• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Memur maaşlarına ek zam talebi

Memur maaşlarına ek zam talebi
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Kahveci: "Kamu çalışanlarının reel gelir kayıpları söz konusudur ve maaş olarak enflasyon altında ezilmişlerdir. Bir önceki yıla göre alım güçleri düşmüştür. Bu kaybı telafi etmek üzere ek zam talebimizi görüşeceğiz"

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kamu çalışanlarının enflasyon artışının altında ezildiğini savunarak, memur maaşlarına ek zam talep ettiklerini söyledi.

Türk Sağlık-Sen Aydın Şubesi'ni ziyaretinde basın toplantısı düzenleyen Kahveci, yetkili sendikanın hükümetle yaptığı toplu sözleşmenin hayal kırıklığına neden olduğunu öne sürdü.

Kahveci, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyon artışı yüzde 8,45 iken, memur maaşlarındaki artışın 123 lira ile yüzde 5,2'de kaldığını belirtti.

Memurların maaşlarına ek zam yapılmadığı takdirde 2015 ve sonrasında büyük ekonomik güçlük yaşanacağı iddiasında bulunan Kahveci, şunları kaydetti:

"Kamu-Sen olarak yüzde 12'lik ek zam talebimizi 2 aydan bu yana kamuoyunun gündemine taşıdık. Kamu çalışanlarının reel gelir kayıpları söz konusudur ve maaş olarak enflasyon altında ezilmişlerdir. Bir önceki yıla göre alım güçleri düşmüştür. Bu kaybı telafi etmek üzere ek zam talebimizi hem Sayın Başbakan ile hem de diğer siyasi partilerin liderleri ile görüşeceğiz. Ayrıca 6 Aralık'ta Türkiye genelindeki tüm yönetici, şube başkanı, il temsilcileri, denetim, disiplin kurulu üyelerimizi davet ettik. Ankara'da yürüyüş ve miting düzenleyeceğiz."

-"Ek zam yapılmasını talep ediyoruz"

Memur maaşlarına ek zam yapılmaması sürecinde bütçe sorununun mazeret olarak sunulduğunu ancak bunu inandırıcı bulmadıklarını vurgulayan Kahveci, akademisyen, milletvekili, hakim ve savcıların maaşlarına uygulanan artışı örnek gösterdi.

Aynı imkanlardan memurların da faydalanmak istediğine işaret eden Kahveci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Maliye Bakanı toplu sözleşmenin dışında bazı kamu görevlilerine ücret artışı için kararname hazırlayıp TBMM'den geçirmiştir. Akademisyenlere 850, hakim ve savcılara bin 150, milletvekillerine bin lira civarında ücret artışı sağlanmıştır. Akademisyen, hakim ve savcılara ücret artışına karşı değiliz. Ama onlara kaynak bulan hükumet neden kamu çalışanları söz konusu olduğu zaman bütçe imkanlarının el vermediğini söylüyor? Bugün cumhurbaşkanlığına saray yapıldı. Nereden baksanız 2 milyar liranın üzerinde. Türkiye'ye gelen mültecilerin bütçeye maliyeti 4,5 milyar dolar. Tabii ki insani vazifemizi yerine getireceğiz ama bu ülkede yaşayıp geçim sıkıntısı çeken insanlarımız da var. Hükümetten memur maaşlarına ek zam yapılmasını talep ediyoruz."

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemlerine de tepki gösteren Kahveci, bunları ortadan kaldıracak tedbirlerin alınmasını beklediklerini dile getirdi.

Türk Sağlık-Sen Aydın Şubesi yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi alan Kahveci, 6 Aralık 2014 tarihinde Ankara'da düzenleyecekleri mitinge katılım çağrısında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8789 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim