• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Muayene katılım ücreti ile ilgili önemli duyuru

Muayene katılım ücreti ile ilgili önemli duyuru
SGK Başkanlığı "Muayene katılım ücreti ile ilgili önemli duyuru" yayınlamıştır. Duyuruda; "SGK tarafından gelir ve aylık alanlar için, MEDULA ile çalışan sağlık kuruluşlarının provizyon sırasında aldıkları Takip Numarası yerine, SGK'ya

SGK Başkanlığı "Muayene katılım ücreti ile ilgili önemli duyuru" yayınlamıştır. Duyuruda; "SGK tarafından gelir ve aylık alanlar için, MEDULA ile çalışan sağlık kuruluşlarının provizyon sırasında aldıkları Takip Numarası yerine, SGK'ya fatura ettikleri muayenelere ilişkin Takip Numaraları esas alınacaktır. Sigortalı çalışanlar açısından ise, provizyon esnasında alınan Takip Numarası kullanılmaktadır. Bu grupta yer alan kişiler adına mükerrer Takip Numarası alınmaması amacıyla da, 15 dakikadan önce ikinci bir Takip Numarası alınması sistem tarafından engellenmektedir" demektedir. 


MUAYENE KATILIM ÜCRETİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU 

Muayene Katılım ücreti reçetedeki ilaçların verilmesi anında, sağlık kuruluşunun provizyon esnasında aldığı Takip Numarası kullanılmak suretiyle, sigortalılar için eczane tarafından, Kurumumuzdan gelir ve aylık alanların da aylıklarından kesilmek suretiyle tahsil edilmektedir. 

Gelir ve aylık alanlarla ilgili yanlış anlamaların önlenmesi ve Kurumumuza yapılan çeşitli geri bildirimlerin değerlendirilmesi neticesinde, uygulamada aşağıda belirtilen değişiklikler yapılmıştır. 

Kurumumuzdan gelir ve aylık alanlar için, MEDULA ile çalışan sağlık kuruluşlarının provizyon sırasında aldıkları Takip Numarası yerine, Kurumumuza fatura ettikleri muayenelere ilişkin Takip Numaraları esas alınacaktır. Sigortalı çalışanlar açısından ise uygulamada değişiklik yapılmamış olup, yine provizyon esnasında alınan Takip Numarası kullanılmaktadır. Bu grupta yer alan kişiler adına mükerrer Takip Numarası alınmaması amacıyla da, 15 dakikadan önce ikinci bir Takip Numarası alınması sistem tarafından engellenmektedir. 

Ayrıca 30 Ekim 2008 tarihinde yayımlanan duyurumuzda belirtildiği üzere, MEDULA Takip Numarasının kullanılmasındaki önem nedeniyle, işlem yapılmayan Takip Numaralarının silinmesi gerekmektedir. 

Yukarıda açıklanan nedenle MEDULA üzerinden elektronik olarak bilgi gönderen sağlık kuruluşlarına ait reçetelerden Kurumumuzdan gelir ve aylık alanlara ilişkin bir kısmında, ilaçların verilmesi sırasında muayene katılım ücreti görülmeyecektir. Ancak bu durumdaki kişilere ait katılım ücreti işlemlerin Kurumumuza fatura edildiği tarihten sonraki reçetelerin verilmesi sırasında tahsil edilecektir. 

Tüm sağlık kuruluşlarına önemle duyurulur.

Bu haber toplam 3096 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim