• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

'Mobil Sağlık' pilot uygulaması şubat ayında başlıyor!

'Mobil Sağlık' pilot uygulaması şubat ayında başlıyor!
SGK, GSM operatörleri, çağrı merkezleri ve hastanelerle, bu ayın ortasında 'mobil sağlık' uygulamasına başlayacak.

SGK, GSM operatörleri, çağrı merkezleri ve hastanelerle, bu ayın ortasında 'mobil sağlık' uygulamasına başlayacak. Diyabet ve tansiyon hastalarında uygulanacak proje başarılı olursa, hizmet geri ödeme kapsamına alınacak. Hastalar günlük ölçümlerini SİM kart ya da bluetooth'la gönderecek.

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Anıl Sugetiren, Türkiye'nin Japonya'dan sonra en yızlı yaşlanan ikinci ülke olduğunu belirterek, özellikle kronik hastalar açışından mobil sağlık hizmetlerinin çok önemli olduğunu söyledi. Eczacıbaşı'nın da SGK'nın projesinin paydaşlarından biri olacağını ifade eden Sugetiren, şöyle devam etti: "Biz, hasta takibini yapıp sisteme aktaracağız. Gerektiğinde de ambulans göndereceğiz. Proje başarılı olup da SGK geri ödeme kapsamına alınırsa, bu bizim sektörü hızla büyütür."

Türkiye'de sayısı 22 milyonu bulan kronik hastaların devlete olan maliyetini düşürmek ve hasta memnuniyetini artırmak için SGK, Sağlık Bakanlığı'yla yeni bir proje başlatıyor, özel sektörün son dönemde ilgi gösterdiği 'mobil sağlık' hizmeti, şubat ortasında pilot uygulamayla başlayacak. Başarılı olursa SGK'nm geri ödeme kapsamına alınacak.

Genel Sağlık Sigortası Daire Başkanlığından alınan bilgiye göre 250 civarında hastayla başlanacak uygulama, diyabetlilerle tansiyon hastalarını kapsayacak. Kendi ölçümlerini evlerinde yapacak hastaların sonuçları, SİM kart ya da bluetooth yoluyla Medula sisteminde toplanacak.

PİLOT PROJE 1 YIL SÜRECEK

Operatörlerle çağrı merkezlerinin sisteme uyum sağlamasının ardından SGK'nın sistemi Medula'ya düşecek bilgiler, aile hekimleri ile Sağlık Bakanlığı hastanelerinin doktorları tarafından izlenecek. Hastaların, hastaneye gitme zorunluluğu ortadan kalkarken, tedavi edilmeleri zor ve maliyetli duruma gelmeden takip altına alınabilecek. Gerektiğinde ambulans desteği verilecek. 1 yıl sürecek pilot uygulamada program başarılı bulunursa, Türkiye'nin her yerine yayılacak; hizmet paketleri ile cihazlar, SGK tarafından geri ödeme kapsamına alınacak.

'ÇAGRI'LARIN SONUCU NASIL ETKİLEDİĞİNE BAKILACAK

Çağrı merkezlerinin de katılacağı pilot uygulamada, hastalara verilen desteğin gerekli olup olmadığına da bakılacak. Böylece gelecekte proje yayılırsa çağrı merkezlerinin katılıp katılmayacağına da karar verilmiş olacak. Mobil sağlığın geri ödeme kapsamına alınması, şu anda özel sektörün yaptığı gibi paketlerle olabilecek. Yani özel sektör, SGK'ya hastalığa göre bazı paketleri satabilecek. Bu ay başlayacak pilot proje kapsamında katılan şirketler, SGK'dan ya da hastalardan bir ücret talep etmeyecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4951 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim