• BIST 9707.88
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 30 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 28 °C

Memurlar SGK'ya Devroldu, Borçları Eczaneye Kaldı

Memurlar SGK'ya Devroldu, Borçları Eczaneye Kaldı
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, SGK ya devrolan memurların eczanelere olan eski ilaç fatura borçlarının ödenmemesi nedeniyle eczacıların zor durumda...

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, SGK ya devrolan memurların eczanelere olan eski ilaç fatura borçlarının ödenmemesi nedeniyle eczacıların zor durumda kaldığını belirtti.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, SGK’ya devrolan memurların eczanelere olan eski ilaç fatura borçlarının ödenmemesi nedeniyle eczacıların zor durumda kaldığını belirtti.TÜM Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, 15 Ocak tarihinde tüm kamu çalışanlarının SGK çatısı altına alındığını, ancak SGK’ya devrolan memurların, eczanelere olan özellikle 2009 yılından son üç aylık ve 01-15 Ocak 2010 tarihleri arasındaki ilaç fatura borçlarının halen ödenmediğini bildirdi. Saydan, “Bakanlıklar memurlarını SGK’ya verdiler, eski borçlarını unuttular. Hepsine yazı gönderdik ama sonuç alamadık” dedi.

Nurten Saydan, SGK’ya devrolan memurların eczanelere olan eski ilaç fatura borçlarının ödenmemesi nedeniyle eczacıların zor durumda kaldığını belirtti. Saydan Hürriyet’e şunları söyledi:

Yazı gönderildi

“Sendika olarak bakanlıklara yaptığımız yazılı başvurular üzerine, parayı ödeyecek saymanlıklar, ödenek gönderilmediği için ödeme yapamadıklarını söylerken, ödenek gönderecek birimler ise borç tutarlarını Maliye Bakanlığı’na bildirmemektedirler.

10 milyon TL eczacıyı rahatlatır

Maliye Bakanlığı’nda 10 milyon TL gözüken borç ise bakanlıkça dağıtılamayacak kadar küçük bir meblağ olarak görüldüğü için diğer bakanlıkların strateji başkanlıklarının da borçlarını bildirmesi beklenmektedir. Elbette 10 milyon TL devlet bütçesine göre küçük bir rakam olabilir ama eczane muhasebelerimiz için içinde bulunduğumuz bu dar boğazda rahatlatıcı bir meblağdır. Eczacılarımız girdikleri borç sarmalı yüzünden intihar girişiminde bulunmakta ve hapislere düşmektedirler. Maalesef eczacılarımızın içinde bulunduğu durum bu noktaya varacak kadar acıdır.

Devlet borcuna sadık kalsın

TEİS olarak, bakanlıkların strateji başkanlıklarını nerde ise 10 aydır beklediğimiz ilaç fatura bedellerimiz için Maliye Bakanlığı’na borçlu oldukları fatura bedellerini bildirmeye çağırıyoruz. Bakanlıklar memurlarının sağlık harcamalarını SGK’ya devir etmiş olabilirler ama borç onların eski borcudur. Alacağına şahin olan devlet, borcuna da sadık olmalıdır.”
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3226 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim