• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Meslektaşa 'terbiyesiz doktorsun' sözüne 2 bin lira tazminat

Meslektaşa 'terbiyesiz doktorsun' sözüne 2 bin lira tazminat
Eskişehir'de görev yapan Dr. Jalen Yılmaz, verdiği selamı almadığı gerekçesiyle meslektaşı Arzu Tatlı'ya "Sen ne kadar terbiyesiz bir doktorsun" diye hakaret ettiği gerekçesiyle tazminata mahkum oldu.

Mahkeme, Dr. Yılmaz'ı meslektaşı Tatlı'ya görevi başında hakaret etmek suretiyle kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 2 bin lira tazminat ödemesine karar verdi. Dr. Yılmaz, 7 ay önce de meslektaşı Tatlı'ya aynı şekilde hakaret ettiği gerekçesiyle Eskişehir 6. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından bir yıl Hapis cezasına çarptırılmış, denetimlik serbestlik kapsamına alınarak ertelenmişti. Hakarete uğradığı mahkeme tarafından tescillenen Dr. Tatlı ise meslektaşı hakkında tazminat davası açmıştı.

Eskişehir'de 2 yıl önce iki bayan Doktor arasında yaşanan "Neden hoş geldin demedin? Sen ne biçim terbiyesiz doktorsun?" kavgası önce hapis cezası, sonra tazminatla sonuçlandı. Alınan bilgiye göre, 0-24 ay Bebek tamamlayıcı beslenme eğitimi vermek üzere Gündüzler Köyü Aile Sağlığı Merkezi'ne giden Dr. Jalen Yılmaz, buradan meslektaşı Arzu Tatlı'nın görev yaptığı sağlık ocağına geçti. Yılmaz, hastasını muayene eden meslektaşının odasına izin almadan 'merhaba' diyerek girdi. Dr. Tatlı, haber vermeden içeriye giren Yılmaz'a hasta muayene ettiğini ve sonra görüşebileceklerini söyledi. Bunun üzerine Dr. Yılmaz, meslektaşına "Selamımızı bile almıyorsun. Sen ne terbiyesiz doktorsun. Yalan mı? Terbiyesiz kadınsın zaten." şeklinde hakaret etti.

Hakaret üzerine Tatlı, meslektaşını avukatı aracılığıyla savcılığa şikâyet etti. Dr. Jalen Yılmaz hakkında 'kamu görevlisine meslektaşları ve hastasının önünde hakaret ettiği' gerekçesiyle açılan dava bir yıl önce hapis cezasıyla sonuçlandı. Eskişehir 6. Sulh Ceza Mahkemesi, Yılmaz'a, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ettiği gerekçesiyle bir yıl hapis cezası verdi. Yılmaz'a verilen bu ceza geleceği üzerindeki etkileri göz önüne alınarak önce 10 aya indirilerek, denetimli serbestlik kapsamına alındı.

Dr. Tatlı, hakarete uğradığının mahkeme kararıyla da tescillenmesi üzerine meslektaşı Yılmaz hakkında, avukatı aracılığıyla bu kez 5 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Dosyayı inceleyen Eskişehir 3. Sulh Hukuk Mahkemesi, Yılmaz'ı kamu görevlisine görevi başında hakaret etmek suretiyle kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 2 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2615 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim