• BIST 9524.59
  • Altın 2490.271
  • Dolar 32.5113
  • Euro 34.7174
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Montignac diyeti ülsere neden olabilir!

Montignac diyeti ülsere neden olabilir!
Kısa sürede çok kilo verdirmeyi amaçlayan popüler diyetler; vücutta ağır hasarlara neden olabiliyor. Besin gruplarını ayırma prensibine dayanan Montignac diyeti ülsere neden olurken,...

 

KAN GRUBUNA GÖRE DİYET
BİLİMSEL TEMELİ YOK
NASIL YAPILIR?
Vücut tipine ve kan grubuna göre kilo verdirmeyi amaçlayan diyetlerdir.

ZARARLARI :
Bilimsel temele dayanmayan, yeterli ve dengeli beslenmeden uzak bir diyet sistemidir. Tek tip beslenme nedeniyle uzun vadede vücutta önemli sorunlar gelişebilir.

ŞOK DİYETLER
KALP DAMAR SİSTEMİNİ VE BÖBREKLERİ VURUR
NASIL YAPILIR?
Şok diyetler; aşırı az yağ alımı prensibine dayalıdır. Kişinin çok kısa zamanda, çok kilo vermesini amaçlamaktadır.

ZARARLARI :
Bu diyetler; kalp-damar sistemi ve böbreklerde büyük hasara neden olabilir. Aşırı az yağ alımı safra kesesinde bozukluklara yol açabilir. Kalpte aritmik sorunlar görülebilir. Demir eksikliği veya B12 vitamini eksikliğine bağlı kansızlık ortaya çıkabilir. Kolesterol miktarında artış olabilir.
Kan şekeri dengesinin bozulması nedeniyle, karaciğerde yağlanma gelişebilir. Vücutta yaralar oluşabilir. Vücutta aşırı az yağ olduğu için, âdet düzensizlikleri, saç ve tırnaklarda kırılmalar ve dökülmeler görülebilir. Anksiyete, mutsuzluk, depresyona yatkınlık riski de artar.

HOLLYWOOD DİYETİ
METABOLİZMA HIZI YAVAŞLAR, VÜCUDUN KAS SİSTEMİ ÇÖKER!
NASIL YAPILIR?
Ayda en fazla dört kilo verdiren sağlıklı diyetlerin aksine; ayda 12-16 kilo kaybını vâdeder.
Haftanın iki günü, sadece sekiz bardak su veya meyve suyu; diğer günler sadece, salata, sebze ve beyaz et tüketilir. Kırmızı et, şeker, yağ, unlu gıdalar, alkol, kremalı kahve yasaktır.
Haftada beş gün 30 dakika egzersiz yapılması gerekmektedir. 18.00'den sonra hiçbir şey yenmez.

ZARARLARI :
Hızlı kilo kaybı nedeniyle metabolizma yavaşlar ve vücutta deformasyon başlar. Diyet bittiğinde kişi; kilo alma adayı haline gelir.
Sadece meyve suyunun içildiği dönemde; tartıda kilo kaybı görülebilir ancak kaybedilen yağ değildir.
Düşük enerji alımı; vücutta kıtlık korkusu yaratacak ve ilk tüketilen besini depolayacaktır.
Besin gruplarının ayrılarak alınması dengesiz beslenmeye neden olacaktır. Besin alımı olmayan dönem; kan şekeri dengesinin bozulmasına, karbonhidrat metabolizmasının hassaslaşmasına ve diyabete neden olabilir.
Akşam 18.00'den sonra hiçbirbesinin tüketilmemesi, enerji alımını azaltmak için konulmuş bir kuraldır. Ancak uzun vadede, kan şekeri dengesini bozabilir ve metabolizmayı da yavaşlatabilir.

ESRA TÜZÜN

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6244 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim