• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Memorial, An-deva’nın yüzde 62.5’ini satın aldı

Memorial, An-deva’nın yüzde 62.5’ini satın aldı
Memorial Sağlık Grubu, Antalya’nın köklü sağlık kuruluşu An-Deva’ya ortak olarak Anadolu’ya adım attı.

Memorial, Antalya’da üç hastane ve bir tıp merkeziyle hizmet veren An-Deva’nın yüzde 62,5 hissesini satın aldı. Türkiye genelindeki hastane sayısını 8’e çıkaran Memorial, bu ortaklıkla sağlık turizminde önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor. An-Deva, bundan sonra faaliyetlerini Memorial Sağlık Grubu’na bağlı olarak sürdürecek. An-Deva hastanelerinin isminde ise herhangi bir değişiklik olmayacak. Memorial Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yaşar Aydın, An-Deva Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Atay ve Memorial Sağlık Grubu Genel Müdürü Uğur Genç, düzenledikleri basın toplantısında, ortaklık anlaşmasının detayları, Memorial Sağlık Grubu’nun Antalya’daki büyüme planları ve Memorial ile An-Deva işbirliği kapsamında yapılacak yeni yatırımlara ilişkin bilgi verdi. Memorial Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yaşar Aydın, Akdeniz Bölgesi’nin en köklü sağlık kuruluşlarından biri olan An-Deva Sağlık Grubu ile gerçekleştirdikleri işbirliğinden memnun olduklarını söyledi. Yaklaşık 8 ay önce İstanbul dışındaki ilk hastanelerini Antalya’da açtıklarını hatırlatan Aydın, “Antalya’ya olan ilgimiz 2006 yılından beri devam ediyordu. Geçen sene İstanbul dışındaki ilk hastanemizi Antalya’da açtık. Hemen ardından 8 aylık bir süre sonra Antalya’da yeni bir adım daha atmış bulunmaktayız. An-Deva hastanelerinin yüzde 62,5’lik hissesini Memorial Sağlık Grubu satın almış bulunmaktayız.” dedi. Ahmet Yaşar Aydın, An-deva ile birlikte büyümek için yeni satın almaların söz konusu olacağını kaydetti.

‘TÜRK SAĞLIK SİSTEMİNE YATIRIMIMIZ 400 MİLYON DOLARI AŞTI’

Ahmet Yaşar Aydın, Memorial’ın Türkiye’de gerçekleştirdiği yatırımın 400 milyon doları aştığı bilgisini verirken, şöyle devam etti: “İstanbul gibi Antalya da bizim için çok önemli. Türkiye’nin en çok büyüyen şehirlerinden biri Antalya’ya yatırımlarımız devam edecek. Özellikle bu önemli ortaklık ve yeni açılacak bölümlerimizle bugün turizmde Türkiye’nin başkenti olan Antalya’nın çok yakında sağlık turizminde de dünyanın en önemli merkezlerinden biri olacağına inanıyoruz.”

'MEMORİAL İLE GÜÇ BİRLİĞİNE GİTMEKTEN MUTLUYUZ'

An-Deva Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Atay ise, 1995 yılında ilk hizmet halkasını Doğu Garajı Tıp Merkezi ile başlatan An-Deva Sağlık Grubu’nun bugün 3 hastane, 1 tıp merkezine sahip olduğunu söyledi. An-Deva’nın toplam 250 yatak, 9 ameliyathane, 150 doktor ve bin personeli ile hizmet verdiğini kaydeden Atay, “Günlük binin üzerinde poliklinik kapasitesi ve 500 bin kayıtlı hastası ile An- Deva, bölgenin en geniş hizmet ağına sahip olan sağlık grubudur. Geçmişte Anadolu’da küçük ölçekli planlanan özel hastaneler, yeni dönemde Sosyal Güvenlik Kurumu’na hizmetlerinden dolayı büyük ölçekli hale gelmek zorunda kaldılar. Tüm bu gelişmeler ışığında ölçek büyütmenin yanı sıra; ulusal ve uluslararası güç birliğine gitme ihtiyacını gören ve değişime ayak uydurmaya gayret eden An-Deva Sağlık Grubu, 2006 yılında Memorial ile ilk görüşmesini yaptı. Bu temaslar bugün itibarı ile mutlu sona ulaştı. Bu anlamda uluslararası tecrübeleri ve farklı sektörlerdeki başarılı çalışmalarıyla iş dünyasında köklü bir yer edinmiş olan Aydın Ailesi ile güç birliğine gitmekten son derece mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Bu birliktelikle An-Deva Hastaneleri eskisinden daha geniş hizmet ağı ile bölge halkına kaliteli hizmet vermeye ve sağlık turizmine katkı sağlamaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

'ANTALYA ONKOLOJİDE TÜRKİYE'NİN REFERANS MERKEZİ OLACAK’

Memorial Sağlık Grubu Genel Müdürü Uğur Genç de, Memorial Sağlık Grubu’nun İstanbul dışındaki ilk lokasyonu olan Memorial Antalya Hastanesi ile bölgeye uluslararası standartlarda sağlık hizmeti kazandırdıklarını belirtti. An-Deva Sağlık Grubu’nun yüzde 62,5’lik hissesinin Memorial bünyesine katılması ile daha geniş kitlelere, hasta memnuniyeti odaklı sağlık hizmeti sunacaklarını dile getiren Genç, An-Deva Sağlık Grubu’nu, hekim kalitesi, geniş hizmet yelpazesi ve sağlıkta güven anlayışı açısından tercih ettik.” dedi. Memorial’ın An-Deva Sağlık Grubu ile gerçekleştirdiği işbirliğinin, bölgedeki sağlık hizmeti kalitesinin artırılması açısından da önemli olduğunu vurgulayan Genç, “An-Deva Sağlık Grubu şu anda üç hastane ve bir tıp merkezi olarak hizmet veriyor. Özellikle Onkoloji alanındaki yatırımları bizim için çok önemli. Bu alanda yapacağımız yeni yatırımlarla Antalya’yı ‘Türkiye’nin Onkoloji Merkezi’ haline getireceğiz. Tüp bebek alanında da yatırımlarımız olacak. An-Deva satın alması ile hastane sayısını 8’e yükselten ve dünyanın 65 ülkesinden hasta kabul eden Memorial Sağlık Grubu, An-Deva Sağlık Grubu işbirliği ile bu ülkelerin sayısını hızla artırarak, sağlık turizminde lider konuma yükselecek.” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5966 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim