• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Müezzinoğlu yaşam reçetesini açıkladı!

Müezzinoğlu yaşam reçetesini açıkladı!
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kendisinin sağlıklı yaşam reçetesinin, sabah sporunun ardından mükellef bir kahvaltı olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu kendisinin sağlıklı yaşam reçetesinin, sabah sporunun ardından mükellef bir kahvaltı olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıklı yaşam reçetesinin, sabahları 20-25 dakika yüzmez olduğunu belirterek, "Dört dörtlük bir kahvaltı yaparım. Ondan sonra o gün yemesem de hiç fark etmez" dedi.

Müezzinoğlu bakanlığının obeziteyle mücadele programı konusunda açıklamalarda bulundu.

Dünya'da da Türkiye'de de en önemli konu başlıklarından birinin sağlıklı beslenme ve yaşam olduğunu, sağlıklı beslenme konusunun 75 milyon insanın gündemine doğru konulması gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, "Can boğazdan gelir kısmını çok cesurca söylüyoruz. 'Can boğazdan gelir haydi ye bakalım' ama ikinci ayağını da koymamız lazım, can boğazdan da çıkar. Boğazdan girenle çıkan arasındaki dengeyi kültürümüze yerleştirmemiz lazım" dedi.

Temiz hava solumanın önemine işaret eden Müezzinoğlu, sigarayla mücadelede önemli bir mesafe alındığını söyledi. Buradaki duyarlılığın güçlenerek devamın etmesi gerektiğini kaydeden Müezzinoğlu, buna AK Parti'nin siyaset anlayışını örnek gösterdi.

Bu başarının daha büyük başarıları da getirmesi gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, "Yüzde 40'ları, yüzde 50'leri, şimdi yüzde 55'leri nasıl hedefliyorsak sigarada da yüzde 27'lere indik, yüzde 20'lere, yüzde 15'lere inmeliyiz. Çocuklarda ve gençlerde alışkanlık dönemine geçmeden engellemeliyiz diyerek bilinci ve kampanyayı devam ettirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, boğazdan geçen her şeye dikkat edilmesi çağrısını dile getirerek, karbonhidratlar, vitaminler, proteinler ve yağların dikkatli ve dengeli alınması, alınanın da yakılmasının önemine işaret etti. Alınan ile yakılan arasındaki dengenin iyi kurulması gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, hareketli yaşam tarzının benimsenmesinin büyük önem taşıdığını bildirdi.

Spor ve yürüyüşün de belli bir düzende yapılan kahvaltı, öğle ve akşam öğünleri gibi kültürel olarak yerleştirilmesi gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, aksi halde geçici kampanyalarla bu bilincin geliştirilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Müezzinoğlu, "Ailecek hareket edebilen ve bunu kızına, oğluna kültür olarak yerleştiren bir anlayışı benimsemeliyiz. Bunu yapabilirsek obeziteyle mücadelede bizim için verimli, sağlıklı dönüşümleri olan noktayı ancak yakalayabiliriz" dedi.

Bu konuda yerel yönetimlere iş düştüğünü, bisiklet kampanyalarının artırılması gerektiğini belirten Müezzinoğlu, "Bizim hareketimizi artıracak bütün vesileleri çoğaltmalıyız" diye konuştu.

Bakandan sağlıklı yaşam reçetesi

"Kendisinin sağlıklı yaşam reçetesinin ne olduğu?" sorusunu yanıtlayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Ankara'dayken yarım saat civarında yüzüyorum. Evin altında havuz var, ilk işim havuza inmek oluyor. 20-25 dakika kadar yüzüyorum. Yarım saat 40 dakika sonra eşim kahvaltıyı hazırlamış oluyor, çıkıyorum kahvaltı ediyorum. Mükellef bir kahvaltı yapıyorum. Yumurta peynir vazgeçilmezim. Yumurta, peynir, zeytin olmazsa olmazım. Dört dörtlük bir kahvaltı yaparım. Ondan sonra o gün yemesem de hiç fark etmez. Bazen öğlen yiyorum, bazen 4-5 gibi yiyorum. Ama 'kendinize ziyafeti ne zaman çekiyorsunuz?' derseniz, sabah kahvaltılarında aklınıza ne gelirse, canım ne istiyorsa. Çünkü onu bütün gün yakabilme şansım var. Akşamları olabildiğince takılmadan geçiyorum. Akşam 7'den sonra yemiyorum zaten."

"Pilav üstü et filan yemiyor musunuz?" sorusu üzerine Müezzinoğlu, "Onu öğlen denk gelirse kaçırmıyorum ama akşam 5-6'dan sonraysa ona takılmıyorum" dedi.

Sabahları ailece iyi bir kahvaltının çocuklar için yararlı olduğunu belirten Müezzinoğlu, günün herhangi bir saatinde ailece spor yapılması halinde de bunun kültürel bir alışkanlığa dönüşebileceğini söyledi.

Okul kantinleri

Okul kantinleriyle ilgili bakanlığının çalışmaları konusunda da bilgi veren Müezzinoğlu, bin 100 civarında beslenme dostu okul bulunduğunu, okul kantinlerinde sağlıksız yiyecek içecek satışına karşı olduklarını vurguladı. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2166 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim