzerinde ekranın sağ tarafında yer alan SGK alanının yeşil renkte ve içinde tarih bilgisinin olup olmadığını kontrol edeceklerdir. Eğer bu alan yeşil renkte değil ve SGK onay tarihi yok ise ilgili tedarikçi ya da üretici firma ile bağlantıya geçerek SGK onaylarını yapmaları istenecektir.(Ekte ekran görüntüsü gösterilmiştir.)

4. Ayrıca yine bu ekran üzerinde aynı barkodun birden fazla ana firma üzerinde kayıtlı olduğu bilgisine ulaşıldığında ekran alt kısmında yer alan barkod bilgisi üzerine tıklanarak gelen ekranda ana firma bilgilerine ulaşılarak Sağlık Hizmet Sunucularının satın almış olduğu ürünün gerçekte hangi firma üzerindeyse kontrolü yapılabilir. Burada özellikle Sağlık Hizmet sunucularının Bayilerden aldığı ürünler için bayi hangi ana firmanın bayisiyse o bilginin alınması önemlidir. MEDULA’ ya gönderecekleri ana firma tanımlayıcı numarasına buradan ulaşarak kullanabilirler.

 

5. SGK onayları ve Ana firma tanımlayıcı numaraları bu şekilde kontrol edildikten sonra SGK onayı olanlar için ilgili firma tanımlayıcı numarası kullanılarak MEDULA’ ya fatura edilebilir.

6. Sağlık Hizmet sunucularının bu işlemleri, tıbbi malzemeyi kullanmadan önce yapmaları önemle duyurulur.

 

Bilgi edinilmesini rica ederim.

 

Duyurunun aslı için tıklayınız

Duyurunun eki için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 22608 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim