• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Memurlara sevksiz muayene

Memurlara sevksiz muayene
GSS kapsamına alınmaları dolaysıyla SGK bünyesine geçen yaklaşık 2 milyon 300 bin kamu personeli, sevk kâğıdı almadan sadece nüfus cüzdanlarını göstererek muayene olabiliyor.

Kamu personeli, ilaçlarını da istediği eczaneden alabiliyor. Sevklerde refakatçilere verilen para da artık ödenmiyor.

Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu kapsamında bulanan personelin sağlık hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin görevler, 14 Ekim 2010'da Sosyal Güvenlik Kurumu'na devredilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu Bolu İl Müdürü Davut Eker, kamu personelinin Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınmaları sonucu oluşan değişiklikler hakkında bilgi verdi. Eker, Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınan 2 milyon 300 bin memurun 15 Ocak'tan itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde yer aldığını kaydetti. Eker, böylelikle memur ve akrabalarının, çalıştığı kurumdan sevk almadan nüfus kâğıtlarıyla istedikleri hastaneye gidip muayene olabileceklerini söyledi.

Eker, 15 Ocak'tan önceki uygulamada, memurun bir sağlık kurumuna gitmeden önce çalıştığı kurumdan sevk almak zorunda olduğu bilgisini verdi. Eker, memurların aldıkları sağlık yardımlarının bundan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeneceğini aktardı. Eker'in verdiği bilgiye göre, sevklerde refakatçiye ödenen yol parası ve harcırah artık ödenmeyecek. Memurlar sağlık hizmetleriyle ilgili belgeleri Sosyal Güvenlik Kurumu'na götürüp belgelendirdikten sonra ödemeleri yapılacak.

Eker, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine yer alan memurlar için eczanelerden ilaç almanın kolaylaşacağına dikkat çekerek, şunları kaydetti: "15 Ocak'tan önce memur, ancak sözleşme yapılan eczaneden ilaçlarını alabiliyordu. Memur, artık Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmesi olan bütün eczanelerden ilaçlarını alabilecek."

Edinilen bilgiye göre, 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu kapsamında bulunan personel ile bunların bakmakla yükümlü bulundukları aile fertlerinin sağlık hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin görevler, 14 Ekim 2010'da Sosyal Güvenlik Kurumu'na devredilecek.

26 Ocak tarihli genelgeye göre, devir işlemi nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu'nda ortaya çıkacak personel ihtiyacının kalıcı bir şekilde karşılanmasına kadar geçecek süreçte, kamu kurum ve kuruluşlarında fatura ve reçete kontrol birimlerinde görev yapan tecrübeli personelden ihtiyaç duyulanlar, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda görevlendirilecek. Bunun için söz konusu memurlar, 31 Ocak tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildirilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3664 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim