• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 24 °C

Motosiklet ambulans acil sağlık hizmetleri istasyonu açıldı

Motosiklet ambulans acil sağlık hizmetleri istasyonu açıldı
İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı hizmet veren motosiklet ambulans acil sağlık hizmetleri istasyonu, Konyaaltı plajında açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, açılış töreninde yaptığı konuşmada, sağlık hizmetlerinin AK Parti'nin birinci önceliği olduğunu söyledi.

Türel, 15-20 yıl önce gazetecilik yaptığı dönemde hastanelerin merdiven altlarında hastaların tedavi gördüklerini hatırladığını dile getirerek, bugün sağlık hizmetlerinin sadece hastanelerde verilmediğini, dağın tepesindeki vatandaşın ayağına götürdüklerini belirtti.

"Sağlık hizmetlerinde dünyada örnek gösterilen ülkelerden biri olduk" diyen Türel, başka ülkelerin yapılanları dinlemek için sağlık bakanlığı yetkililerini ve bakanları ülkelerine davet etiklerini anlattı.

- 3 motosiklet ambulans ile hizmet verilecek

İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür de Antalya'da 7 ambulans ve 72 sağlık personeliyle 1996'da başlayan acil sağlık hizmetlerinin bugün 72 ambulans ve 750 personele ulaştığını kaydetti.

Sağlık Bakanlığının 50 bin nüfusa bir sağlık istasyonu planladığını bildiren Hülür, "Bu açıdan Sağlık Bakanlığı, Antalya'da 43 sağlık istasyonu planladı. Biz ise 52 istasyonla hizmet veriyoruz" dedi.

Sağlık Bakanlığının 2007'de motosikletli ambulans kavramını gündeme getirdiğini ifade eden Hülür, şöyle konuştu:

"Antalya olarak motosikletli ambulansın gerekli olduğu düşünülen ve planlanan illerdeniz. Çünkü Antalya'nın geniş bir sahil şeridi ve tarihi alanlarının dar sokaklarının trafik sorunu olma ihtimali var. Ayrıca Antalya yılda 12 milyon turist gelen bir il olunca motosiklet ambulansa ilimizin ihtiyacı olacağını düşünüyoruz."

Antalya'da 3 motosiklet ambulansın bulunduğunu, bunlardan 2'sinin il merkezinde aktif halde bulunduğunu kaydeden Hülür, "Özellikle Kaleiçi'ndeki olaylarda hızlı müdahale etmesi açısından bir motosiklet ambulansımız valilik binamızın içerisinde bulunuyor. Motosiklet ambulansla 2013'te 300, bu yılın 8 ayında ise 500'ün üzerinde vakaya müdahale edildi" diye konuştu.

Hülür, motosiklet ambulansla hasta nakli yapılmadığını, tıbbi müdahaleyi olay yerinde yapan bir ekip ve kara ambulansının gelmesine kadar sağlık hizmeti sunulduğuna dikkati çekerek, ambulansları kullanan kişilerin sağlık personeli olduğunu ve motosikletle ilgili ileri sürüş tekniği aldıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından motosiklet ambulans acil sağlık hizmetleri istasyonunun açılışı gerçekleştirildi. Ardından Başkan Türel, motosiklet ambulansa bindi.

Bu haber toplam 6499 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim