• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Memorial'dan Diyarbakır'a 2. hastane

Memorial'dan Diyarbakır'a 2. hastane
2011 yılında sağlık hizmetlerini Memorial Diyarbakır Hastanesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesine taşıyan Memorial Sağlık Grubu’nun şehirdeki 2. adresi Memorial Dicle Hastanesi hizmete açıldı.

Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur Genç, 3 Ekim 2013 Perşembe günü düzenlenen basın toplantısında, Memorial Dicle Hastanesi ve grubun yeni yatırımları hakkında bilgi verdi.

Uğur Genç, "Bugüne kadar bölgede yaklaşık 400.000 hastaya hizmet verdik, daha fazla branşla daha çok insana sunabilmek için Diyarbakır’daki ikinci hastanemizi açıyoruz” diye konuştu. 

Memorial Dicle Hastanesi’nin şehrin önemli sağlık kurumlarından Seyrantepe Hastanesi’nin Memorial bünyesine katılıp, tamamen yenilenmesi ile hayat bulduğunu ifade eden Uğur Genç, dönüşüm süreci ile ilgili şu bilgileri verdi: “6 ay içerisinde tüm tanı ve tedavi üniteleri, dış cephe, peyzaj, poliklinikler, yatan hasta katları ve teknolojik altyapı yenilendi. Değişim ve dönüşüm çalışmalarımız halen devam ediyor."

Bölgeye toplam 65 milyon dolarlık yatırım

Uğur Genç, Memorial Dicle Hastanesi’ne 30 milyon dolarlık yatırım yapıldığını belirterek, “İlk hastanemize 35 milyon dolarlık bir yatırımımız olmuştu. Memorial Dicle Hastanesi ile toplamda 65 milyon dolarlık yatırımı 2010-2013 yılları arasında Diyarbakır’a yapmış olduk. 21 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan Memorial Dicle Hastanesi, 350 kişilik medikal ve idari kadrosu ile hizmet verecek. 2013 sonuna kadar Diyarbakır’daki iki hastanemizde toplam 750 kişiyi istihdam ediyor olacağız. 138 yatak kapasitesi bulunan Memorial Dicle Hastanemizde; 26 yenidoğan yoğun bakım, 23 genel yoğun bakım, 12 kardiyoloji ile kalp- damar cerrahisi yoğun bakım, 5 çocuk yoğun bakım olmak üzere toplam 66 yoğun bakım yatağı bulunuyor. Poliklinik alanları, hasta odaları, süit odalar, çocuk oyun alanları ve engelli hastaların ihtiyaçlarına özel düzenlenmiş bölümlere sahiptir” diye konuştu.

Diyarbakır’da tüp bebek ve organ nakli gibi bölümler konusunda önemli bir talep olduğuna dikkat çeken Genç, konu ile ilgili şunları kaydetti: “Memorial Diyarbakır Hastanesi ile Onkoloji Merkezi’ni hizmete sunduk. Dicle Hastanemiz ile de Tüp Bebek Bölümümüzü Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne getirmeye hazırlanıyoruz. Sağlık Bakanlığı izinleri sonrası Karaciğer, Böbrek ve Kemik İliği Nakli bölümlerinin de yakın zamanda bölgede hizmet vermesi için çalışmalarımız devam ediyor”

Tüm branşlarda SGK anlaşmaları kapsamında hizmet veriyoruz

Uğur Genç, “Memorial Dicle Hastanesi’nin de Diyarbakır Hastanesi gibi SGK anlaşmalı bir hastane olduğunu belirterek, “Hastanemiz tüm branşlarda SGK hastalarının hizmetinde olacak. Özel sağlık sigortalı hastalarımız için de sigorta anlaşmalarımız mevcut” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır sağlık turizmi üssü olacak 

Genç, Memorial’ın sağlık turizmi ile ilgili  hizmetlerini Diyarbakır’da da sürdüreceğini şu sözlerle dile getirdi: "Urfa yolu üzerinde bulunan Memorial Dicle Hastanesi, merkezi konumu açısından çevre illerden ve yurtdışından gelen hastaların son derece rahat bir şekilde ulaşabileceği stratejik bir noktada bulunuyor. Memorial Sağlık Grubu olarak her yıl yaklaşık 92 farklı ülkeden gelen hastalarımıza sağlık hizmeti sunuyoruz. Sağlık turizmini geliştirme çalışmaları kapsamında, Kuzey Irak’ın Erbil ve Duhok kentlerinde irtibat ofisleri açmaya hazırlanıyoruz. Kısa bir süre sonra yakın coğrafyada bulunan Irak gibi ülkelerden daha fazla sayıda hasta geleceğini düşünüyoruz. Sağlık turizminin artırılmasına yönelik çalışmalarımızla Diyarbakır’ın bölgenin sağlık turizmi üssü olacağına inanıyoruz”

Memorial’dan 2 ayda 2 hastane

Memorial Sağlık Grubu’nun önümüzdeki yıl da büyümeye devam edeceğini belirten Uğur Genç, “ Memorial Dicle Hastanesi grubumuzun 10. hastanesi. Kasım ayında hizmete açmayı planladığımız Memorial Ankara Hastanesi ile bu sayı 11’e yükselecek. Memorial Ankara Hastanesi Ankara’nın en büyük özel hastanesi olacak. Memorial Sağlık Grubu olarak her yıl yerli, yabancı yaklaşık 2 milyon hastaya hizmet veriyoruz. 2013’ü 11 hastane ile bitirip, 2014 yılında da hastane sayımızı artırmaya ve mevcut hastanelerimizi geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

memorial-dicle-hastanesi.jpg

Bu haber toplam 8938 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim