• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 21 °C

Migrene alternatif bitkisel çözüm

Migrene alternatif bitkisel çözüm
Çok sayıda insanın yaşam kalitesini düşüren migren hastalığında, kalıcı bir tedavi olmamasına karşın, atakların seyrini azaltan,..

Çok sayıda insanın yaşam kalitesini düşüren migren hastalığında, kalıcı bir tedavi olmamasına karşın, atakların seyrini azaltan, hastanın bu süreci daha rahat geçirmesine imkan veren ilaç tedavilerinin yanı sıra bitkisel kaynaklı ürünler de migren ataklarında ağrının daha az hissedilmesine imkan sunabiliyor.

Ferahlama sağlayan yüzde 100 doğal nane yağı içeren bitkisel ürünler, migren dışında strese dayalı baş ağrıları, boyun ve ense ağrıları, kas tutulmaları ve burun tıkanıklarında da kullanılabiliyor.

Nöroloji Uzmanı Dr. Aylin Kılıç, migrenin tekrarlayıcı baş ağrısı atakları ve buna eşlik eden bulantı, kusma gibi başlıca belirtilerle kendini gösteren, sık rastlanan ve iş göremezlik durumu yaratan kronik bir nörolojik hastalık olduğunu söyledi.

Migren ağrısının genellikle tek taraflı olup, zonklayıcı özellikte olduğunu ifade eden Kılıç, bunun kişinin günlük yaşamını engellediğini ve başın hareket etmesi ile birlikte artan bir yapısı olduğunu belirtti.

Kılıç, migreni tetikleyen risk faktörlerinin başında stres, açlık, uyku bozukluğu, kokular, ağır aktiviteler, sigara, bazı yiyecek ve özellikle alkollü içecekler, hava değişimi ve bayanlarda regli dönemi gibi faktörlerin geldiğini vurguladı. Bu faktörlerden önlenebilir olanlarının tespit edilerek hastanın bunlardan kaçınmasının migren ağrılarının görülme sıklığını azaltabildiğini belirten Kılıç, migren atakları ile yılda ortalama 12 kez karşılaşıldığını bildirdi. Kılıç, ''Ancak bazı kişilerde her hafta atak olabilir. Genelde kadınlarda görülme sıklığı fazladır. Beş kadından birinde görülmektedir ve genellikle puberte çağında ya da 16-20 yaşlarında başlamaktadır'' diye konuştu.

''BİTKİSEL ÜRÜNLER İLAÇ TEDAVİSİ İLE BİRLİKTE KULLANILABİLİR''
Beslenme ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Şengül de migren tedavisinde bitkisel ürünlerin kullanımına ilişkin, ''Bitkisel kaynaklı ürünler ilaç tedavisi ile birlikte kullanılabilir. Fakat bu tür ürünleri kullanırken hangi hastalık için kullanılacaksa, o hastalıkla ilgili olarak yapılmış bilimsel çalışmaların verilerinin olumlu olması çok önemlidir'' diye konuştu.

Bitkisel kaynaklı ürünlerinin doktor onayı ile kullanılmasının ''doğru'' olduğunu vurgulayan Şengül, şunları söyledi:

' 'İlaç kullanımı ile birlikte olacaksa mutlaka hastanın hekimine bilgi vermesi ve onayını alması gerekir. Aksi takdirde hekimin uygulamakta olduğu tedavide meydana gelebilecek aksi ve yan tesirlerin hangi nedenle olduğu belirlenemez."

MİGRENSON YÜZDE YÜZ BİTKİSEL
Özel bir firma tarafından üretilen ''Migrenson'' bitkisel masaj yağı da ilaç tadavisi dışında kullanılabilen alternatif bitkisel ürünler arasında yerini aldı.

Firma yetkililerinden alınan bilgiye göre, ''Migrenson, hastalığı tedavi etmiyor, ilaç değil. Migren ağrılarının giderilmesini sağlayan tamamen bitkisel bir masaj yağı olarak tanımlanıyor. Migren krizleri esnasında ferahlama sağlıyor.

Ürün, yüzde 100 doğal nane yağı içeriyor. İçeriğinde alkol ve boya maddeleri bulunmuyor. İçeriğiyle ilgili bilimsel açıklamaları, analiz raporlarında görülebiliyor. Migrenson, uçucu bir yağ olduğu için kana karışmıyor. Yapılan araştırmalar, cilt üzerinde leke bırakmadığını, ciltte herhangi bir tahrişe sebep olmadığını ortaya koyuyor.

Migrenson, tüpün ucunda bulunan roll on bilyayı önce şakaklara, sonra iki kaşın birleştiği noktanın üst kısımındaki alın bölgesine, kulak arkalarına ve ense bölgesine üçer defa ufak daireler çizerek sürülerek uygulanıyor. Kullandıktan sonra tüpün kapağının kapatılması gerekiyor.

Migrenson, ağrı hissetildiği andan itibaren kullanılabiliyor. Kullanıma herhangi bir yan etkisi bulunmuyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6907 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim