• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Müezzinoğlu: Bin liranın altındaki borçları sildik

Müezzinoğlu: Bin liranın altındaki borçları sildik
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Yaklaşık 3 ay önce bin liranın altındaki bütün borçları sildik.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ahıska Türklerini kastederek, "Biz ne kadar birlik ve beraberlik içinde olursak, birlikte gündelik fitne, fesada fırsat vermeden güç birliği yapabilirsek sorunlarımız da bir bir çözülecektir" dedi.

Müezzinoğlu, Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu tarafından bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kendisinin de Balkanlar'dan ceketini alarak Türkiye'ye göç eden birisi olduğunu belirtti. Müzezzinoğlu, istisnai vatandaşlık, denklik, yabancı uyruklu hekim olarak çalışmanın ne demek olduğunu da iyi bildiğini söyledi.

Türk milletinin mensubu olmaktan onur duyduklarını ifade eden Müezzinoğlu, "Bu millet o kadar bağrı geniş bir millet, cömert ve özverili bir millet ki o insanı hekim de yapıyor, mesleğini icra edecek zeminler de hazırlıyor, milletvekili de yapıyor, bugün olduğu gibi bakan da yapıyor. Dolayısıyla burada bu milletin mensubu olmaktan ne kadar onur duysak azdır. Bu ay yıldızlı bayrak bizim en güçlü sığınağımız, güç kaynağımız" diye konuştu.

Müezzinoğlu, yurtdışındaki Türklerden hep "Türkiye güçlüyse biz burada iyiyiz" sözünü duyduklarına işaret ederek, güçlü siyasi istikrarın sorunların daha kolay çözülmesini sağladığını vurguladı.

Genel seçimlere 5 gün kaldığına dikkati çeken Müezzinoğlu, "Size 'seçimlerde şuraya oy verin' demeyeceğim çünkü sizin aklınız da vicdanınız da öngörünüz de var. Dün kimin ne yaptığını da biliyorsunuz, yarın kim ne yapabilir onu da biliyorsunuz" dedi.

- "Bin liranın altındaki bütün borçları sildik"

Bakan Müezzinoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu ile görüştüğünü ve istisnai vatandaşlıkla ilgili süreci ele aldıklarını vurguladı. Madenoğlu'nun konuyu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun imzasına taşımaya çalıştıklarını söylediğini bildiren Müezzinoğlu, "Yanılmıyorsam 17 bin civarında mı? Yani epey bir rakam var, bunları inşallah önümüzdeki günlerde takip ederek çözüm üretmeye, sonuçlandırmaya gayret edeceğiz" ifadesini kullandı.

Müezzinoğlu, sağlık hizmetlerini de herkese ulaştırmaya çalıştıklarını belirtti.

Yalnız Türkiye'de yaşayan vatandaşlara değil, bu konuda ülkeden çözüm isteyen kim varsa bu hizmetleri yapmaya gayret ettiklerine dikkati çeken Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Mesela acil hizmetlerinde, yabancıymış, şuymuş buymuş, acilse tedavisini yapıyoruz. Ondan sonra normal tedavileri konusunda 'Şu evrakın var mı, sigortan veya sosyal güvencen var mı?' diye soruyoruz. Bu yapıdaki sorunlara daha farklı ne üretebiliriz, buna bakarım ama borçla ilgili yaklaşık 3 ay önce bin liranın altındaki bütün borçları sildik. Yani sağlık alanında bin liranın altındaki bütün borçları sildik ama borcu 2 bin lira, bin lirası yine siliniyor, geri kalan bin lirasının da taksitlendirmeyle borçlandırması yapılıyor."

- "Fitne, fesada fırsat vermeden"

Müezzinoğlu, denklikle ilgili sorunların da seçimden sonra Yükseköğretim Kurulu (YÖK) nezdinde görüşülerek halledileceği bilgisini verdi.

Ahıska Türklerinin, bugün karşılarında başbakanı, cumhurbaşkanını, bakanı bulabildiğini belirten Müezzinoğlu, dünyanın farklı ülkelerinde çok daha zor durumda olanların da bulunduğunu söyledi.

Müzezzinoğlu, "O nedenle biz ne kadar birlik ve beraberlik içinde olursak, birlikte gündelik fitne, fesada fırsat vermeden güç birliği yapabilirsek sorunlarımız da bir bir çözülecektir" dedi.

Müezzinoğlu daha sonra Olay Medya Center'ı ziyaret etti.

Bu haber toplam 2257 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim