• BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Minik çocuk, köpeğin saldırısıyla gözünü kaybetti!

Minik çocuk, köpeğin saldırısıyla gözünü kaybetti!
Tatil için gittiği Altınoluk'ta köpeğin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Atahan Zeki Erden, bir gözünü kaybetti. İsyan eden acılı anne Sema Erden, "Bu olayın peşini bırakmayacağım. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız" dedi.

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesine tatile giden 11 yaşındaki Atahan, sokakta gördüğü köpeği sevmek istedi. İddialara göre bir vatandaş tarafından evin önünde beslenen Amarok cinsi köpek, kendisini sevmek isteyen Atahan'a saldırdı. Köpeğin saldırısına uğrayan Atahan çığlıklar atarak yardım istedi. Çevredekilerin köpeği etkisiz hale getirmesi ile kurtarılan Atahan, hemen Edremit Devlet hastanesi ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan ve kafasına ile yüzüne onlarca dikiş atılan Atahan, daha sonra Balıkesir Atatürk Devlet hastanesine sevk edildi.

Kafatası derisi ve sol gözünün üstü köpeğin ısırıkları ve tırmıkları ile yarılan Atahan, tedavi gördüğü Balıkesir Devlet Hastanesinden, enfeksiyon kapması nedeniyle önce İstanbul'daki özel bir hastaneye, oradan da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesine sevk edildi. Tedavisi halen devam eden minik Atahan, köpeğin sert darbeleri ve enfeksiyonun da etkisi sol güzünün görme yetisini kaybetti.

Tatile gönderdiği oğlundan acı bir haber alarak adeta yıkılan anne Sema Erden, "Oğlumu annemlere yollamıştım. Biz çocuğumuzu sevgi dolu yetiştirdik. Babası da zaten veterinerdi. Köpeği sevmeye çalışırken köpek birden saldırıyor. Göz kısmından kafatasına kadar ısırmış. Köpeğin sahibi olduğunu herkes söylüyor. Ama adam inkar ediyor. Köpeği silahla vurup çocuğu öyle kurtarmışlar. Ardından Edremit'te devlet hastanesine daha sonra Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırmışlar. Orada plastik cerrahi müdahale ediyor. Şiddetli derecede enfeksiyon kapıyor. Özel bir hastaneye sevk edildi. Doktorlar burada yüzde 80 görür dediler. Sonra Cerrahpaşa'ya sevk edildi. 3. gün enfeksiyon arttı. Doktorumuz çocuğun göremediğini söyledi. Korneanın yırtıldığını söyledi. Çocuğum göremeyince çıldırdı. Psikolojisi bozuldu" diye konuştu.

Köpeğin sahibi ile telefonla görüştüğünü belirten Anne Sema Erden, "Adam 'köpek benim değil' diyor. Ancak çevrede herkes köpeğin onun olduğunu söylüyor. Adam 'sadece evimin önünde besliyordum' diyor. Bu köpeğin sertifikası yok. Eğer hayvan seversen, besliyorsan aşılarını yaptırmalısın. Onun sertifikasını alacaksın. Telefonu yüzüme kapatıyor. Balıkesir'de belediye başkanı arıyor. 'Maddi manevi yanınızdayız' diyor. Ama şimdiye kadar yanımızda duran olmadı. Çocuğumun geleceği söz konusudur. Kimse ne arıyor? Ne soruyor. Eğer o insan inkar ediyorsa, o benim değil diye, o zaman belediye neden aşı yaptırmadı. Neden kulağında küpesi yok? Benim eşim vefat etti. Babamız yok. Tek başıma mücadele ediyorum. Bu işin peşini bırakmayacağım. Benim çocuğumun hayatı bitti. Bunun peşini bırakmayacağım. Ruh sağlığımız tamamen bozuldu. Ne şartlarla çocuk okutuyorum. Ne yapılması gerekiyorsa talep ediyorum. Özellikle Altınoluk Belediye Başkanı'ndan talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Hayvanseverlere çağrıda bulunan minik Atahan ise "Buradan bütün Türkiye'ye sesleniyorum. Lütfen aşısız hayvan beslemeyin. Belediye sokak hayvanlarının aşılarını yapsın. Ben hayvanları çok seviyorum. Sokaktan geçerken yaşlı bir köpek gördüm. Sevmek istedim. Severken saldırdı ve ben bir şey yapamadım. Ben gözümü istiyorum. Tekrar söylüyorum lütfen aşısız hayvan beslemeyin" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3519 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim