• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Mobil Çözümler Hayat Kurtaracak!

Mobil Çözümler Hayat Kurtaracak!
"Uzmanlar Sağlık Sektörünün Dijitalleşmesini Nasıl Görüyor" başlıklı oturumda mobil çözümlerin sağlık sektöründe bir zorunluluk haline geldiği gerçeği ortaya konuldu

Pozitron'un teknoloji sponsorluğunu üstlendiği Dijital Sağlık Zirvesi iki gün boyunca toplam 18 oturumda 40 konuşmacıyı bir araya getirdi. Konferansın ikinci gününde sektöre hizmet sağlayan dijital dünyanın önde gelen temsilcileri, "Uzmanlar Sağlık Sektörünün Dijitalleşmesini Nasıl Görüyor?" başlıklı oturumda sağlık sektörü temsilcilerine mobilitenin geleceğini anlattılar. İlaç Pazarlama ve Satış Profesyoneli Kaan Süher'in moderatörlüğünü üstlendiği oturumda, Pozitron Kurucu CEO'su Fatih İşbecer, Google Satış Direktörü Dilek Telkeş ve Medyanet Reklam Satış Koordinatörü Metin Güleç katıldı. Oturum sonunda bütün konuşmacıların hemfikir olduğu konu, sağlık sektörü başta olmak üzere her sektörde yeniliklere açık olan şirketlerin rakiplerinin önüne geçecekleri oldu.

Google Satış Direktörü Dilek Telkeş ve Medyanet Reklam Satış Koordinatörü Metin Güleç sunumlarında Türkiye'deki dijital sağlık verilerine dair ilginç açıklamalarda bulundu. Her beş doktordan birinin uzmanlık alanıyla ilgili arama yaptığını belirten Telkeş, bireysel kullanıcıların yaptığı sağlık aramalarının giderek yükseldiğini söyledi. Daha sonra söz alan Metin Güleç ise "online yetişkinlerin" yüzde 73'ünün sağlık aramalarında interneti kullandığını vurgulayıp Türkiye'nin güçlü bir dijital pazarı olduğunu sözlerine ekledi.

Dünya çapındaki şirketlere mobil sağlık, ticaret ve bankacılık uygulamalarından ödeme sistemlerine kadar birçok farklı çözüm sunan Pozitron'un kurucusu Fatih İşbecer konuşmasında mobilitenin geleceğin anahtarı olduğunu vurgularken, "Günümüzde mobilitenin olmadığı bir düzen endüstriler için geçerli değil. Artık veriye her an her yerden ulaşmanız lazım. Aksi takdirde rakiplerinizin arkasında kalarak, rekabette önlerde yer almanız mümkün olmaz" dedi. Değişime karşı çıkan kurumların ileride daha fazla maliyet problemleriyle karşılaşacağını da belirten İşbecer, sağlık sektörü ile mobilite ilişkisi için şunları söyledi: "Geleneksel yöntemler sağlık sektörlerinde yetersiz kalıyor. Doktorların neredeyse yüzde 75'i bireysel ilgi istiyor. Bu nedenle ilaç sektörü temsilcileri son derece donanımlı ve bilgili olmalılar. Mobil teknolojiler sayesinde doktorlara ayrıntılı açıklamalar görsellerle anlatılabiliyor. Üstelik bilimsel makalelere verilen linkler anında doktorların adreslerine yollanabiliyor. Görüşmelerin ardından anında değerlendirme yapılabilmesi kurumların verimliliklerini artırmalarını sağlıyor. Ayrıca mobil teknolojiler firmaların temsilcilerine özel eğitim uygulamalarını vermelerine de imkan veriyor."

Yakın gelecekte telefon ekranlarına yüklenen uygulamalar sayesinde bireylerin kalp atışı ve tansiyon gibi kritik ölçümleri yapabileceklerini; doktorların da telefonlarına gelen röntgen örneklerini kendi muayenehanelerinde inceleyerek her an teşhis yapabileceklerini vurgulayan İşbecer, erken teşhisle ölümcül hastalıkların önlenebileceğini söyledi.

İki gün süren konferans kapsamında tartışılan diğer konu başlıkları şunlar oldu: "Hasta Doktor İlişkileri", "Dijital İletişimin Hastanelerdeki Uygulama Modelleri", "Dijital Dünyada Doktorlar", "Doktorların Dijital Grupları", "Uzmanlar Sağlık Sektörünün Dijitalleşmesini Nasıl Görüyor?", "Sosyal Medyanın Psikolojik Etkileri".

Pozitron'un sağlık sektörüne yönelik geliştirdiği çözümler arasında tablet üzerinde çalışan ProDG Pharma Suite bulunuyor. ProDG Pharma Suite planma, anket, sunum, stok takibi ve raporlama gibi özellikleri sayesinde sahadaki verimliliğin arttırıyor ve denetimi kolaylaştırıyor.

Pozitron, zirvede bulunan iPadler için kullanıcıların program bilgilerine ulaştıkları ve konuşmacılara sorularını yöneltebildikleri uygulamaları da geliştirdi. Pozitron'un sağlık sektörüne yönelik sunduğu çözümler hakkında daha detaylı bilgi almak için www.pozitron.comve www.theprodg.comadreslerini ziyaret edebilirsiniz.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2047 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim