• BIST 9452.29
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Midesinden 2 kilo yaban hurması çıktı!

Midesinden 2 kilo yaban hurması çıktı!
Sinop’ta yaşayan 13 yaşındaki İbrahim Ünlü’nün midesinden yaklaşık 2 kilo ağırlığında yaban hurması çıkarıldı.

Sinop’ta yaşayan 13 yaşındaki İbrahim Ünlü’nün midesinden yaklaşık 2 kilo ağırlığında yaban hurması çıkarıldı.

Sinop merkeze bağlı Taypaklı Köyü'nde yaşayan İbrahim Ünlü, geçen cuma günü evinin bahçesinde bulunan 'yaban hurması' olarak bilinen meyveden bol miktarda yedi. Olaydan iki gün sonra şiddetli karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti üzerine İbrahim Ünlü babası Yüksel Ünlü tarafından önce köydeki sağlık ocağına ardından tahlil yaptırmak için Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Çocuk Cerrahı Opr. Dr. Mehmet Hilmi Mercan tarafından kontrolü yapılan çocuğun midesinde bir kütle izine rastlanınca önce ilaç tedavisi uygulandı. Ardından mide hacminde bir değişiklik olmayınca ve hastanın sancıları da artınca ameliyata alındı. Opr.Dr. Mehmet Hilmi Mercan, ameliyatta çocuğun midesinden yediği yaklaşık 2 kilo ağırlığında yaban hurmasını dışarı çıkardı. Hastasının sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Opr. Dr. Mehmet Hilmi Mercan, şunları söyledi:

"Hastamız halk arasında yaban hurması diye nitelendirilen çekirdeği ile tüketilen bu meyveden bol miktarda yemiş. Bu meyvede yoğun bir nişasta var ve tam suyla karışmıyor. Bu meyve mideyi doldurduğu anda midenin kasılıp gevşemesini bozduğundan midenin onu aşağı atma şansı yok. Bize geldiğinde beşinci günündeydi. Biz hastamızı bir gece takip ettik, ilaçla çözmeye çalıştık. Mideyi koruma altına aldık, çocuğun beslenmesini kestik ama bir değişiklik olmadı. O yüzden acil şartlarda ameliyata aldık. Şuan hastamızın sağlık durumu iyi, damardan besliyoruz, midesini dinlendiriyoruz ve midedeki yaraların iyileşmesini bekliyoruz."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7116 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim