• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 24 °C

Melis 'yeni' hayatına merhaba dedi!

Melis 'yeni' hayatına merhaba dedi!
Sağlığına kavuşması için Türkiye’nin seferber olduğu lösemi hastası Melis’in ilik nakli başarıyla gerçekleştirildi. 1 saat 10 dakika süren operasyonun ardından küçük kız yeni hayatına ‘merhaba’ dedi.

Sağlığına kavuşması için Türkiye’nin seferber olduğu lösemi hastası Melis’in ilik nakli başarıyla gerçekleştirildi. 1 saat 10 dakika süren operasyonun ardından küçük kız yeni hayatına ‘merhaba’ dedi.

“Melis’e Kan Ver”, “Melis’e İlik Lazım” kampanyalarıyla gündeme gelen v8 yaşındaki Melis Akbaş’a Almanya’da bulunan uygun kemik iliği kök hücresi, önceki gece başarılı bir operasyonla nakledildi. Doktorlar küçük kızın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtirken, baba Bahadır Akbaş sevincini “Hepimiz yeniden doğduk”sözleriyle dile getirdi. Sevil ile Bahadır Akbaş’ın kızları, 8 yaşındaki Melis’e, 4.5 yaşındayken lösemi teşhisi konuldu. 2.5 yıl süren tedavinin ardından Akbaş’ın tedavisi sonlandı ancak 20 gün sonra tekrar kansere yakalandı. Tedavisine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde devam edilen Melis’e uygun ilik bulunması için tüm Türkiye seferber olurken, umut veren haber Almanya’dan geldi. Donörden alınan kök hücre, önceki akşam Alman görevliler tarafından kente getirildi.

Kök hücre gece nakledildi

Uygun iliğin kente ulaşmasının ardından Melis, gece saat 23.00 sıralarında, Tülay Aktaş Onkoloji ve Kemik İliği Transplantasyonu Hastanesi’nde operasyona alındı. 1 saat 10 dakika süren işlemin ardından uygun ilik, Melis’e başarıyla nakledildi. Annesi Sevil Akbaş’ın başından bir an olsun ayrılmadığı minik Melis, naklin ardından dün sabah gözlerini açtı. Sevinçli olduğu bildirilen Melis’in odasında dinlenmeye devam ettiği, üç haftalık sürecin ardından iliğin uyum sağlayıp sağlamadığının belli olacağı kaydedildi. Baba Bahadır Akbaş “Naklin ardından gözlerini açtığında oldukça sevinçliymiş. Kahvaltısını da yapmış. Doktorlar Almanya’dan gelen ürünün çok kaliteli olduğunu söylediler. Bu da doktorların umudunu arttırdı. İnşallah Melis, bunu başaracak” diye konuştu.

Önümüzdeki 3 hafta önemli

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Savaş Kansoy, üç haftalık sürecin çok önemli olduğunu vurguladı. Bu süreçte Melis’in enfeksiyondan korunması için steril ortamda tutulmaya devam edileceğini belirten Prof. Dr. Kansoy, “Nakli gerçekleştirdik. Melis çok iyi tolere etti. Genel durumu iyi. Üç haftalık sürecin sonunu bekleyeceğiz” dedi.

Anne mutluluğunu paylaştı.

Anne Sibel Akbaş, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabında “Ben şu an an yazabiliyorum. Sorunsuz bir şekilde nakil gerçekleştirildi. Melis şu anda uyuyuor. Nöbet ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” yazdı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2829 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim