• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Müezzinoğlu: Döner sermayelerin emekliliğe yansımasını yeniden Maliyeyle görüşeceğiz

Müezzinoğlu: Döner sermayelerin emekliliğe yansımasını yeniden Maliyeyle görüşeceğiz
Müezzinoğlu "Bakanlık olarak üzerinde duyarlı olduğumuz konulardan biride döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmasıdır. Önümüzdeki süreçte döner sermaye ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılması ile ilgili yeniden Maliye Bakanlığı ile görüşmeyi planlıyoruz

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Yönetim Kurulu üyeleri Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nu ziyaret etti. 

Ziyarette Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci tarafından sağlık çalışanlarının taleplerini içeren bir rapor Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğluna sunuldu. Önder Kahveci sağlık çalışanlarının memnuniyeti için çalışmalar yapılması gerektiğini kaydetti. Kahveci "sağlık çalışanları döner sermayelerinin emekliliğe yansımaması nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşıyorlar ve bu konuda adım atılmasını bekliyorlar. Döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması çalışanların sizden en büyük beklentisidir " diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının bir başka önemli beklentisinin de lisans tamamlama olduğunu belirten Kahveci bu konun da bir an önce sonuçlandırılmasını istedi.

Ziyarette hizmetlilerin memur kadrosuna atanma taleplerini de dile getiren Kahveci "Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı görevde yükselme sınavında 4351 kişi 70 puanı geçti. Fakat sadece 2000 kişi atandı. Sıralamada en son 86 puanla atama yapılması çalışanların bu kadroyu ne kadar istediklerinin bir göstergesidir. Bu çalışma arkadaşlarımıza memurluk kadrosu verilmesi ve Sağlık Bakanlığı'ndaki tüm hizmetlilere memurluk için çalışma yapılmasını istiyoruz. Yüksek lisans yapmış, lisans bitirmiş hizmetli arkadaşlarımız var. Hizmetliler memurluk görevlerinde çalışıyor. Hem eğitim hem de yapılan iş bakımından memurluk kadrosu kendilerine verilmelidir" dedi.

Araştırmacı kadrosuna atanan çalışanlarında mağdur edildiklerini belirten Kahveci haklarını iadesi için çalışma yapılmasını beklediklerini söyledi.

Ziyarette ayrıca sağlıkta şiddeti de gündeme getiren Kahveci, her 3 sağlık çalışanından 2'sinni şiddet gördüğünü belirterek, şiddetin önlenmesi için gerekli yasal düzenlemelerin ve çalışmaların bir an önce yapılmasını istediklerini ifade etti.

"Müezzinoğlu: Döner Sermayelerin Emekliliğe Yansımasını Yeniden Maliyeyle Görüşeceğiz"

Vatandaş memnuniyetinde en önemli payın sağlık çalışanlarına ait olduğunu ifade eden ve Sağlık çalışanlarının hakları konusunda dahi iyisinin olması gerektiğini düşündüklerini belirten Bakan Müezzinoğlu, "Bakanlık olarak üzerinde duyarlı olduğumuz konulardan biride döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmasıdır. Önümüzdeki süreçte döner sermaye ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılması ile ilgili yeniden Maliye Bakanlığı ile görüşmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının eğitim seviyelerinin yükselmesini kendilerinin de istediklerini kaydeden Müezzinoğlu bunun faydası olacağını bildiklerini, sağlık çalışanlarının eğitimini önemsediklerini ve sağlık çalışanlarının eğitimi konusunda yeni bir yol haritasının faydalı olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Sağlıkta şiddetin önlenmesi ile ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Müezzinoğlu bu konuda toplumun bilinçlenmesinin en önemli çözüm yolu olacağını kaydetti. Kahveci şiddet konusunda toplumun bilinçlenmesi için sağlıkla ilgili tüm sivil toplum kuruluşları ile bakanlığın hep beraber ortak çalışmalar yapmasını istediklerini kaydetti. Bakan Müezzinoğlu'da böyle bir çalışmanın faydalı olacağını belirtti. Teklifi olumlu olarak değerlendireceklerini dile getirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3901 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim