• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 21 °C

‘Misafire börek ikram etmeyin’

‘Misafire börek ikram etmeyin’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2011’de hayata geçirilecek yeni uygulamalar için “Medya Bilgilendirme Kampanyası” başlattı.

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, 2011’de hayata geçirilecek yeni uygulamalar için “Medya Bilgilendirme Kampanyası” başlattı. Daha önce tüm toplumu kapsayan “sigara bırakma” ve “el yıkama” gibi kampanyalar başlatan Akdağ, bir televizyon programında Türkiye’deki “obezite tehlikesi”ne yeniden dikkat çekti.

‘SALATA İKRAM EDİN’
Kendisinin de 81 kilo ile “kilolular sınıfı”nda olduğunu hatırlatan Akdağ, programa katılan hanımlardan, bundan böyle birbirlerine misafire gitiklerinde “börek çörek değil salata ikram etmeleri” konusunda kampanya başlatma sözü aldı. Akdağ, aşırı kiloya dikkat çekerken, bu mücadelenin sigaradan bile daha zor olduğunu vurguladı. Ak dağ, 2011 yılı sağlık uygulamalarını şöyle açıkladı:

TİRYAKİYE BEDAVA İLAÇ
Sigarayı bırakmak isteyen 250 bin tiryakiye piyasada “sigara bırakma ilacı” olarak satılan 2 ilaçtan biri bedava dağıtılacak.

Aile hekimleri, sosyal güvencesi olsun olmasın herkese ücretsiz hizmet verecek. Aile hekimleri, A, B, C standardına ayrıldı. Standardını yüksek tutan aile hekimi daha iyi ücret alacak. Aile Hekimliği Uygulaması’na kayıtlı şu an 68 milyon vatandaş var. 4 bin kişinin aile hekimi henüz belli değil.

‘HOCA PARASI’ KALKTI
Tam Gün Yasası kapsamında üniversite hastanelerinde 1 Şubat 2011 tarihinden itibaren hastalardan “hoca parası” ve “döner sermaye” adı altında para tahsil edilemeyecek.

Kamu hastaneleri ve aile hekimliği binalarında, iletişimi kolaylaştırmak ve karşılıklı güveni sağlamak amacıyla yüksek bankolar kaldırIıyor. Böylece vatandaşla hekim ve diğer çalışan arasında astüst ilişkisinin kurulması önlenmiş olacak.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4297 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim