• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Migren ağrılarına botoksla çözüm

Migren ağrılarına botoksla çözüm
Nöroloji uzmanı Dr. Özön, Migren ağrıları botoks yöntemiyle azaltılabilir...

Nöroloji Uzmanı Dr. Akçay Övünç Özön, migren ağrılarının botoks yöntemiyle azaltılabileceğine işaret ederek, "Etkisi 3 ila 4 ay sürüyor, migren atakları tekrar sıklaşmaya başlamışsa o zaman ikinci seansı yapıyoruz. Yapıldıkça etkisi daha çok artıyor ve seans aralıkları 6 ila 7 ayı bulabiliyor" dedi.

Ataklar halinde ortaya çıkan migren ağrıları, hastalara uygulanan botoks yöntemiyle azaltılıyor. Başın 31 noktasına uygulanan botoksla, hastalar ağrı kesici ve antidepresan kullanmaktan kurtuluyor. Etkisi 3 ila 4 ay süren botoks, migren atak sayısında ciddi şekilde azalma sağlıyor. Özel TOBB ETÜ Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Akçay Övünç Özön, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, migren ataklarının belli periyotlarla geldiğini ve insanın yaşam kalitesini düşüren şiddetli baş ağrılarından oluştuğunu belirterek, migren ağrılarının çeşitli tedavileri olduğunu ifade etti. Özön, ayın en az 15 günü başağrısıyla geçiyorsa ve bunun en az 8'i de şiddetli migren atağı şeklindeyse aslında o hastanın botulinum toksin enjeksiyonu için aday olduğunu söyledi. Özön, hasta diğer ilaçları kullanmış, artık fayda görmüyor ya da ilaç kullanmaktan bıkmışsa botulinum toksin enjeksiyonuyla böyle bir tedaviyi de önerdiklerini belirterek "Hastamızı, genel değerlendirdikten sonra başının çeşitli bölgelerine toplam 31 noktaya enjeksiyon yapıyoruz" dedi.

Migren ağrılarını engellemek için botoks yapılan bölgeler hakkında bilgi veren Özön, 3 ila 7 günden sonra botoksun etkisinin başladığını söyledi. Özön, hastaların yüzünde herhangi mimik değişiminin olmadığını belirterek, hatta alındaki birkaç kırışıklığın bile ortadan kalkabileceğini ve onun dışında mimik kasları ve bakışlarında kesinlikle bir değişiklik olmadığını ifade etti. Özön, etkisinin 3 ila 4 ay sürdüğünü anlatarak "ataklar tekrar sıklaşmaya başlamışsa o zaman ikinci seansı yapıyoruz. Yapıldıkça etkisi daha çok artıyor ve seans aralıkları 6 ila 7 ayı bulabiliyor" dedi. Hastaların yüzde 50'lik bir diliminde migren atak sayısında azalma yaşandığına dikkati çeken Özön, hastanın yaşam kalitesinin arttığını ve kullanılan ağrı kesici sayısının oldukça azaldığını dile getirdi.

Migren ağrılarına engel olmak için botoks tedavisinden faydalanan Gamze Sökülmez, "Yaklaşık 4 yıldır, doğumdan sonra başladı benim migren ataklarım. Bu ikinci seansım, ilkini bir ay önce yapmıştık. Normalde 2 veya 3 gün migren atağı geçiriyordum yani yaklaşık bir ayın yarısı atakla geçiyordu" dedi. Ağrı kesiciler ve antidepresanlar kullanmak durumunda kaldığını söyleyen Sökülmez, ilk seanstan sonra migren atağı sayısının ayda ikiye kadar düştüğüne dikkati çekti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5541 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim