• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

Medula Yine “Tıkır Tıkır” İflas Etti!

Medula Yine “Tıkır Tıkır” İflas Etti!
İstanbul Eczacı Odası, geçen hafta eczaneleri işlemez hale getiren Medula Reçete Provizyon Sistemi dün (02.11.2010) yine çalışmadığını açıkladı.

İstanbul Eczacı Odası, geçen hafta eczaneleri işlemez hale getiren Medula Reçete Provizyon Sistemi dün (02.11.2010) yine çalışmadığını açıkladı.

İstanbul Eczacı Odası'nın yaptığı açıklamada şöyle; "Odamız ve diğer meslek örgütlerimizce sistemin işlemediğine dair yapılan açıklamalar üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu'nca yapılan açıklamalarda, sistemin işlediği, zira 1 milyonun üzerinde reçete girişi yapıldığı belirtilmişti. Bu açıklama karşısında biz eczacılar "bu kadarı da olmaz" demekten başka çare bulamıyoruz.


Zira biz eczacılar Medula işlemediğinde hastalarımıza "Sistem çalışmıyor, bir yarım saat sonra yine deneyelim" diyoruz. Hasta gidiyor yeniden geliyor. Hem biz ve hem de hastalarımız çile çekiyor. Bazen bu formül işe yaramıyor, çoğu meslektaşımız geri ödemesini alamama riskini göze alarak sistemden onay almadan hastaya ilaçlarını veriyor.

Sonrası ise malum! Yine biz eczacıların çilesi başlıyor: Eczanelerimizi kapatıyor, bazen gece boyunca sistemle cebelleşiyor ve sistemden onay almaya çalışıyoruz. İşte SGK yetkililerinin giriş yapıldığını iddia ettiği reçeteler, eczacıların geceler boyu sürdürmek zorunda kaldığı mesai sonucunda sisteme girilebiliyor.

Bir hukuk devletinde devlet ve kamu kurumları bazı gerçekleri gizleyerek yanıltıcı rakamlar telaffuz etmek yerine görevlerini yerine getirmek zorundadırlar. Sistemin işlemediği ortada iken "tıkır tıkır işlediği"ni iddia edenleri, gerçekleri göstermek için eczanelerimize davet ediyoruz.

Eczacıların fedakarlıkları ve hastaları mağdur etmemek adına geceler boyu sisteme ilaç girişi yapmaları sayesinde hastalar ilaç hizmeti alabiliyorken ve artık Medula'nın işlemediği gün gibi açıkken, Kurum yetkililerinin "İşte şu kadar ilaç girişi yapılmış, demek sistem çalışıyor" diyebilmeleri, nasıl bir görev ve sorumluluk anlayışıdır? Biz anlayamıyoruz. Hastalarımız anlayamıyor. Kimse anlayamıyor.

Çalışmayan sisteme rağmen fedakarlıkla hizmet vermeye çalışan 24.000 eczacıyı ve onların meslek örgütlerini kamuoyunu yanıltmakla itham etmek nasıl bir anlayışın ürünüdür? O halde kurumun bizzat web sitesinden yayınlanan sistemin çalışmadığına dair elimizde mevcut, saymakla bitmeyen duyurular da kamuoyunu yanıltmaktadır. Kurumun çelişkili ve gerçek dışı açıklamalar yapmak yerine görevini yapması, artık bu Medula sorununu çözmesi gerekmektedir. Yılan hikayesine dönen Medula sorununu çözemeyenler de artık istifa etmelidir.

Biz tüm basın mensuplarını eczanelere davet ediyoruz. Gelin hastalara sorun, gelin eczacıya sorun! GELİN ECZACININ ve HASTANIN ÇİLESİNİ KENDİ GÖZLERİNİZLE GÖRÜN!  "

Bu haber toplam 6488 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim