• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Müezzinoğlu: Pazar günü berberler çalışıyor mu?

Müezzinoğlu: Pazar günü berberler çalışıyor mu?
Mehmet Müezzinoğlu, resmi tatil günlerinde klinik muayene hizmetinin kaldırılması yönündeki açıklamasında, Çalışma Bakanlığına müracaatın olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, resmi tatil günlerinde klinik muayene hizmetinin kaldırılması yönündeki açıklamasında, Çalışma Bakanlığına müracaatın olduğunu ifade etti. Daha iyinin peşinde olduklarını belirten Bakan Müezzinoğlu, "Hekimlerimizin de hak ve hukukunu koruyacak bir değerlendirmeyse bu da vatandaşımızı mağdur etmiyorsa orada nöbet ekipleri kurulur, kamu hastaneleri olduğu gibi onlara da o statüler belirlenir” dedi.

Bakan Dr. Müezzinoğlu, Hayırsever vatandaş Cemal Akmercan’ın Edirne’de yaptıracağı, Anadolu İmam Hatip Lisesi temel atma törenine katıldı. Bakan Dr. Mehmet Müezzinoğlu temel atma töreninden önce Edirne Valiliğinden çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Dr. Müezzinoğlu gazetecilerin resmi tatil günleri klinik muayene hizmetinin kaldırdığı yönündeki görüşlerini sorması üzerine "Türk Tabipler birliğinin hekimlerin çalışmasıyla ilgili Çalışma Bakanlığımıza bir talep ve müracaatı olmuş, Pazar günü ve resmi tatil günlerinde özel hastanelerin, bütün branşlardaki hekimlerin tatil statüsünde almış olması değerlendirmesi var. Bu vatandaşımızı mağdur edecek düzeye gelirse biz Çalışma Bakanlığımızla görüşürüz. Hele hele sağlık alanında bugüne kadar hiç mağdur etmedik, hiç de mağdur etmeyiz. Daha iyinin peşindeyiz, daha kolay ulaşılabilirin peşindeyiz. Dolayısıyla hekimlerimizin de hak ve hukukunu koruyacak bir değerlendirmeyse bu da vatandaşımızı mağdur etmiyorsa, Pazar günü berberler çalışıyor mu? Kuaförler çalışıyor mu? Terziler çalışıyor mu? Biz 24 saat hizmet veriyoruz tabi, ama acil hizmetler bu anlamda devreye girer. Dolayısıyla dâhiliyecisi de olacak, çocuksu da olacak, gözcüsü de olacak dersek, o zaman bu mesleğin de çalışanlarının hak ve hukukunu da değerlendirmek gerekir. O nedenle orada nöbet ekipleri kurulur, o devlet ekipleri çalışır, kamu hastaneleri olduğu gibi onlara da o statüler belirlenir” dedi.

"YABANCI DOKTORLARI KAMUDA ÇALIŞTIRAMIYORUZ"

Yabancı uyruklu doktorların Türkiye’de çalışmaları yönündeki soruyu yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, yabancı uyruklu doktorları henüz kamuda çalıştıramadıklarını ifade ederek, "O anlamda yasal düzenlememiz yok. Onların daha çok özel sektörde böyle bir hakları var ve İstanbul’daki özel sektörde toplum örgütü Selanik’le görüşmeleri devam ediyordu. Hangi aşamadalar son 2-3 ayın değerlendirmesini bilmiyorum ama orada Türkçe kursuna giden balkanların birçok ülkesinde özellikle Yunus Emre Enstitüsünün oralardaki kuruluşlarda ciddi düzeyde Türkçe kurslarına katılanlar var. Selanik’te de Türkçe kursu yetersizliği ile ilgili bana talepte bulunulmuştu. Çanakkale Üniversitesi ile Selanik Üniversitesini buluşturarak Türkçe kurslarının arttırılması yönünde arkadaşlardan yardım istedik. Dolayısıyla Türkiye’ye Türkçeye ciddi bir talep var. Bu şunu gösterir; Türkiye büyüyor, Türkiye gelişiyor. Türkiye ki 2023’te Cumhuriyetimizin kuruluşu 100. yıl dönümünde çok farklı bir yerde olacak ve inşallah o günleri hep birlikte görürüz. Cumhuriyet’in kurucusu muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir Türkiye hedefine inşallah kuruluşunun 100 yılında yerleşmiş oluruz" ifadelerini kaydetti.

Kamu hastanelerinde de yabancı uyruklu hekim çalıştırma kararı alındığı takdirde Türkiye’nin dinamiklerinin de çok farklı olacağını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, "Özellikle sağlıkta serbest bölge çalışmalarımızı tamamladığımızda o paketin içinde onu da değerlendireceğiz. 20 bin uzman açığını yabancı hekimle kapatabilmemiz mümkün değil. Biz özellikle alanında standart üstü, birikimi olan yabancı hekimleri istiyoruz. Yani bize geldiğinde mesleki anlamda katma değer katabilmeli, farklılıklar oluşturabilmeli, bunu yakaladığımızda Türkiye o zaman yakın coğrafyasında 1 milyar nüfusa sağlık hizmeti sunacak merkez bir ülke olur, merkez bir bölge olur. Edirne’yi de bu anlamda farklı bir nokta da alt yapısını oluşturuyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5681 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim