• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Muayenehanelerini kapatmaları için doktorlara 6 ay süre verilecek

Muayenehanelerini kapatmaları için doktorlara 6 ay süre verilecek
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, doktorların tüm gün devlet hastanelerinde görev yapmasını öngören kanun teklifini bir ay içerisinde TBMM'ye göndereceklerini belirti.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, doktorların tüm gün devlet hastanelerinde görev yapmasını öngören kanun teklifini bir ay içerisinde TBMM'ye göndereceklerini belirterek, yasa çıktıktan sonra hekimlere muayenehanelerini kapatmaları için 6 ay süre vermeyi planladıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, doktorların tam gün çalışması, özel ve üniversite hastanelerinde alınan katkı payları ve Irak'ta görülen kolera salgını sonrası sınırlarda alınan sağlık tedbirlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Doktorların özel muayenehanelerini kapatıp tam gün Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde görev yapması için kanun teklifi hazırlayacaklarını anlatan Bakan Akdağ, Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) ve diğer meslek örgütlerinin görüşlerini alacaklarını kaydetti.

Hazırlayacakları kanun teklifini bir ay içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunmaya hedeflediklerini söyleyen Akdağ, "Part time çalışan meslektaşlarımıza 6 ay süre verebiliriz" dedi. Recep Akdağ, şu anda Sağlık Bakanlığı'na bağlı çalışan doktorların yüzde 63'ünün tam gün çalıştığını, part-time çalışanların oranının ise yüzde 37 olduğunu hatırlattı. Üniversitelerde ise full time çalışan doktorların oranının yüzde 85 olduğunun altını çizen Akdağ, vatandaşların bu durumdan memnun olduğunu söyledi.

Akdağ, doktorların özel sektörde çalışmalarının bundan sonra 'astronomik rakamlar kazanacakları' anlamına gelmeyeceğini belirterek, bu nedenle herkesin hesabını kitabını ona göre yapması gerektiğini vurguladı. Bakanlık olarak ücretlerde iyileştirme yaptıklarını kaydeden Akdağ, doktorların bu nedenle tam gün çalışmayı tercih etmeye başladıklarını anlattı. Doktorların tam gün çalışması uygulamasının gündeme geldiği şu günlerde bazı doktorların, 'Bakanlık bizim kazancımızdan ne istiyor?" şeklinde bir kanaate kapıldığını söyleyen Akdağ, kimsenin kazancında gözleri olmadığını ancak hastanelerdeki iş verimini artırmak zorunda olduklarını belirtti.

Özel ve üniversite hastanelerinde alınan katkı paylarının kaldırılmasına yönelik çalışmaların büyük bir hızla sürdürüldüğünün altını çizen Sağlık Bakanı Akdağ, bu düzenlemenin bu yıl içerisinde tekrar TBMM'de görüşülecek Sosyal Güvenlik Reformu (SGR) içindeki Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında ele alınacağını açıkladı. Akdağ, "Hem vatandaşı mağdur etmeyecek, hem de özel sektörün hizmet etmesini engellemeyecek bir düzenleme yapılacak" diye konuştu.

Bu haber toplam 1818 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim