• BIST 9530.47
  • Altın 2472.853
  • Dolar 32.4753
  • Euro 34.7522
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 20 °C

Morgtan cesedi alıp acil servis bastılar

Morgtan cesedi alıp acil servis bastılar
Adana'da yaklaşık 200 kişi, trafik kazası sonrası ölen şahsın yaşadığını ileri sürüp Adana Devlet Hastanesinin morgundan aldıkları ceset ile acil servisi bastı.

Yaşadığını ileri sürdükleri kişinin cesedine müdahale edilmesini isteyen öfkeli kalabalık, hastane görevlilerine saldırdı. Hastanenin güvenlik kamerasına yansıyan olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Havutlu Mahallesi'nde 1 Ocak 2013'te kaza meydana geldi. İddiaya göre, 40 yaşındaki Hasan Coşkun'un kullandığı kamyonet, virajı alamayarak yol kenarında bulunan drenaj kanalına uçtu. Kazada Münir Coşkun, kendi imkanlarıyla araçtan çıkmayı başarırken kazayı gören vatandaşlar durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kendi imkanıyla kurtulan ve ambulansa bindirilen Münir Coşkun araçta 3 kişinin daha olduğunu söyledi. Bunun üzerine suyun içerisinde bulunan aracın incelenmesi için bölgeye gelen Sivil Savunma Arama Kurtarma Sualtı ekibi diğer şahısları da sudan çıkardı. Sağlık ekipleri sudan çıkartılan Hasan Coşkun, Vezir Coşkun (35) ve Selahattin Malgir'in yaşayıp yaşamadığını kontrol etti. Ekipler 3 şahsın da boğularak hayatını kaybettiğini rapor etti. Bunun üzerine şahıslar ceset torbasına konularak cenaze araçlarıyla Adana Devlet Hastanesi'ne getirildi. Bu arada cenazelerin yakınları da hastaneye akın etti. Selahattin Malgir'in yakınları cesedin üzerinde bulunan malzemeleri almak için morga gitti. Malgir'in yakınları cebinden malzemeleri alırken, şahsın nabzının attığını ileri sürerek hastaneye koştu. Malgir'in yakınları bir taraftanda cenazeyi demir tabutla birlikte hastanenin aciline getirdi. Bu arada Malgir'in diğer yakınları da acili basarak görevlilere saldırdı. Diğer taraftan Malgir'in cesedi hastanenin acil servisine getirildi.

Öfkeli kalabalık Malgir'in yaşadığını ileri sürerek hastane görevlilerine saldırıp camları kırarken diğer taraftan doktor ve hemşirelerin kolundan tutup Malgir'i kurtarması için getirdi. Bu arada Malgir'in yaşadığını ve morga konulduğunu duyan akrabaları da hastaneye akın etti. Yaklaşık 200 kişi hastaneyi bastı. Bu durum karşısında görevliler polisi arayarak destek istedi. Polis olay yerine 3 dakika sonra geldi ancak Malgir'in yakınları bir türlü sakinleşmedi. Yaşadığı için hastaneye yeniden getirilen Malgir'in yakınları hayatını kaybettiğini öğrenince ikinci kez olay çıkardı. Malgir'in yakınları bu kez de kadın görevlilere ve hemşirelere saldırdı. Acil servise gelen hastalar ise olayı korku dolu gözlerle izlerken kavganın büyümesinin ardından hastaneden çocuklarını alarak kaçmak zorunda kaldılar. Bir süre sonra Malgir'in yakınları polisin ve kendi yakınlarının sakinleştirmesiyle olaylar sona erdi.

Hastane yönetimi Selahattin Malgir'in olay yerine giden sağlık ekipleri tarafından öldü raporu verildiği için ceset torbasına konulduğunu, akrabalarının yaşıyor iddiasının ardından hastanede tekrar kontrol edildiğini ancak yaşamadığının belirlendiği belirtildi.

Yakınları ise Selahattin Malgir'in morga konulduktan sonra yanına gittiklerinde nabzının attığını ileri sürdü.

Hastane yönetimi görevlilere saldıran ve hastaneye zarar veren Selahattin Malgir'in yakınları hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2275 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim