• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Mehmet Öz'den sağlıklı öneriler!

Mehmet Öz'den sağlıklı öneriler!
Prof. Dr. Mehmet Öz’le yaptığımız sohbette, ortak bir noktada buluştuk: “Hem sağlıklı yaşayacaksın, hem önlemini alacaksın fakat yine de işi şansa bırakmayacaksın ve gerekli kontrolleri zamanında ...

Prof. Dr. Mehmet Öz’le yaptığımız sohbette, ortak bir noktada buluştuk: “Hem sağlıklı yaşayacaksın, hem önlemini alacaksın fakat yine de işi şansa bırakmayacaksın ve gerekli kontrolleri zamanında yaptıracaksın...”

Prof. Dr. Mehmet Öz ile babası Prof. Dr. Mustafa Öz’ün Yeniköydeki yalısında buluştuk. Hava tam yaz, pırıl pırıl, güneşli ve sıcacık. Mehmet de her zaman olduğu gibi tam fit, pırıl pırıl, neşeli ve şık...

* Mehmet öncelikle yine kutlamayla işe başlayacağım, inanılmazı başarıyorsun, bu yıl iki kez Amerika’da Emmy ödülü kazandın ve şu an ‘Dr. Oz Show’ Amerika gibi bir ülkede 1 numara seçildi.

Hasan doğru diyorsun, evet bir numara oldu ‘Dr. Oz Show’. Burada aslında bazı şeylere çok dikkat ediyorum, en önemlisi de problem çözücü kimliğimden çıkıp izleyici ve konuklarımın duygularına tanıklık eden bir kişi haline geliyorum. Oprah bana çok önemli şeyler öğretti, insanların sadece bildikleri ve düşündükleri ile değil, asıl duygularını etkilediğinde değişebileceğini öğretti. Ben tutkulu, pratik ve oyuncu bir Dr. Oz olarak çıkıyorum şovuma, bunu da herkes çok seviyor.

* Türkiye’de de senin şovun yayınlanırken herkes Home TV’ye kilitleniyor. www.doctoroz.com adresini de ayda 40 milyon kişi takip ediyor, orada da bir rekor kırıyorsun. Sağlık yaşamın dünyada yaygınlaşmasına olağanüstü bir katkın oluyor. Bu arada ‘sağlıklı yaşam’ derken gelelim senin herkesi merak ettiren barsak kanseri olayına. Bunu tam bir anlatsana, kimsede şüphe kalmasın.


Hasan buadenematöz polipti. Biliyorsun adenomatöz polipler, prekanseröz yani kanser öncesi lezyonlar. Eğer orada fark edilmeden kalsaydı ve büyüseydi zaman içinde kansere dönüşecekti ve çok ciddi problemlere sebep olacaktı. Allahtan herkese önerdiğimizi ben kendimde de uyguladım ve 50 yaşımda hiçbir şikayetim olmadığı halde bir kolonoskopi yaptırdım da meydana çıktı ve hemen o esnada da alındı, küçücük bir şeydi zaten.

* Mehmet, inanmayacaksın ama aynısı bende de oldu. 50 yaşıma gelince ben de otomatikman kolonoskopi yaptırdım, bende de sendeki gibi adenematöz polip bulundu, alındı ve kontrollerim hep normal çıkıyor artık.
Benim sonra yaptırdığım kontrolde de tamamen normal bulgu bulundu. Bak Hasan bunu ikimiz de herkese anlatmalıyız, bu çok önemli, iyi ki söyledin bunu. Ben de sağlıklı yaşıyorum, sen de sağlıklı yaşıyorsun ve ikimizde bu işi çok iyi biliyoruz ama ikimizde de adenomatöz polip oluşuyor.
Demek ki bazı şeylerde sadece sağlıklı yaşamak yetmiyor, önerilenleri dinleyip gerekli kontrolleri de zamanında yaptırmak lazım. İşte bunu muhakkak yaz ki insanlar seni ve beni örnek alsın, doğru bilgi ile doğru yöne kanalize olsun. Ben de, “İki sağlıklı yaşamla uğraşan doktorda da bu oldu, demek ki herkes de haydi haydi olabilir” diye ikimizi örnek gösterip, anlatacağım.

* Anlaşılan şanslı kişileriz, tatsız olabilecek bir bulguyu erken yakalayıp hem sağlığımızı koruduk,
hem de herkese iyi örnek olduk. Aslında sağlık konusunda o kadar çok bilgi bombardımanı var ki, kişilerin de kafası karışıyor ve ikilemde kalıp, doğru seçimi bulmakta zorlanıyorlar. Seninle konuştuğumuz ‘sağlıklı yaşam danışmanlığı ve koçluğu’ programını başlattım ve uyguladıkça gördüm ki kişiler el ele bir çalışmadan mutlu oluyor, biri kendilerine koçluk yaptığında kısa sürede doğru seçimleri yapıyor, sağlıklarına yön veriyor.

Hasan kısacası hem sağlıklı yaşayacaksın, hem önlemlerini alacaksın fakat yine de işi şansa bırakmayacaksın ve gerekli kontrolleri zamanında yaptıracaksın, işin özeti bu. İnsanın kendi sağlığı için yapabileceği o kadar çok şey var ki ve bunların çoğu çok kolay yapılabilir şeyler. Bunların sonucu ise sağlıklı ve genç yıllar, denemeye değmez mi?

YARIN: FAZLA KiLOLARIN ZARARLARI

PROF. DR. MEHMET ÖZ iLE SAĞLIKLI BiR SOHBET / YAZI DİZİSİ - 1 Milliyet Cadde
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3149 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim