• BIST 9530.47
  • Altın 2476.334
  • Dolar 32.4505
  • Euro 34.7108
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 18 °C

Mikrocerrahi ile hayata yeniden başlıyorlar

Mikrocerrahi ile hayata yeniden başlıyorlar
Çeşitli kazalarla bazı organlarını kaybedenlere yeni umut... Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'ndaki mikrocerrahi uygulamalar sonucu, hayata yeniden başlıyor.

Çeşitli kazalar sonucu bazı organlarını kaybeden vatandaşlar, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'ndaki mikrocerrahi uygulamalar sonucu, hayata yeniden başlıyor.

Doğu Anadolu bölgesinde mikro cerrahi konusunda son 6 yılda 57 elektif serbest doku nakli, 114 periferik sinir cerrahisi ve 21 kopan organın yerine takılması gibi 21 replantasyon tedavi hizmeti sunan AÜ Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nın çalışmaları, Yakutiye Araştırma Hastanesinde düzenlenen basın toplantısıyla anlatıldı.

2004 - 2010 yılındaki mikrocerrahi uygulamaları toplantıda değerlendiren AÜ Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Önder Tan, yüz ve el nakli gibi birçok mikrocerrahi uygulamasında hastanelerinin başarılı ameliyatlara imza attığını söyledi.

Herhangi bir kopan organı, damarlarıyla birlikte tekrar yerine monte ettiklerini hatırlatan Tan, mikrocerrahinin bütün dünyada popüler bir konu olduğunu kaydetti.

Tan, konuyla ilgili şunları kaydetti:

''Mikrocerrahi bizim can simidimiz. Anında çok büyük dokuları getirebiliyoruz. Bazen son seçenek oluyor. Hasta bir kerede ameliyat oluyor. Bir hafta 10 gün yatıp, hemen taburcu oluyor. Seri ameliyatlara gerek yok. Hasta memnuniyeti genellikle yüksek. Ve hastanede kalım süresi de tabii ki kısa. Periferde mikro cerrahi kurma konusunda bu bölümün önemini kavrayarak, bu işe atıldık. Hastalıkların yerinde, zamanında müdahalesi önemli. (Erzurum'da hasta başka yere gitmesin, burada anında hizmeti alsın, Periferde, ülke bilimine katkıda bulunsun) diye bu çalışmaları yaptık.''

AÜ Rektörü Prof. Dr Hikmet Koçak da, yaptığı başarılı ameliyatlardan dolayı doktor ve hastane yönetimini tebrik etti.

İnsan sağlığının önemine vurgu yapan Koçak, ''Mikrocerrahi çok sabır isteyen bir alan. Yaz aylarında trafik kazaları ve hasat mevsimi dönemlerinde, kaza sonucu insanlarda bazı tip kopmalar oluşuyor. Biz şu düşüncedeyiz, idareci olarak. Eğer tıpta imkan varsa ve biz yapamıyorsak, biz mesulüz demektir. Onun için yapabileceğimiz bütün işleri Üniversitemizde yapmak istiyoruz ve yapıyoruz'' dedi.

Konuşmaların ardından Plastik Cerrahi servisinde tedavi gören hastaları ziyaret eden Koçak ve Tan, burada ameliyatlar sonucu iyileşen hastaların sağlık durumlarıyla ilgili bilgiler aldı.

Erzincan'da silah kullanmayı öğrenmek isterken kaza sonucu sol baş parmağını kaybeden ve mikrocerrahi yöntemle sol ayağındaki ikinci parmağı eline dikilen Nihal Tuzcay, trafik kazası sonrası başından aldığı darbe ile başı zarar gören ve şuan tedavi altında olan Ahmet Çağın'la, el ve vücudunun çeşitli organları zarar gören diğer hastalar, yetkililer ameliyatlar sonucu nasıl iyileştiklerini anlattılar.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2217 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim