• BIST 9791.27
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

Memorial Sağlık Grubu'na ilaç gibi kredi

Memorial Sağlık Grubu'na ilaç gibi kredi
Alman Bankası BHF 7 yıl vadeli olarak Memorial Sağlık Grubu'na Ataşehir ve Antalya'daki hastanelere medikal cihaz alımı için kullanılmak üzere 10 milyon avro kredi verdi.

Alman Bankası BHF 7 yıl vadeli olarak Memorial Sağlık Grubu'na Ataşehir ve Antalya'daki hastanelere medikal cihaz alımı için kullanılmak üzere 10 milyon avro kredi verdi.

Memorial Sağlık Grubu, BHF Bank'tan 10 milyon avroluk kredi aldı.

Alman Bankası BHF tarafından 7 yıl vadeli olarak tesis edilen kredi, Memorial Sağlık Grubu tarafından, Ataşehir ve Antalya'daki hastanelere medikal cihaz alımı için kullanılacak.

İmza töreninde konuşan BHF BANK Almanya Başkan Yardımcısı Holger Caspar, ''Türkiye'de sağlık sektörünün hızla gelişen bir pazar olduğunu ve Türk toplumunun sağlık ihtiyaçları konusunda aldığı hizmetlerde en üst seviyede kaliteyi aradığını görmekteyiz'' şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Caspar, verdikleri kredinin bugünkü koşullarda taşıdığı riskin sorulması üzerine şunları kaydetti:

''Verilen krediler Alman İhracat kredi sigorta kurumu tarafından garanti altına alınıyor. Bir taraftan kredi ile beraber risk unsuru devam ederken diğer taraftan Alman hazinesi ile doğrudan ilişkilendirilebilecek bir ihracat kredi sigorta kurumunun da teminatını taşıyor. Risk primlerinde belirli bir artış yaşanacaktır ama kredi vermeye devam edeceğiz. Bankalar fiyatlarını tespit ederken daha önce likiditede yüzde 20, proje riskinde yüzde 80 ağırlık taşıyordu. Şu anda ise ağırlık likiditede yüzde 80, proje niteliklerinde yüzde 20 olarak belirleniyor. Kredi değerlendirmesinde likidite daha ön plana çıkıyor.''

Memorial Sağlık Grubu Genel Müdürü Uğur Genç de dünyadaki finansal krizin yaşandığı bugünlerde yatırımlarını hızlandırdıklarını ifade ederek, ''Finans kuruluşları için kredi verecek doğru kurumları bulmak çok önemlidir. Bunun için her iki taraf arasında karşılıklı güven ortamının oluşması ve kredinin geri dönebilir olması şarttır. Bu kredi sürecinde, BHF Bank kurumumuzu finansal olarak çok sıkı bir analizden geçirdi. Finansal projeksiyonlarımızı ve fizibilitelerimizi kapsamlı bir şekilde incelediler. Bu detaylı çalışmalar sonrasında kurumumuza kredi vermeyi kabul ettiler. Eğer doğru yatırımlar ile karşılarına çıkmazsanız ve de güvenilir bir kurum değilseniz, özellikle finansal piyasaların zor günler geçirdiği bu günlerde bu tür kredileri bulmanız zordur. Türk halkına ve Türk ekonomisine güveniyoruz'' şeklinde konuştu.

Yabancı sermaye teklifi alıp almadıklarının sorulması üzerine Genç, Yurt dışından yatırımcılar stratejik veya finansal kurumların birleşme veya satın alma gibi talepleri olduğunu ve değerlendirmelerinin devam ettiğini belirtti.

Bu haber toplam 1899 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim