• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Meyvelerin inanılmaz faydaları

Meyvelerin inanılmaz faydaları
Sağlıklı bir yaşam için son derece önemli olan meyveler, güzelliğimizi korumada da etkin rol oynuyor. Her biri güçlü birer vitamin deposu olan meyvelerle cildinizi hem ...

 


NAR
Nar çekirdeğinin, antioksidan ve kolajen yapımını uyarıcı etkileri vardır. Cilt sıkılaştırıcı, kırışıklık giderici ve tazeleyici özelliği ile kozmetik dünyasında sık sık kullanılır. Nar çekirdeği yağından yapılan sabun ve cilt bakım ürünleri çok revaçta...

ELMA
Her yönden çok zengin bir meyvedir. Başlıca bileşenleri; pektin, çeşitli vitaminler, madeni tuzlar ve sodyumdur. Elmanın her çeşit cilde yararı vardır. Cildi yumuşatır, nemlendirir ve üst deriyi güçlendirir.

YUMUŞATIR, NEMLENDİRİR
ÇİLEK

Son derece etkili olmasına rağmen her cins ciltte kullanılamaz. En iyi sonuçlar veren cinsi dağ çileğidir. Çileğin başlıca bileşenleri; su, kalsiyum, demir ve yumuşak asitlerdir. Cildi uyarır, yumuşatır ve nemlendirir. Yağlı ve buruşuk veya normal ciltlere tavsiye edilir.

MUZ
Etkin bir meyvedir. Tropikal bölgelerin yerlileri tarafından yüz bakımında çok sık kullanılır. Başlıca bileşenleri; nişasta, yüksek değerli proteinler, pektin, madeni tuzlar ve vitaminlerdir. Sakinleştirici ve yumuşatıcı özelliği vardır. Kuru ciltlere çok iyi gelir.

ÜZÜM
Üzüm suyu, bitkisel bir süt olarak nitelendirebilecek kadar şekerli ve vitaminlidir. Başlıca bileşenleri; şeker, vitaminler, madeni tuzlar, potasyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyumdur. Üzümün dinlendirici, besleyici, temizleyici ve nemlendirici özellikleri vardır. Üzüm suyu, canlılığını yitirmiş her çeşit cilde uygulanabilir. Daha iyi bir sonuç elde etmek için misket üzümü kullanılması tavsiye edilebilir.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6533 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim