• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Mehmet Öz’ün bağırsaklarındaki mercimekler!

Mehmet Öz’ün bağırsaklarındaki mercimekler!
Prof. Dr. Mehmet Öz, Amerikan televizyonlarındaki kış dönemi programlarını tamamladıktan sonra yaz tatilinde Türkiye’ye gelir ve medyamızda her yaz bir Mehmet Öz tantanasıdır gider.

Prof. Dr. Mehmet Öz, Amerikan televizyonlarındaki kış dönemi programlarını tamamladıktan sonra yaz tatilinde Türkiye’ye gelir ve medyamızda her yaz bir Mehmet Öz tantanasıdır gider.
Yaklaşık 10 yıldır bu böyledir!
Mehmet Öz gak dedi haber, guk dedi söyleşi. Bıkmadılar valla... 2 haftadır duyduklarıma gülüp geçiyordum, ama Vatan’daki diyet haberini görünce dayanamadım.

Öz, Amerika’daki TV programında zayıflamak isteyenlere “Afrika Mangosu” hapı tavsiye etmiş! Ne tavsiyesi, aslında hapın düpedüz reklamını yapmış:
“Afrika Mangosu hapı bir mucize. Herkesin ilaç dolabında mutlaka bulunmalı. Günde 2 tablet alarak, hiç egzersiz yapmadan ve yediklerinizden taviz vermeden 28 günde 4-5 kilo verebilirsiniz. Üstelik bu ilaç kolesterol ve şeker değerlerinizi de düşürecektir!”
Ciddi bir doktorun ağzından çıkacak laflar değil bunlar tabii; ama Amerikan toplumuna pek uygun düşüyor olmalı ki kutusu 50 - 70 dolar olan haplar kapışılmış. Bu arada satış furyasından yararlanmak isteyen binlerce dolandırıcının Çin’den getirttikleri sahte Afrika Mangosu hapları internet üzerinden yüzlerce dolardan alıcı bulmuş.

Sadece 40 kişide denenmiş
Bitmedi: Amerikalı sağlık uzmanları, Kamerun’da sadece 40 kişi üzerinde yapılmış bir deneyi, büyük bir araştırmayla kanıtlanmış gibi televizyonlardan tavsiye eden Mehmet Öz’ü, internet sitesindeki forumlarda eleştiri bombardımanına tutarken, “Türk doktorun hapın üreticisinden yüklü bir miktar para almış olabileceği” iddiasına da yer vermişler. Sonunda ABD Ticaret Komisyonu duruma el koymak zorunda kalmış ve “Tüketici Alarmı” koduyla hafta başı yayınladığı bildiride Amerikan halkına, bu hapları satan sitelerden uzak durmaları çağrısında bulunmuş.

Hipokrat yemini bu mudur? Bir tıp adamının yapacağı işler mi bunlar? Tabii ki değil, ama bizim Mehmet Öz yapıyor işte! Ve yaptığı da yıllardır yanına kâr kalıyor...
2 hafta kadar önce Mehmet Öz’ü Ali Kırca’nın Show TV’deki Siyaset Meydanı programında hayretle izledim. Bir uzman doktorun Hipokrat’ın kemiklerini ne ölçüde sızlattığını, mutlaka sizlerle paylaşmalıyım. Google’dan da kolayca erişebileceğiniz konuşma metni aynen şöyle:

Ali Kırca: Siz kanser miydiniz?
Mehmet Öz: Bende bir kolonda büyük bir polip vardı. Bu polipin kanser olma ihtimali vardı ama aldırttım. Benim doğum günüm olduğu için kendime hediye olarak bir kolonoskopi verdim. Bu kolonoskopi basit bir test. Herkesin bildiği bir test. İşte birçok şurupları içtim, kendimi hazırladım. Maalesef mercimek çorbası da içtim aynı zamanda kolonoskopiden önce.

Ali Kırca: Niye maalesef?
Mehmet Öz: Çünkü mercimek çorbası içtiğin zaman bağırsağın içine baktıkları zaman ufak tefek mercimekleri görüyorlar. Onlar her biri polipe benziyor. Onun için alttan girdikleri zaman net göremediler benim bağırsağımı. Kolona oradan sağdan soldan bakarken bu polipi buldular.

Mercimek çorbası tanesizdir
İnsaf ki ne insaf! Okuma yazması olmayan bir hasta bile kolonoskopi yaptıracaksa, bağırsakları tamamen boşalsın diye doktorun verdiği o feci sıvıları bir gün önceden içerken, hiçbir şey yemeyeceğini de bilir. Aksi halde bağırsakları tam boşalmaz. Zaten doktor bunu sıkı sıkı tembih eder!
Dolayısıyla Mehmet Öz, bir tıp adamı olarak hangi akla hizmet o akşam mercimek çorbası içti, anlaşılır gibi değil. Ama daha da anlaşılmaz olan, mercimek çorbasında tek bir mercimek tanesi bile kalmaz ki, bağırsaklarda polip gibi gözüküp doktoru yanıltsın!
Bir ihtimal daha var tabii. Öz, kolonoskopi çektirmeye giderken bilhassa mercimek taneleri yemiş olabilir! Hani sonuçlar daha heyecan verici çıksın ve sansasyon yaratsın diye...

Meral Tamer
[email protected]

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2619 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim