• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Müezzinoğlu: Kadrolu 10 bin, hizmet alımıyla 11 bin kişiyi işe alacağız!

Müezzinoğlu: Kadrolu 10 bin, hizmet alımıyla 11 bin kişiyi işe alacağız!
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlıkta ilk atamalar Haziran-Temmuz'da yapılacak. Toplam 25 26 bin alım yapacağız." dedi.


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV yayınında soruları yanıtladı.

Müezzinoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Türkiye’de temel sorun sistem. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir dememize rağmen ne yazık ki, bu sözün gereğini sisteme adapte etmemişiz. Demokrasimize çok partili yapımıza ve yönetim anlayışımıza. Ne yazık ki, bu ülkede demokrasinin köklü yerleşmesini sistemi millet lehine kurgulamamızda sorunumuz var. Sistemin milletin lehine güçlü yürümesinde bir sıkıntımız var. 2007’de TBMM’nin hakkı olan bir cumhurbaşkanı seçimini kapalı kapılar ardından güç odakları engelledi. 367 olmadan cumhurbaşkanı seçilmez dendi. O gün sistemi korumak gibi görev üstlenen Anayasa Mahkemesi bile çocukların bile gülebileceği, 367 olmadan cumhurbaşkanı seçimi yapılamaz diyerek 364 milletvekili olan AK Parti’ye cumhurbaşkanı seçimi yaptırmadılar. Bedeli AK Parti mi ödedi? Bedeli siyasi partiler mi ödüyor, millet ödüyor. 2014 Ağustosunda millet kendi cumhurbaşkanını seçti. Yüzde 52’yle seçilen bir cumhurbaşkanı, sistemin milletin seçtiği bir iktidar ve onun genel başkanı. Bu sistemin sağlıklı yürümesi mümkün değil. Millete hizmet etmesi de mümkün değil. Milletin heyecanlarının hedeflerinin AK Parti olarak 2023 hedeflerine yürümemiz de iki başlı bir yapıyla götürebilmemiz mümkün değil. O zaman diyoruz ki, bu sitemi çözmek lazım. Sonuçlar millete bedel ödetiyor, AK Parti’ye de bedel ödetiyor. Ama önce millete bedel ödetiyor. 1 Kasım seçimlerinden çıkalı 6 ay oluyor. Millet icraat, hizmet bekliyor. Cumhurbaşkanı bu işlerin dinamik gitmesini istiyor ama iki başlı bir yapı var. Yüzde 52’yle gelmiş bir cumhurbaşkanı, yüzde 49.5’la gelen bir AK Parti. Allah’tan iki kişi de aynı yapının unsurları. Cumhurbaşkanımız bu yapının lideri. Dolayısıyla bu sistemde bir sorun var. Bu sorunun çözülmesi lazım. En doğru olan, millet nasıl İstanbulBüyükşehir Belediye Başkanını seçiyorsa, 5 yıl sonra yeniden seçip seçmeyeğine karar veriyorsun. Evet Türkiye başkanını da seçsin. Türkiye 2023 hedeflerine yürüsün. Muhalefet milletin dinamiklerinin güçlü yürümesi ve milletin hayallerinin gerçekleşmesi adına, sistemin sağlıklı kurgulanmasına, millete yakışan bir anayasa yapılmasına razı değildir. Teşhisi doğru koymalıyız. Teşhis bu milletin güçlü iradesini temsil eden bir sistem sorunumuz var, onu çözmemiz lazım.

Üzüntü duyduğum bir cümle. Hiçbir siyasetçinin konuşmaması gereken bir cümle. Siyaset millet için yapılır, millet için yapılan siyasette kan konuşulmaz. Hizmet, icraat konuşulur. Sayın Kılıçdaroğlu CHP’nin fıtratına uygun bir cümle konuşmuş. Bu CHP’nin fıtratında halk yok, millet yok. Yüzde 47 oy almış AK Parti’nin kapatma davasına CHP destek vermiştir. Cumhurbaşkanı seçme yetkisini Anayasa Mahkemesi’ne getirmiştir. CHP’nin gen yapısı ve fıtratında kan ve gözyaşı vardır. Siyasetçi ve milletin vatandaşı olarak üzgünüm. Güçlü bir demokrasi adına bu ülkede muhalefet sorunu var. CHP’ye yakışabilir ama bu millete yakışmıyor. 

Bu sistemin bir an önce netleşmesi lazım. Bu sistem şu anda milletin hak ve hukukunu gözetleyen bir sistem değil. Milletin hizmetinde hızlı yürüyen bir sistem değil. Doğrusu güçlü bir başkanlık sistemidir. Sonuçta demokrasiyse millet seçiyor. Yüzde 52 oy almış bir iradenin, Türkiye adına millet seçiyorsa bütün iradenin liderliğini, öncülüğünü yapmalı. Doğrusu bu. Birinci tercihimiz partili cumhurbaşkanı değil, başkanlık sistemi ideal doğru olan. Şu anda Türkiye’yi tünele sokan bir yapı var. Bu sistemsizliği millet lehine dönüştürecek formülleri kendi dinamiklerimizle bulmaya çalışıyoruz. Keşke muhalefet yardımcı olsa da Türkiye için en ideal sistemi bulabilsek. 

Sistem sorunu olduğu için profiller gündeme geliyor. Düşük profilli başbakan tabiri şık bir tabir değil. AK Parti kurulduğu günden bugüne hiçe yakın isim tartışması yapmayan bir partidir. 2023 hedeflerimiz var. Peşpeşe seçimler geçirdik. Biz hızla hedeflere yümümiz lazım. İsimler anlamlı ve değerlidir. AK Parti tartışma yapmadan kendi içinde istişareler yaparak tahmin ediriyor MKYK’da haftaya bugünlerde netleştirir. Hedeflere yürümek için isimler araçtır, amacımız hedefe ulaşmaktır. Şahsımla ilgili bir tabir değil. O tabir şık bir tabir değil.

Sağlıkta ilk atamalar haziran-temmuz ayında yapılacak. Kadrolu 10 bin, hizmet alımıyla 11 bin kişiyi işe alacağız. Toplam 25-26 bin kişiyi işe alacağız.

Bu haber toplam 3931 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim