• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Migren ağrısını dindiren doğal yağ

Migren ağrısını dindiren doğal yağ
Başta migren olmak üzere diğer baş ağrısı türlerinde, boyun, ense ve kas ağrılarında ağrıyı doğal yoldan kesiyor... Prof. Dr. İsmail Özkanlı,..

Prof. Dr. İsmail Özkanlı, nane yağının modern dünyada ve tıpta yeni yeni keşfedilmeye başlandığını söyledi.

Özkanlı, nane yağının başta migren olmak üzere diğer baş ağrısı türlerinde, boyun, ense ve kas ağrılarında ağrıyı doğal yoldan kesme özelliği olduğunu ifade etti.

Yaptığı yazılı açıklamada insanların ağrı kesici haplar ile iç organlarına tedavisi mümkün olmayan zararlar verebileceğini kaydeden İsmail Özkanlı, "Nane yağı Batı ve Doğu kültürlerinde hazımsızlık, mide bulantısı, ishal, nezle, soğuk algınlığında ve baş ağrısında yardım amacı ile kullanılıyor. Nane ve onun aktif maddesi mentol, etkili nefes almayı kolaylaştırır. Mentol sümüğü incelttiği için aynı zamanda iyi bir balgam söktürücüdür. Yani balgamlı öksürüğü bitirmeye yardım eder. Aynı zamanda iltihaplı boğaz (gırtlak iltihabı ve kuru öksürük için de teskin edici ve yatıştırıcıdır." dedi.

Nane yağının Batı dünyasında ağrı kesici özelliğinden çok fazla faydalanıldığını söyleyen Özkanlı, Türkiye'de roll on tüpler halinde yeni piyasaya çıkan Migrenson adlı nane yağının içindeki etken madde oranı bakımından Avrupa'dakilerden daha etkili ve kaliteli olduğunu söyledi. Migren ve baş ağrısı vakalarında alın, ense, şakaklar ve kulak arkalarına sürüldüğü takdirde, bu nane yağının ağrı üzerinde ferahlatıcı etkisinin saniyeler içinde gözlemlendiğini belirten zkanlı, "Sadece ağrı olan durumlarda değil, bulunduğumuz kış aylarında özellikle burun tıkanıkları ve soğuk algınlıkları için de koklama suretiyle solunum kanallarını ferahlatan ve açan bu nane yağını herkese tavsiye ediyorum." dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6967 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim