• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Memiş: 450 bin sağlık çalışanına yıpranma payı verilecek

Memiş: 450 bin sağlık çalışanına yıpranma payı verilecek
Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş: "Bakanlar Kurulu'na getirilmek kaydıyla 450 bin sağlık çalışanına yıpranma payı verilecek ama bizim en temel talebimiz, sağlık çalışanlarının gelecek endişesi taşımamasını istiyoruz"

Memiş, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz'a ziyarette bulundu. Memiş, basına kapalı ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'da bu hafta sonu 2 bin 800 sendika üyesinin katılımıyla "Türkiye Buluşmaları" gerçekleştireceklerini bildirdi.

Toplantıda sağlık çalışanlarının karşılaştıkları sorunları konuşacaklarını anlatan Memiş, özellikle lisans tamamlama ve yıpranma payı konularının bu görüşmelerde ele alınacağını ifade etti.

- Yıpranma payı

Memiş, sağlık çalışanları açısından yıpranma payının önemine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bakanlar Kurulu'na getirilmek kaydıyla 450 bin sağlık çalışanına yıpranma payı verilecek ama bizim en temel talebimiz, sağlık çalışanlarının gelecek endişesi taşımamasını istiyoruz. Bu anlamda da 2015 yılını sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılması mücadelesi yılı ilan ettik. İnşallah yarın o toplantıda tüm teşkilatımızla, 'Biz çözüm odaklı bir sendikayız, çalışanlarımızın sorunlarına çözüm odaklı yaklaşıyoruz ve bu anlamda da en büyük sorunumuz olan ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması noktasında 2015'i mücadele yılı ilan ediyoruz' diye gür bir sesle ifade edeceğiz."

Yıpranma payı ve lisans tamamlamayla ilgili konularda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde kendilerine sorunlarının çözüleceğine yönelik söz verildiğini ifade eden Memiş, şunları söyledi:

"Bu sözü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye'nin en başında. Bu sözünün arkasında duracaktır. 450 bin sağlık çalışanı umutla bekliyor. Biz eğer bu konularda ciddi adımlar atılmazsa, verilen sözler yerine getirilmezse tüm çalışanlar olarak meydanlara ineriz. Meydanları inletiriz, bu haklı talebimizi bir kez daha dillendirip almanın yoluna bakacağız."

Memiş, SAĞLIK-SEN olarak sağlık hizmetlerinin aksatılmasına karşı olduklarını, bu nedenle iş bırakma eylemlerine sıcak bakmadıklarına dikkati çekti. Basın açıklamaları ve müzakere yolunu seçtiklerini dile getiren Memiş, 2015 yılını sağlık çalışanlarının "bayram yılı" yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

- Aile hekimlerine nöbet uygulaması

Bir soru üzerine aile hekimlerinin nöbet uygulamasına tepki veren tek sivil toplum örgütü olduklarını savunan Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Komisyon toplantısında net bir tavır ortaya koyarak 'Aile hekimlerine nöbet tutturulması doğru değil' diyen bir sivil toplum örgütüyüz. Bunu her yerde her zaman dillendiriyoruz ancak içeride cümle kurmayanlar, dışarıda maalesef basın huzurunda insanların duyguları üzerinden sömürü yapmak kaydıyla bunu istismar etmeye çalışıyor. Biz de SAĞLIK-SEN ailesi olarak nöbet tutmama noktasında kararlarımızı düzenli olarak alıyoruz. Ben Bakan Bey'e de sürekli ifade ediyorum, 'Aile hekimlerine nöbet tutturulması doğru bir uygulama değil' diye. İnşallah bu konuyu çözene kadar kararlılığımızı devam ettireceğiz."

- Sağlıkta taşeronlaşma

Memiş, sağlık alanındaki taşeronlaşmayı da "Kabul edilemez" diye nitelendirdi. Sağlıkta yaklaşık 150 bin taşeron çalışan bulunduğunu belirten Memiş, "Veri elemanını dışarıdan, lise mezunu arkadaşlarımızdan alırken, 35 bin tıbbi sekreterlik bitiren arkadaşımıza kadro verilmemiş olması gerçekten anlam veremediğimiz bir uygulama" dedi.

Mevcut taşeron sisteminin kaldırılabileceği yeni bir sistemin getirilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüştüklerini anlatan Memiş, sağlıktaki taşeronlaşmaya karşı net tavır içinde olduklarını kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4188 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim