• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Meslek örgütleri yerine artık üyeleri muhatap alacağız

Meslek örgütleri yerine artık üyeleri muhatap alacağız
Doktorların tam gün çalışmasını sağlayacak yasa ile Eczacılara yönelik yeni düzenleme Sağlık Bakanlığını meslek örgütleri ile karşı karşıya getirdi.

Doktorların tam gün çalışmasını sağlayacak yasa ile Eczacılara yönelik yeni düzenleme Sağlık Bakanlığını meslek örgütleri ile karşı karşıya getirdi.

Örgütlerin tavrına kızan Bakan Recep Akdağ, bundan sonra sağlıkla ilgili düzenlemelerde birlikleri değil o meslekte çalışanları muhatap alacaklarını açıkladı. Eczacılar Birliği ile uzmanlık derneklerine tepki gösteren bakan, bu kuruluşları çeşitli kaygılardan dolayı siyasi hareket etmekle suçladı. Sağlık muhabirleriyle bir araya gelen Akdağ, gündemdeki Eczacılık ile Tam Gün yasalarına atıfta bulundu. Bakan, "Maalesef bu mesleklerin üyeleri kendilerini temsil eden kurumlardan farklı düşünüyor. Bundan sonra ben de her meslek üyesine internet ortamında bu konuları soracağım. Bir şekilde referandum yapacağım." sözleriyle sert çıktı. Doktorların hastane ya da muayenehanesinde tam gün çalışmasını öngören yasayı eleştirenlere de karşı çıkan Akdağ, "Yasayı çıkarırken de tüm doktorlara soracağım" dedi. Akdağ ayrıca, "Çıkmasını istemeyenler gazetelere çarşaf çarşaf ilan veriyor. Nasıl veriyorlar bunu?" sorusunu yöneltti.

Eczacılık Yasası'nda yapılan yeni düzenlemeler, Türk Eczacılar Birliği'nce 'zincir eczaneler kurulmasının önü açılacak' şeklinde yorumlanmıştı. Bakan Akdağ, bu iddiaların asılsız olduğunu belirtirken, aksine eczacıların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir kanun çıkardıklarını vurguladı. Birliği siyasi hareket etmekle suçlayarak, artık eczacılarla ilgili yapılacak düzenlemeleri söz konusu kuruluşa sormayacaklarını belirtti. Sayısı 20 bini bulan üyelerle doğrudan temas kurulacağını duyurdu. Bakanlık olarak Türkiye'de zincir eczanelerden yana olmadıklarını defalarca söylediklerini hatırlatan Akdağ, "Bakanlığın böyle bir girişimi yok. Eczacılık Kanunu'nda bir şeyler yapacaksak, bunu eczacı birliğiyle yaparız. İddialar üzerinden bir birliğin siyaset yürütmesi talihsizlik. Bu, birliklerin içindeki politik çekişmelerden kaynaklanıyor." ifadelerini kullandı.

Eczacılar Birliği ve Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, ekimde uygulamaya konulan muayene katılım paylarının üyeleri aracılığıyla toplanmasına da karşı çıkmıştı. "Eczacılar devletin tahsildarı değil" diyerek düzenlemeye tepki göstermişti. Bu konuya değinen Sağlık Bakanı, eczacıların büyük bir kısmının bundan memnuniyet duyduğunu savundu. Ancak yine de uygulamayı birlik üyelerine soracaklarını aktardı.

Türk Tabipler Birliği ile uzmanlık derneklerinin karşı çıktığı Tam Gün Yasası'nın ise 2009 yılında çıkarılması planlanıyor. Doktorların hastane ya da muayenehanesinde tam gün çalışmasını öngören yasayı eleştirenlere de karşı çıkan Bakan Akdağ, şunları söyledi: "Yasayı çıkarırken de tüm doktorlara soracağım. Çıkmasını istemeyenler gazetelere çarşaf çarşaf ilan veriyor. Nasıl veriyorlar bunu? Sağlık Bakanlığı olarak SSK hastanelerinin devri sırasında verdik, reklamın ne kadar tuttuğunu biliyorum. Bir uzmanlık derneği bu kadar parayı nereden buluyor? Tam Gün Yasası gelince ne olacak? Vatandaşım muayenehaneye para ödemeyecek. Sen 250, 400, 500 YTL vatandaştan bir muayene için para alacaksın diye ben senin keyfine Sağlık Bakanlığı yapamam, kusura bakmayacaksın."

Bu haber toplam 1651 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim