• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 23 °C

Müezzinoğlu: 'Bu ülkeye tuzak kurdular, gençleri sokağa döktüler'

Müezzinoğlu: 'Bu ülkeye tuzak kurdular, gençleri sokağa döktüler'
Müezzinoğlu: 'Gezi olaylarında tuzak kurdular, toplumu tahrik ettiler, gençleri sokaklara döktüler, yaktılar, yıktılar, dağıttılar' dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesinden, üçüncü havaalanından, kanal İstanbul’dan, denizin altından otomobil tünellerinin yapılmasından İngiltere, Fransa, İsrail rahatsız olabilir. Ama ey CHP sen neden rahatsız oluyorsun, ey MHP sen neden rahatsız oluyorsun? Ekonomik istikrardan sen neden rahatsız oluyorsun?” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir'de 2 bin 60 yatak kapasiteli Bayraklı Şehir Hastanesi’nin temel atma törenine katıldı. Bakan Müezzinoğlu, İzmir’in sağlıkta geleceğine mühür vurulacağını söyleyerek, gece gündüz çalışarak çağdaş, modern bir İzmir’i elbirliğiyle gönül birliğiyle oluşturacaklarını aktardı.

“Bu ülkenin gelişmesinden rahatsız olanlar ülkemizin önünü kesmek için hep tuzaklar kurdular, hep senaryolar yaptılar” diyen Bakan Müezzinoğlu şunları söyledi:

“Bu millete ağır bedeller ödettiler. Bu bedelleri milletçe ödedik. 1960 yılında bu milletin milli iradesini, seçtiğini, milletin başbakanı, bakanını rahmetli Menderes’i, rahmetli Zorlu’yu, rahmetli Polatkan’ı idam edenler bu milletin muasır medeniyet seviyesine üzerindeki yolculuğa gidişinden rahatsız olanlardır. Bunlar bir taraftan Atatürkçü geçinerek, rozet takarak, Atatürk’ün gölgesinde yan gelip yatarak milli iradenin hakkını hukukunu ezip geçenlerdir. 1960’da idam edilen Adnan Menderes değildi, Polatkan ve Zorlu değildi. Milletin iradesi, hayalleri, hedefleriydi. Demokrasiden yana olmayanlar milletin kaderiyle oynadılar. 1970 yılında da 12 Mart muhtıralarıyla milli iradeyi kıyıya iterek ülkenin gençleri sağ-sol çatışmasıyla birbirine kırdırdılar. Bu ülkenin gençlerini aynı silahla birbirini vurdurarak terör estirdiler, 5-6 bin gencimizi bu ülke kaybetti. O gün o tuzakları kuranlar bugün de Gezi olaylarında tuzak kurdular, toplumu tahrik ettiler, gençleri sokaklara döktüler, yaktılar, yıktılar, dağıttılar. Ülkemizin ekonomik ve milli irade istikrarını bozmak istediler. Terör estirdiler. İşte o terör hadiselerinin neticesidir ki dün kaybettiğimiz Berkin Elvan evladımız Rabbim rahmet eylesin. Ailesine sabırlar diliyoruz. Milletimiz başı sağolsun. Ama o gençlerimizi sokaklara dökenleri, o gençlere yakın yıkın diyenleri kınıyoruz. Milletin geleceğiyle kaderiyle oynanmak isteyenlere AK Parti olarak asla müsaade etmedik, asla da etmeyeceğiz.”

“DÜNYA DEVLETLERİYLE YARIŞTA VARIZ”

Millete, milli iradeye yanlış yapmadıklarını, yanlış yapanlara karşı dimdik durduklarını ve durmaya devam edeceklerini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, “Kapatma davalarını milletle beraber açtık, 27 Nisan bildirilerini sizlerle birlikte açtık, 367 hukuk ucubesini ‘siz cumhurbaşkanı seçemezsiniz’ ucubesini milletle beraber aştık. 10 yıl önce sağlıkta neredeydik. Fakirimiz, emeklimiz, memurumuz, dar gelirlimiz, hele hele engellimiz ne durumdaydı, şimdi ne durumdayız. Aile hekimlerine, çağdaş tıbbi teknolojiye ulaşabiliyoruz. Her türlü çağdaş modern hastaneleri milletin hizmetine sunduk. 14 Ağustos 2001’de Ak Parti’yi kurduğumuzda, kuruluşunu Türkiye ve dünyaya ilan eden değerli Başbakanımız Türkiye ve dünyaya 3 temel cümle söyledi. Bunlardan birincisi AK Parti milletin partisidir, milletin değerlerinin temsilcisidir, milletin ortak hayal ve hedeflerinin öncülüğünü yapacak dedi. Ardından biz bu partiyi güç odaklarına, sermayeye, medyaya güvenerek kurmadık, milletimize inanarak, güvenerek kurduk dedi. Peşinden de ‘Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedi. Milletin iradesiyle kimsenin oynamasına müsaade etmesine izin vermeyeceğiz dedi. Milletin muasır medeniyete ulaşmasına biz öncülük edeceğiz dedi. O nedenledir ki, bugün bu şehir hastanelerinin temelini atabiliyoruz, onun için kanal İstanbulları planlayabiliyoruz, o nedenledir ki üçüncü havalimanını planlayabiliyoruz, onun için üçüncü boğaz köprüsü hızla yükseliyor, onun için 24 bin yatak kapasiteli hastanelerin temelini atabiliyoruz, onun için 2023’de milli bütçesi 2 trilyon dolar olan Türkiye hedefine koşuyoruz. Bu millet dünya devletleriyle yeniden yarışta vardır. Ve Türkiye, Almanya, Fransa, İngiltere ile güçlü ekonomilerin masasına oturacak’ diyoruz. Çünkü biz AK Partiyiz” dedi.

“EY KILIÇDAROĞLU SEN RÜYANDA AMBULANS UÇAK GÖRDÜN MÜ”

2002’de bu ülkenin toplam ambulans sayısı 630 olduğunu aktaran Müezzinoğlu şunları söyledi:
“Bunların çoğunda teknolojik donanım yoktu. Ambulans çağırdığımızda yakıt yok, yakıt koyarsanız hastanızı alırız deniyordu. Geçen Mart’tan bu Mart’ kadar ta bin 210 ambulans dağıtımı yaptık. Zaman zaman soruyorum. Ey Kılıçdaroğlu sen rüyanda ambulans helikopter görebiliyor muydun? Sen rüyanda ambulans uçaklar görebiliyor muydun? 10 yıl önce Türkiye’ye turist olarak gelen Alman ya da İngiliz vatandaşı ülkesine telefon ediyor, Türkiye’de rahatsızlandığını söylüyor, uçak geliyor ülkesine götürüyordu. Diyorduk ‘Vay anasını adamların vatandaşı ne kadar kıymetli’ diyorduk. Şimdi milli atletimiz Londra’da rahatsızlanıyor, ambulansımız alıp getiriyor. Tır şoförümüz Kazakistan’da kaza yapıyor, alıyor ülkemize getiriyoruz. Cimuti’de Kızılay görevlilerimiz yaralanıyor, ambulans gidiyor, görevlilerimiz getiriyor ülkemizi. Ey Kılıçdaroğlu sen Cibuti’nin nerde olduğunu bilir misin? Bu kardeşiniz Sudan’da 200 yataklı devletimizin yaptığı, ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı modern hastanenin açılışını yaptı. Sudan’ın Niyala’nın Hartum’un nerede olduğunu ey Bahçeli sen bilir misin? Önümüzdeki Nisan ayında Somali’de yaptığımız modern hastanenin açılışını yapacağım. Orada da ay yıldızlı bayrağımız dalgalanıyor. Milliyetçilikse milliyetçilik bu, büyük Türkiye ise büyük Türkiye bu.”

2002 yılında ülke zenginlerinin Almanya’ya Fransa’ya, İngiltere’ye tedavi için gittiklerini belirten Bakan Müezzinoğlu, “Bu insanlarımız yurtdışında yılda 1,5 milyar harcıyordu. 2013’de ne oldu, Almanya’dan, Turki cumhuriyetlerinden, Arap ülkelerinden, Balkanlardan, Rusya’dan 480 bin yabancı geldi ve Türkiye’de tedavi oldu 2,5 milyar bıraktı. Lafla çağdaşlık, medeniyetçilik, Atatürkçülük olmaz, lafla muasır medeniyetin üzerine gidilmez. Oraya gidebilmek için emek, vizyon gerekir. Oraya gidebilmek için milleti sevmek gerekir. Millete aşık olmak gerekir. Oraya gidebilmek için milletle beraber yürüyen bir lidere, Recep Tayyip Erdoğan’a sahip olmak gerekir” dedi.

“TÜRKİYE’NİN GELİŞMESİNDEN CHP VE MHP NEDEN RAHATSIZ OLUYORSUN”

11 yıldır hiçbir insanı dışlamadıklarını, kimseye iftira atmadıklarını belirten Müezzinoğlu şöyle konuştu:
“Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesinden, üçüncü havaalanından, kanal İstanbul’dan, denizin altından otomobil tünellerinin yapılmasından İngiltere, Fransa, İsrail rahatsız olabilir. Ama ey CHP sen neden rahatsız oluyorsun, ey MHP sen neden rahatsız oluyorsun? Ekonomik istikrardan sen neden rahatsız oluyorsun? Türkiye gelişecek ve Büyük Önder’in iki vasiyeti üzerinden gidecek. Birincisi ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, milletin olacaktır’,ikincisi bu millet muasır medeniyete milletle beraber yürüyecektir. Bu başarıyı İzmirlilerle başartacağız inşallah. İzmir buna hazır mı? Kadınlarımız hazır mı? Tecrübesi ve birikimiyle İzmir çok güçlü bir başkan adayını yakaladı. İnşallah 31 Mart sabahı İzmir farklı bir sabaha uyanacak. Binali Yıldırım gelecek O zaman İzmir uçacak, koşacak ve farklı bir geleceğin hayallerini kuracak. Bizde gerek Bayraklı, gerek bu yıl projelendireceğimiz 1200 yataklı Tepecik şehir Hastanesi ve daha birçok projeyle İzmir’i sağlık turizmin merkezi yapacağız.”

“Bugüne kadar İzmir’ yerel yönetim ve muhalefetin yaptığı tek iş var, yalnız iftira atarlar, tuzak kurarlar ve en önemlisi korkuturlar” diyen Müezzinoğlu, “Bak ha AK Parti gelirse diye. Ne gelecek şehir hastaneleri, toplu taşıma, çağdaş ve medeni İzmir gelecek. İzmir korkma, seni korkutanları korkut. İzmirliyi korkutarak yan gelip yatıyorlar. İzmir uyandı. Kimin kendisine hizmete edeceğini görüyor. Artık İzmir inşallah yeniden farklı bir şehir olacak. Birlikte başaracağız, İzmir’de beraber, Binali Yıldırım’la başaracağız” dedi.

1 KATRİLYON 600 TRİLYONLUK YATIRIM

Son 11 yıl içinde Anadolu’nun her köşesinde konuşulan iki alan olduğunu belirten Binali Yıldırım ise, “Biri sağlık biri ulaşım. Her ikisinde Türkiye çağ atladı, devrim yaptı. Sağlıktaki değişim sadece Türkiye2n,n değil dünyanın gıptayla baktığı değişikliklerdir. Hasta, ayrımı, hastaların hastanede tutsak olma dönem,, reçetelerin karneyle verildiği dönemler, vatandaşın hastanelerde kuyruğa girme dönemi tarihe karıştı. Bu hastanede 1 yataklı 2 yataklı odalar, refakatçi için kalacak yataklar, televizyonlar. Bir insan evinde nasıl edecekse burada da o konfor var. Bu eserlerin gerçekleştirilmesinde en büyük katkısı olan milletimize, bu takımın lidere Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Sağlık olsun deyince sağlık olmuyor, gereğini yapmak lazım. Hastaneler kurmak, sağlık personelinin sayısını artırmak lazım. 10 yılda bunların hepsi oldu. Sadece İzmir’e bakanlığımız 1 katrilyonluk yatırım yaptı. Daha da önemlisi şu tesis, 1 katrilyon 600 trilyona mal olacak. İzmir’e yapılıyor bu yatırım. Helal olsun İzmir’e, İzmirlilere” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE HERKESİN GÖZÜ OLDUĞU TOPRAKLARDIR”

İzmir’in daha güzel olacağını, adına yakışır şehir hale geleceğini aktaran Yıldırım, “İzmir artık içinde bulunduğu, köye dönüşmekten siz kurtaracaksınız. 30 Mart’ta İzmir’in aydınlık günleri başlıyor değerli hemşerilerim. Bugün 12 Mart. Bugün İstiklal Marşımızın kabule edilmesinin yıldönümü. Ünlü şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen Alsancak“ sözlerinin yıldönümü. Dünyanın hiçbir yerinde korkma diye başlayan bir marş yok. Çünkü Türkiye herkesin gözünün olduğu topraklarıdır. Emeli olanları bugüne kadar nasıl denize dökmüşsek şimdi de halkın iradesine karşı gelenler bizden korksunlar. Onlara gerekli cevabı İzmir ve Türkiye verecektir. 30 mart istikrar ve güvenin oylaması olacaktır. Biz İzmir dedikçe, rakiplerimiz boş söylemler, laflar söylüyorlar. Çünkü İzmir’e 10 senedir laftan başka hiçbir şey yapmadılar. Bizimle bunlar hizmetleri konuşamazlar. Konuşacak hizmetleri yok. Bunu İzmir biliyor, dünya alem biliyor. 30 Mart’ta kadar daha çok çalışacağız. İzmir’in aşını, işini, ekmeğini nasıl büyüteceğimizi 30 Mart’tan sonra bize yetki verse hemşerilerimiz nasıl başaracağımız görecekler” ifadelerini kullandı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ise, “Sağlık hizmetlerinin daha iyi sunacağı 2 bin 6 yataklı hastanenin ülkelerin gelişmişlik düzeyi belirlenirken sağlık düzeyi ön planda tutulmaktadır. Sağlık hizmetlerinin yaygın ve kaliteli sunumu sağlık kuruluşlarının varlığına bağlıdır. Giderek artan miktarda kamu kaynakları son yıllarda sağlık alanında kullanıldığına şahit oluyoruz. Sağlıkta dönüşüm projesi gibi büyük meblağlarla yapılan yatırımlar daha kaliteli hizmet alabilmeyi getiriyor. İzmir olarak da bu yatırım ve hizmetlerden önemli ölçüde yararlandığınızı belirtmek istiyorum. Tesisle birlikte Çiğli bölge eğitim hastanesi urla, ödemiş torbalı ve Behçet uz hastanesinin ek binalarının yapılması çalışmaları yürütülmektedir” dedi.

Ali GÖZETEN
Mihrap DÜZÖZ

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2084 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim