• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Müezzinoğlu: Sadece 210 çocuk nöroloğu var

Müezzinoğlu: Sadece 210 çocuk nöroloğu var
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’de sadece 210 çocuk nöroloğunun olduğunu söyledi. Doktor açığına dikkat çeken Müezzinoğlu, 20 bin uzman doktor açığının olduğunu belirterek bu sıkıntıların milletçe birkaç yıl çekileceğini söyledi.

Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere hava yoluyla Şanlıurfa’ya geldi. Havaalanında yetkililer tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu, buradan Polisevi'ne geçerek kısa bir süre dinlendi. Ardından Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, Şanlıurfa’daki sağlık yatırımlarına değindi. Müezzinoğlu, yapılacak yatırımların sağlık sorununu azaltacağını kaydetti. Daha sonra Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile kısa bir süre görüşen Müezzinoğlu, beraberindekilerle Şanlıurfa Belediyesi'ne geçti. Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından karşılanan Müezzinoğlu, bir vatandaşın uzman doktor eksikliği yönündeki sitemi üzerine doktor açığına değindi.

"20 BİN UZMAN DOKTOR AÇIĞI VAR"

Bir dönemki ideolojik düşünceler gibi uzman doktor açığı saklamadıklarını, bunu açık bir şekilde beyan ettiklerini dile getiren Müezzinoğlu, Türkiye’nin 20 bin doktor açığının olduğunu ifade etti.

20 yıl boyunca uzman açık yok diye tıp fakültelerine kontenjan verilmediğini kaydeden Bakan Müezzinoğlu, bu açığı YÖK başkanının değişmesinden sonra kapatmak için çalıştıklarını belirtti. Müezzinoğlu şöyle devam etti: "Parayı bastırdık cihazı aldık değil. Türkiye’deki toplam çocuk nöroloğu sayısı 210 veya 215 gibi. Şu anda 20 bin uzman hekim açığı var. Nereye gitsem aynı sorunlarla karşılaşıyorum. Elimizdeki mevcut hekimlerden azami istifadeyi ve ihtiyaca göre dağılımı sağlayarak çözmeye çalışıyoruz. Ama 20 bin açığı olduğunu ilan ediyoruz. 20 yıldır tıp fakültelerine kontenjan açılmadı biz ancak YÖK başkanı değişikliğinden sonra önce son 5 yıldır önce 2 bin 500 sonra 5 bin bu yıl 6-7 bin artışla öğrenci alıyor."

Uzman doktorların kolay yetişmediğine dikkat çeken Müezzinoğlu, çocuk nöroloğu en erken 13-14 yılda, pratisyen hekimin 6 yılda, uzman hekimin 10 yılda yetiştiğini hatırlattı.

Doktor açığını azamiye indirmek için farklı yöntemlerin denendiğinin altını çizen Müezzinoğlu, "Bu açığı kapatmak için mevcut teknolojik alt yapı ile birlikte hekime ulaşmayı kolaylaştırıyoruz. Ambulans hizmeti ile, helikopter ambulansla hastalarımızı olabildiğince hızlı bir şekilde muhataplarına ulaştırmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hekim açığını yurt dışından getirerek çözmeye çalıştıklarını anlatan Müezzinoğlu, bu durumda da dil sorunu ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti. 'Parayı verdim aldım kadar kolay olmadığını sözlerine ekleyen Müezzinoğlu, milletçe birkaç yıl daha hekim sıkıntısının çekileceğini aktardı. Daha sonra Ballıklıgöl’ü ziyaret eden Müezzinoğlu, Balıklıgöl ziyareti akabinde Şurkav’daki taziye evlerine uğradı, vatandaşa başsağlığı temennisinde bulundu. Müezzinoğlu, daha sonra Sağlık Değerlendirme Kurulu toplantısına katılmak üzere Hilton Garden Oteli'ne geçti. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2309 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim