• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

MHRS randevu alma linki ile ALO 182 ile MHRS randevu nasıl alınır detayları

MHRS randevu alma linki ile ALO 182 ile MHRS randevu nasıl alınır detayları
MHRS randevu alma sistemi ile insanlar artık hastanelerde kuyruk oluşturmuyor, MHRS online randevu alma sistemi ile internetten randevusunu alabiliyor. İşte MHRS randevu alma, iptal etme ve MHRS'nin telefon hattı olan 182 ile randevu alma ayrıntıları.

MHRS ile hastane randevunuzu online olarak oldukça kolay bir biçimde alabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenleri derlediğimiz haberimizi inceleyerek sizde MHRS, adından da belli olacağı üzere, hastaneden dilediğiniz doktora muayene olma imkanı sağlayan bir uygulamadır. MHRS uygulamasını kullanarak, dilediğiniz doktordan, dilediğiniz hastaneden ve dilediğiniz saatte randevu alma imkanına sahip olursunuz.

MHRS Hastane randevu uygulamasından yararlanabilmeniz için yapmanız gereken bazı işlemler bulunmaktadır. Bu işlemlerden ilki sisteme kayıt olmaktır. Ama eğer zaten sisteme daha önce kayıt olduysanız bu işlemi yapmanıza gerek kalmayacaktır. Kayıt işlemleri ise aşağıda anlatacağımız şekildedir;

TIKLA RANDEVU AL

MHRS HASTANE RANDEVU

1. MHRS portal uygulamasının www.mhrs.gov.tr adresine giriş yapınız.

2. Daha sonra sırasıyla, T.C kimlik numaranızı, ad-soyadınız, cinsiyetinizi, doğum yerinizi, doğum tarihinizi, baba ve anne adınızı, cep telefonunuzu, sabit telefon ve e-posta adresinizi ilgili alanlara yazınız.

3. Bu uygulamayı her kullanmak istediğinizde girmenizi isteyecekleri bir şifre vardır. Bu durumda kendinize bir şifre belirlemeniz gereklidir. Bir şifre belirleyiniz ve bu şifrenizi yazınız.

4. Onay işlemi için yeniden bu belirlediğiniz şifreyi giriniz ve 'kaydet' seçeneğine tıklayınız.

Böylece MHRS uygulamasına kayıt olmuş olursunuz. Bu aşamadan sonra hastaneden randevu işleminizi başlatabilirsiniz. Buna göre; ilk önce MHRS portal uygulamasının www.mhrs.gov.tr adresine giriş yapınız. Yeni açılan ekranın sağ tarafında 'Randevu Al' seçeneği bulunmaktadır. Bu seçeneği tıklayınız ve burada yer alan 'Vatandaş Giriş Ekranı' seçeneğine tıklayınız. Daha sonra 'parola' bölümüne şifrenizi yazınız ve ekranda yer alan ve 'güvenlik kodu' olarak adlandırılan alana istenilen harf ve rakamları giriniz.

Devamında 'Giriş' seçeneğine tıklayınız. Daha sonra, il, ilçe, hastane, semt kliniği, klinik, klinik yeri ve doktor bilgilerinin yer aldığı yeni bir ekran açılacaktır. Bu sayfada yer alan 'Randevu Ara' seçeneğine tıklayınız. Burada hastaneler, doktorlar ve uygun olduğu saatlerin bulunduğu sayfa açılır. Bu sayfadan sizin için uygun olan, hastane, doktor ve saat seçeneklerini işaretleyiniz. Son olarak 'Randevuyu Kaydet' seçeneğine tıklayınız. Güvenliğiniz için, sayfanın sağ tarafında bulunan 'Çıkış' butonuna tıklamayı unutmayınız.

ALO 182 MHRS RANDEVU ALMA

Hastane kuyruklarında bekleme sezonu çoktan bitti. İster internet yolu ile isterseniz 182 randevu hattı ile dilediğiniz saatte istediğiniz doktora muayene olma şansına sahipsiniz. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için ayrı bir hesap açılır. Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilir. Aynı işlemi Alo 182 telefon hattı ile de yapabilirsiniz.

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından ALO 182 aranır. Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. Kimlik Numarası verilir. Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir. Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir. Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

MHRS RANDEVU İPTAL NASIL YAPILIR?

MHRS sistemi üzerinden aldığınız randevuyu son 15-20 dakikaya kadar iptal edebilmektesiniz. MHRS Randevunuzu iptal etmek için önce MHRS randevu sayfasından TC kimlik numaranızı ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor. http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde, Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi" kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki "İPTAL ET" butonuna basmak sureti ile randevunuzu iptal edebilirsiniz. Ayrıca ALO182 MHRS hattını arayarak da randevunuzu iptal ettirebilirsiniz.

MHRS RANDEVU GÖRÜNTÜLEME

Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi" kısmından randevularınızı görebilirsiniz.

Alo 182 Numarasını Tuşlayarak Hastane Randevu Alma (MHRS) İşlemi

Alo 182 numarasını arayarak hastaneden randevu alma imkanınız vardır. Hastane randevu (MHRS) sisteminden fayda sağlamak istiyorsanız bunun için mobil ya da sabit cihazınızdan 182 numarasını çevirmeniz yeterli olacaktır. Numarayı girmeden önce TC kimlik kartınızı yanınızda bulundurmanız sizin yararınıza olacaktır çünkü telefonun diğer tarafında yer alacak olan sekreter sizden kimlik doğrulaması isteyecektir. Yapacağınız konuşmalar güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. Numarayı tuşladığınız zaman sekreter sizden TC kimlik numaranızı söylemeniz talep edecektir. TC kimlik numaranız ile isminiz uyumu sağlandıktan sonra işleminiz devam edecektir. Sekreter hangi il ve hastaneden randevu almak istediğinizi soracaktır buna gerekli olan cevapları veriniz. Ardından sekreter size doktorun hangi gün ve saatte boş olduğunu iletecektir. Bu tarih ve saatlerden size uygun olan gün ve saati belirterek randevunuzu alabilmeniz mümkündür. Sekreter randevunuzun onaylandığını söylediği zaman artık randevu alma işleminiz gerçekleşmiş olacaktır. MHRS ALO 182 hattını kullanarak tanıdığınız bir kişi içinde randevuyu onun TC kimlik numarası ile almanız mümkündür.

ALO 182 hastane randevu alma (MHRS) hattı belli bir ücrete tabidir. Randevuyu almak için 182 numarasınız aradığınız zaman normal bir sabit hattı aramış gibi ücretlendirmeyle karşılaşacaksınız.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7684 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim