• BIST 9463.73
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Müezzinoğlu 'Sağlıkta Bedel Ödeyenler' filminin galasına katıldı

Müezzinoğlu 'Sağlıkta Bedel Ödeyenler' filminin galasına katıldı
Sağlık-Sen'in hazırlattığı "Sağlıkta Bedel Ödeyenler" filminin galasına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hayatı anlamlı yaşamak isteyenlerin, hekimlere, ebelere, hemşirelere, sağlık çalışanlarına bakması gerektiğini belirtti.

Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık-Sen'in hazırlattığı "Sağlıkta Bedel Ödeyenler" filminin galası dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, hayatın sağlıklı ve anlamlı yaşanmasının önemine işaret etti.

"Hayatı yaşa" değil "Hayatı anlamlı yaşa" diyen bir medeniyetin mensubu olduklarını ifade eden Müezzinoğlu, "Hayatı anlamlı yaşamak isteyenler, hekimlere, ebelere, hemşirelere, sağlık çalışanlarına bakmalıdır. Çünkü onlarda fedakarlığı, özveriyi ve yardımı göreceklerdir" diye konuştu.

Sağlık hizmetinin merkezinde insan olduğunu, iyi ve hızlı sağlık hizmeti sunulmasının büyük önem taşıdığını anlatan Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının, Hazreti Muhammed'in buyurduğu gibi, "En hayırlınız insanlara en faydalı olanınızdır" felsefesiyle yararlı ve faydalı olmak için görev yaptıklarını belirtti.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARININ PAYI BÜYÜK"
Müezzinoğlu, sağlık hizmetinin maddi yönünün korunması ve geliştirilmesi mücadelesinde sağlık çalışanlarının yanlarında bulunacaklarını vurgulayarak, sağlık hizmetinden memnuniyetin yüzde 76 olmasında sağlık çalışanlarının payının büyük olduğunu söyledi.

"Hayatın en zor anında yanımızda ya annemiz ya hekimimiz ya da hemşiremiz vardır" diyen Müezzinoğlu, sağlık hizmetinin kutsal olduğunu söyledi.

Müezzinoğlu, zaman zaman siyasete girmekten pişmanlık duyduğunu ancak hekim olmaktan hiçbir zaman pişmanlık duymadığını dile getirerek, sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi taleplerine, "Size dün nasıl baktıysak yarın da öyle bakmaya devam edeceğiz. İnşallah yarın dünden güzel olacak" sözleriyle yanıt verdi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de görevlerini yerine getirirken sakat kalan ya da hayatını kaybeden sağlıkçıların gerçek yaşam öykülerinin anlatıldığı "Sağlıkta Bedel Ödeyenler" filmiyle sağlık çalışanlarının fedakarlıklarına dikkati çekmek istediklerini belirtti.

Sağlık çalışanlarının görevlerini yaparken birçok riske maruz kaldıklarına işaret eden Memiş, yıpranma payı verilmesi konusunda düzenleme yapılmasını istedi. "Sağlıkta Bedel Ödeyenler" filminin gösterildiği toplantıda, Bakan Müezzinoğlu filmde öyküleri anlatılan sağlıkçılar ile yakınlarına birer plaket verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2363 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim