• BIST 9596.13
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Müezzinoğlu: "Bizim ülke olarak, millet olarak itirazımız var"

Müezzinoğlu: "Bizim ülke olarak, millet olarak itirazımız var"
(İsrail'in Gazze'ye saldırıları) Gelişmiş ülkeler, adalet diyen, demokrasi diyen, hukuk diyen ülkeler sahildeki çocukların katledilmesine, annelerin evlatsız veya eşsiz kalmasına göz yuman bir anlayışa sahip. Bizim ülke olarak, bizim millet olarak itirazı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin, ''Gelişmiş ülkeler, adalet diyen, demokrasi diyen, hukuk diyen ülkeler sahildeki çocukların katledilmesine, annelerin evlatsız veya eşsiz kalmasına göz yuman bir anlayışa sahip. Bizim ülke olarak, bizim millet olarak itirazımız var" dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti Edirne İl Başkanlığınca Abdurrahman Mahallesinde verilen halk iftarda orucunu açtı. Edirne Ticaret Borsası'nın Arslanlı Bahçe Tesisleri'nde düzenlediği iftara da katılan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşının yürekleri burktuğunu söyledi.

Bu ramazanda da bir taraftan Suriye'de, bir taraftan Irak'ta yaşananların, bir taraftan da İsrail'in Filistin ve Gazze'de yaptığı katliamların gönül huzurunu bozduğunu belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bunlar gönül huzurumuzu bozmakta ve sofralarımızın tadını kaçırmaktadır. Ama buralardaki bakış açımız, buralardaki temennimiz, dualarımız inşallah önümüzdeki süreçlerde dünyada daha çok huzura, daha çok barışa ve daha çok adalete vesile olur. Çünkü biz, Türk milleti olarak barıştan, adaletten ve paylaşmaktan yana bir anlayışı dünyaya medeniyet zenginliği olarak sunmuş bir milletin mensuplarıyız. Kendimiz için istediğimiz her güzelliği insanlık için de isteyebilen bir medeniyetin mensuplarıyız. Bir başkasına yanlışlık yapıldığında bundan mutlu olan değil, bundan üzüntü duyan bir anlayışın mensuplarıyız."

-İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'de yaptıklarına, ''Medeni'' denilen dünyanın duyarsız kaldığını aktaran Müezzinoğlu, "Gelişmiş ülkeler, adalet diyen, demokrasi diyen, hukuk diyen ülkeler sahildeki çocukların katledilmesine, annelerin evlatsız veya eşsiz kalmasına göz yuman bir anlayışa sahip. Bizim ülke olarak, bizim millet olarak itirazımız var" diye konuştu.

Duaların ve itirazların acı çeken yerlere daha çok huzuru, barışı ve adaleti getireceğini vurgulayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye de bu dönemde önemli bir sürece girdi. 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu yapılacak. Bu ülkenin, bu milletin demokrasi tarihinde en önemi üçüncü viraja giriyoruz. En önemli başlangıç 1920 yılında TBMM'nin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulmasıdır. O zamandan o veciz sözün 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' imzasının Meclisin anlına yazılması çok önemlidir. Bu milletin ortak aklının, ortak kaderinin belirlemesin en önemli kaderidir."

Çok partili dönemin de millet yönetiminin önemli bir adımı olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, bu dönemde de cumhurun başını seçebilmesinin millet yönetiminin çok önemli bir adımı olacağını vurguladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2789 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim