• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 24 °C

Mevcut şoför sayısının 2.5 katı taşeron şoför alınacak

Mevcut şoför sayısının 2.5 katı taşeron şoför alınacak
Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci: "Şoför sayısının 2.5 katı taşeron şoför alınarak çalıştırılmak istenmesi kabul edilemez. Bu ambulanslarda çalışma hayatını alt üst edecek bir durum ortaya çıkaracaktır."

Ambulanslara 3 Bin taşeron şoför alınması ile ilgili teknik şartname ve alım şartlarının açıklandığına dikkat çeken Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “Sağlık Bakanlığı taşeronlaşmada hız kesmiyor. Acil sağlık hizmetlerinde de taşeronlaşmaya gidiliyor. Bu kapsamda 3 Bin Ambulans şoförünün taşeron olarak çalıştırılması için ihale süreci başlatıldı. Alım şartları ve teknik şartname ilan edilerek bu konuda talimat verildi. Sağlık hizmetlerinde görevli tüm çalışanların kadrolu olması gerekirken Bakanlığın işi taşerona kadar götürmesi kabul edilemezdir. Bakanlık bu yanlıştan vazgeçmelidir.” dedi.

112’lerdeki personel eksikliği çözümünün böyle olmaması gerektiğine dikkat çeken Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “Hiç şüphesiz ki 112 acil sağlık hizmetlerinde personel eksikliği vardır. Fakat bu eksikliğinin giderilmesi için getirilecek çözümün Çalışma Bakanı'nın tabiri ile 'çağdaş kölelik' diye tarif edilen taşeron çalıştırma olması kabul edilemez. 112'lerde kadrolu şoför sayısı toplam bin 200'dür. Şoför sayısının 2.5 katı taşeron şoför alınarak çalıştırılmak istenmesi kabul edilemez. Bu ambulanslarda çalışma hayatını alt üst edecek bir durum ortaya çıkaracaktır.” dedi.

Şoförle başlayan taşeronlaşmanın tüm 112’lerin taşeronlaşması için atılan bir adım olacağını belirten Kahveci “Dün ambulanslar için ihale çıkarılmıştı. Bugün şoförler taşeron oluyor. Yarın bir sonraki adım tümüyle özelleştirme ve kamu çalışanlarının görevlerine son verme olacağı da açıktır. Nitekim memurların iş güvencesini kaldırılmak lazım diye iktidar seslendiriyor. Bu tür alımlarla da bunun önü açılmak, zemin hazırlanmak isteniyor” dedi.

Binlerce genç sağlık çalışanının atama beklediğini kaydeden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “ Türkiye’de atanamayan sağlıkçılar gerçeği var. Tıbbi Sekreterlikten mezun arkadaşlar eylemler yapıyor. Daha birçok bölümden genç arkadaş atanmak istiyor. Ortada böyle bir talep, Bakanlığında böyle bir ihtiyacı varken ısrarla taşeron alımı yapılması kabul edilemezdir. Sağlık Hizmetlerinde, personel ihtiyacı için yapılacak iş, KPSS sonuçlarına göre 657 sayılı Devlet Memurluğu güvencesine sahip bir şekilde personel istihdam etmektir.”

Türk Sağlık-Sen olarak 13 Martta Güvencesiz ve kuralsız çalıştırmaya da tepki olarak iş bırakacaklarını kaydeden Genel Başkanımız Önder Kahveci tüm çalışanlara ortak tepki göstermeye ve eyleme katılmaya davet etti. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4889 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim