• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 10 °C

Mısır’da katliam: 253 ölü

Mısır’da katliam: 253 ölü
Mısır’ın çatışmalara sahne olan Sina Yarımadası’daki El Ravda camisi dün terör saldırısıyla sarsıldı. Dört araçla gelen militanlar Sufilerin gittiği camiyi bastı. Atılan bombaları, cami cemaatini hedef alan yaylım ateşi izledi. Katliamda en az 235 kişi ha

MISIR, dün tarihinin en kanlı günlerinden birini yaşadı. Terör örgütü DEAŞ’ın faal olduğu Mısır’ın Kuzey Sina vilayetindeki Bir el Abd kentinde Sufilerin gittiği El Ravda Camisi’ne dört arazi aracıyla gelen silahlı militanlar camiyi bastı. Cuma namazı için camide bulunanlara bomba atıp, kurşun yağdıran saldırganlar en az 235 kişiyi katletti. Saldırıyı henüz üstlenen yok. Amerikan AP ajansına konuşan üç Mısır polisi, militanların bölgeden kaçış yollarını kapatmak için araçları havaya uçurduklarını, yanan enkazları da yollara bıraktıklarını bildirdi.

ÜÇ GÜNLÜK YAS

Yaralı kurbanlar yerel hastanelerde tedavi altına alındı. Kahire yönetimi katliamın ardından üç günlük ulusal yas ilan etti. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, üst düzey güvenlik kabinesini acil olarak topladı. Mısır’ın resmi haber ajansı MENA, en az 125 kişinin de yaralandığını aktardı. AP, saldırının tek seferde sivilleri hedef alan en büyük saldırı olduğunu belirtti. Ayrıca DEAŞ’ın bu ülkede faaliyetlerine başlamasından bu yana büyük bir cami cemaatini hedef alan ilk saldırı olduğunu da aktardı. Terör saldırısının ardından başkent Kahire’deki uluslararası havalimanında güvenlik önlemleri artırıldı.

SUFİ CAMİSİ

Fransız AFP haber ajansı camide, sivillerin yanı sıra askere çağrılmış gençlerin de olduğunu duyurdu. DEAŞ’a karşı mücadele eden bir Bedevi aşiretinin lideri, AFP’ye yaptığı açıklamada saldırıya uğrayan camide Sufilerin toplandığını belirtti. AFP, DEAŞ’ın geçmişte Sufileri hedef aldığını, son olarak bu terör örgütünün yaşlı bir Sufi’yi liderini kaçırıp infaz ettiğini hatırlattı. Terör örgütü DEAŞ’ın Mısır kolunun özellikle Sina Yarımadası’nda terör saldırıları düzenlediğine dikkat çekti. Bu saldırılarda yüzlerce güvenlik personeli ve onlarla işbirliği yaptığı gerekçesiyle siviller öldürüldü. Sina Yarımadası ve Mısır’ın diğer bölgelerinde Hıristiyanlar da DEAŞ’ın saldırılarına hedef olmuştu.

Baş şüpheli DEAŞ

Katliamı henüz üstlenen bir örgüt olmasa da en büyük şüpheli DEAŞ’ın Mısır kolu. 2011 yılından beri Sina Yarımadası’nda aktif olan Ensar Beyt el Makdis adlı radikal örgüt, Kasım 2014’te terör örgütü DEAŞ’a bağlılık yemini ederek adını değiştirdi. Bu tarihten sonra Sina Yarımadası çok sayıda kanlı saldırıya sahne oldu. Saldırıların yoğunluğu özellikle 2015’te arttı. DEAŞ’ın Mısır kolunun bin ila bin 500 civarında silahlı üyesi olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2367 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim