• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Memurun İş Güvencesi Elinden Alınamaz

Memurun İş Güvencesi Elinden Alınamaz
Tüm Sağlık Sen Genel Başkanı Okay ERÖZGÜN, Kamuda çalışan 2,5 milyon memurun hayatını değiştirecek düzenlemeler için ...

Tüm Sağlık Sen Genel Başkanı Okay ERÖZGÜN, Kamuda çalışan 2,5 milyon memurun hayatını değiştirecek düzenlemeler için önümüzdeki hafta Meclise sevk edilecek olan yasa tasarısı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Memurun iş güvencesinin elinden alınmasına müsaade etmeyeceğiz dedi.

Uzun yıllardır tartışılan Kamu Personel Reformu'nun Memurların tabi olduğu 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı gelecek hafta Meclis'e sevk edilecek olmasını basından öğrenmiş bulunduklarını belirten ERÖZGÜN, Bu tasarı yönetimde çağ atlatmaz, ancak ülkeyi kaosa atlatır, kargaşaya atlatır. Serbest çalışma mekanizmasına ve kapitalist sisteme ters düştüğü iddiasıyla Memurun iş güvencesinin elinden alınarak çıkarılacak yasa ancak köleleştirmesi yasası olabilir. Bunu kamu çalışanları olarak asla kabul edemeyiz. Kazanılmış hakların elimizden alınmasına izin vermemiz mümkün bulunmamaktadır. Bu yasa meclisten iş güvencesini kaldırarak çıkarsa üretimden gelen gücümüzü kullanarak tüm çalışma hayatının felç edileceğini siyasi irade aklından çıkarmamalıdır. Ben böyle uygun gördüm böyle çalışacaksınız diyemezsiniz diyerek sert bir dille hükümeti uyardı.

Vatandaşa kötü davranan hiçbir kamu çalışanı bulunmamaktadır. Çalışmayan, işini aksatan, verdiği hizmette vatandaşa kötü davranan memurlar için 657 sayılı yasada disiplin hükümleri bulunmaktadır ve bu hükümler caydırıcı olduğunu belirten ERÖZGÜN, Siyasi irade Tribünlere oynanarak yasaya destek sağlamak amacıyla vatandaşa hoş gelen söylemlerle yasada değişiklik yaparak iş güvencesini elinden almaya çalışmakta olduğunu belirtti.


657 sayılı Devlet Memurları kanunda değişiklik elbette yapılmalıdır. Yapılacak değişiklik yasakların ortadan kaldırılması ekonomik ve özlük hakların iyileştirilmesi amacıyla yapılmalıdır. Memura siyaset yapma hakkını yasak olarak sürdüreceksiniz, grev hakkını vermeyeceksiniz ama iş güvencesini de elinden alacaksınız. Memuru kapıkulu yapacaksınız. Bu getirilen düzenleme kulu kulluk yapma düzenlemesi olduğunu belirtti.

ERÖZGÜN, Toplu görüşmelerde hükümetle toplu görüşme masasına oturan sendikalar arasında memur lehine yapılması düzenlenen hususların bir kısmını da paketin içine koyarak bakın ben toplu görüşmelerde talep ettiğiniz birçok hakkı veriyorum diye sendikaları etkisiz hale getirme gibi bir davranışta geliştirmek isteyen siyasi iktidar sekiz yıldır özlem çektiği Kamu personel rejimi değişikliğine bir adım daha atmak istemektedir. Bu rejim değişikliğidir, bu kazanılmış hakların gaspıdır dedi.

Tüm kamu çalışanlarını uykudan uyanmaya çağıran ve üye aidatları sendikacılığı yapan siyasal sendikalar iş güvenceniz elinizden alınırken de sizi yalnız bırakacaklar diyen ERÖZGÜN, bu hak gaspı yasasını size reform olarak sunacaklar, bakın size yeni bir sürü haklar aldık diyerek kurulu düzenlerinin devamı için çırpınacaklardır. Bu güne kadar var olan sendikaları siyasi sendikalar olarak görüp hiçbir sendikaya üye olmayan kamu çalışanları da sendikal mücadeleye katkı vermeyerek memurların yok oluşuna destek olacaklardır. Bu nedenle iş güvencesi için mücadele eden sendikalar da birleşerek memurlardan geleceklerine sahip çıkmalarını istedi.

Bu güne kadar sendikal mücadeleye üye olarak destek veren sendika üyelerine de seslen Tüm Sağlık Sen Genel Başkanı Okay ERÖZGÜN, iş güvencesi için kılını kıpırdatmayan sendikalarınızı artık sorgulamanızın da bir anlamı kalmamıştır. Çünkü her şey ortaya çıkmıştır. Siyasal sendikalar çözümün değil çözümsüzlüğün temsilcisidir, emek mücadelesinin temsilcisi asla olamazlar. Daha geç olmadan iş güvenceniz elinizden alınmadan bu sendikalardan istifa ederek; emek mücadelesi için taşın altına elini koyan emirle kurulmamış emirle hareket etmeyen gerçek sendikalarda birleşerek hakkımızı birlikte arayalım dedi.
 

tumsagliksen.org.tr

Bu haber toplam 5303 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim