• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Muayenehaneler kapatılacak

Muayenehaneler kapatılacak
Performans uygulamasından sonra, jinekologlar dışında çok sayıda doktor muayenehanesini kapattı. Bakan Akdağ, kamudaki doktorların tam gün çalışmalarını sağlayacak sistemi getireceklerini açıkladı SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, devlet ve üniversite hastaneler

Performans uygulamasından sonra, jinekologlar dışında çok sayıda doktor muayenehanesini kapattı. Bakan Akdağ, kamudaki doktorların tam gün çalışmalarını sağlayacak sistemi getireceklerini açıkladı SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, devlet ve üniversite hastanelerinde yarım gün çalışan doktorlar için artık tam gün çalışma uygulamasına geçileceğini söyledi.

Akdağ, hasta bakma ve ameliyat sayısına göre düzenlenen döner sermaye katkı payı uygulamasından sonra çok sayıda doktorun muyanehanelerini kapatarak hastanede çalışmayı tercih ettiğini belirtti. Akdağ, “İnsanlar doktorların muayenehanelerine gittikten sonra hastanedeki işlerini daha rahat yaptırabiliyordu. Bizim uygulamalarımız bunların önüne geçti. Ancak halen muayenehanelere gitmek zorunda kalan insanlarımız var. Biz buna da son vereceğiz” dedi.

JİNEKOLOGLAR TAVAN YAPIYOR

En çok muayenehanelerine gidilen doktorların kadın doğum uzmanları olduğunu hatırlatan Akdağ, şunları söyledi:

“Hamile kadınlar her ay bu doktorların muayenehanelerine gitmek zorunda kalıyor. Muayenehanelerde gösterilen ilgi neden hastanelerde gösterilmesin? Hamileler neden hastanelerde takip edilmesin? Bu güzel olmaz mı? İnsanların paraları da cebinde kalır. Performans uygulamasından sonra da muayenehanelerini kapatmayan doktorlar arasında en büyük sayıyı jinekologlar oluşturuyor.”

Muayenehanelerini kapatmak istemeyen ancak kamu hastanelerinde çalışmaya devam eden doktorların, bu uygulamanın başlamasıyla birlikte devletle ilişiğinin kesileceğini söyleyen Akdağ, “Bu doktorlar muayenehanelerini kapatarak, tam gün uygulamasında çalışmaya başlamazlarsa o zaman kamuda çalışamayacaklar. Hastane ve muayenehane arasında tercih yapacaklar” diye konuştu.

ÖZEL HASTANE FARKI ÖDENMEYECEK

BAKAN Akdağ, SSK, Bağ-Kur Emekli Sandığı ve Yeşilkartlıların özel hastanelerde aldığı hizmetten dolayı ödediği farkları da artık kaldıracaklarını söyledi. Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüttüklerini, bu çalışma sonucunda özel hastanelerde uygulanan fark sisteminin de kaldırılacağını aktardı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2397 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim