• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Müezzinoğlu: Yeni yılda 300 bin bisiklet dağıtılacak

Müezzinoğlu: Yeni yılda 300 bin bisiklet dağıtılacak
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "2015 itibarıyla 40 bin bisikletin dağıtımı yapıldı, 35 bininin dağıtımı da devam ediyor. 2016 yılında, 23 Nisan'da dağıtılmak üzere 6-10 yaş grubundakilere dağıtılacak 100 bin adet bisikletin ihalesi tamamlandı"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2015 itibarıyla 40 bin bisikletin dağıtımının yapıldığını ve 35 bininin dağıtımının da devam ettiğini belirterek, "2016 yılında, 23 Nisan Ulusal Çocuk ve Egemenlik Bayramı'nda dağıtılmak üzere 6-10 yaş grubundakilere dağıtılacak 100 bin adet bisikletin ihalesi tamamlandı. Hedefimiz, 2016 yılında 250-300 bin arasında bisikleti dağıtmak ve 1 milyon bisikleti 2018'e kadar tamamlamak olacak" dedi.

Müezzinoğlu, "Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi" kapsamında, sağlık muhabirleri ile Eymir Gölü'nde bisiklete bindi.

Bakan Müezzinoğlu, aralarında Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı İrfan Şencan, Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş'un da bulunduğu bakanlık yetkilileriyle yaptığı bisiklet turunun ardından basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Yaklaşık 7,5 kilometre pedal çeviren Mehmet Müezzinoğlu, havanın biraz soğuk olmasına karşın göl çevresinde bir tur attıklarını belirterek, Eymir Gölü'nün çevresinin hem yürüyüş hem de bisiklete binmek için oldukça uygun olduğunu ifade etti.

Herkese haftada 2 gün bu tür etkinlik planlaması yapmaları tavsiyesinde bulunan Müezzinoğlu, "Hava biraz serin. İlk başladığımızda özellikle alın ve burun kısmında bir soğuk çarpması oldu" ifadesini kullandı.

Kabine üyelerinin sağlıklı olup olmadığının sorulması üzerine Bakan Müezzinoğlu, "Büyük oranda sağlıklı bir kabinemiz var. Sağlıklı bir Bakanlar Kurulu var. Sağlıklı bir Başbakanımız var. Büyük oranda sağlığına dikkat eden bir ekibiz" yanıtını verdi.

Müezzinoğlu, sağlıklı bir yaşam için kötü alışkanlıklardan uzak durulması, öncelikle sağlıklı beslenilmesi ve yeterli fiziksel aktivite yapılması gerektiğini vurguladı.

- Günde 30 dakika spora ayrılmalı

Spor sonrasında basın mensuplarıyla yapılan kahvaltının ardından açıklamalarda bulunan Mehmet Müezzinoğlu, sağlıklı bir ömür için sağlıklı bir yaşam anlayışının kültür haline gelmesi gerektiğini savundu.

Müezzinoğlu, AK Parti hükümetleri döneminde 13 yıldır vatandaşların sağlık sorunlarının çözümünde önemli mesafeler katedildiğini ifade ederek, daha birçok alanda da adım atılmaya devam edileceğini bildirdi.

Evde sağlık hizmeti sunumundan aile hekimliğine, acil sağlık hizmetlerinden şehir hastanelerine kadar çok sayıda çalışmanın aktive edildiğini dile getiren Bakan Müezzinoğlu, "İnşallah 2018'de çok daha güçlü bir noktaya geleceğiz" diye konuştu.

Bireyin sağlıklı bir yaşam sürmesi amacıyla da yol haritasının belirlendiğini belirten Müezzinoğlu, "Bizim birinci önceliğimiz, bireyin sağlıklı bir yaşam sürmesidir. Hastalanmadan önceki süreçleri olabildiğince sağlıklı geçirebilmelidir. Bunun için de sağlıkla ilgili felsefeyi oturtmalıdır ki; biz de hasta olmadan sağlıklı bir yaşam dönemini daha güçlü hale getirebilelim" şeklinde konuştu.

Mehmet Müezzinoğlu, bu nedenle 2014 yılı sonu itibarıyla "sağlıklı yaşam kültürünün teşviki" başlığı altında farklı etkinlikleri gündeme getirdiklerini anlatarak, bunun için sağlıklı birey, sağlıklı aile ve sağlıklı toplum başlıklarının yoğun olarak işlendiğini dile getirdi.

Bunun için çeşitli projelerin geliştirildiğini aktaran Müezzinoğlu, sağlıklı yaşam kültürünün çocuklukta hayata geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

Bunun için kötü alışkanlıklarla mücadele edilmesinin önemine değinen Bakan Müezzinoğlu, bu kapsamda tütün ve tütün ürünleri, uyuşturucu ile mücadelenin yanı sıra internet bağımlılığıyla savaşılması gerektiğini kaydetti.

Bunun için ilgili tüm bakanlıkların, yerel yönetimler ve medyanın iş birliği içinde çalışması gerektiğini aktaran Müezzinoğlu, "Türkiye, tütünle mücadelede önemli mesafe katetti. Şimdi uyuşturucuyla mücadeleyi sahiplenebilirsek başarılı olabiliriz" dedi.

Sağlıklı beslenmenin önemine işaret eden Mehmet Müezzinoğlu, gün içinde de yeterli fiziksel aktivitede bulunulması gerektiğini, 24 saat içinde 30 dakikanın spor için ayrılması gerektiğini belirterek, bunun koşu, yürüyüş, bisiklete binme şeklinde yapılabileceğini söyledi.

- "Bir milyon bisiklet"

Müezzinoğlu, 2015 yılında "sağlıklı yaşam kültürünün teşviki" kapsamında 1 milyon bisiklet kampanyasının başlatıldığını anımsatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, kampanyayı himayelerine almasından ötürü teşekkürlerini sundu.

Belediyelere seslenen Bakan Müezzinoğlu, "Bir metre bisiklet yolu yapan belediyelerden projelerini hazırlamalarını istiyoruz. 'Beş kilometre bisiklet yolu yaptım, bisiklet parklarıyla düzenledim. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının belirlediğine göre bisiklet yollarını planladım ve yaptım' denildiğinde 5 bine 5 bin, 10 bin kilometreye de 10 bin bisikleti hibe olarak vereceğiz" diye konuştu.

Müezzinoğlu, 2015 itibarıyla 40 bin bisikletin dağıtımının yapıldığını, 35 bininin dağıtımının da devam ettiğini anlatarak, 2016 yılında Türkiye'nin milli günlerini merkeze alarak bir yol haritası belirlendiğini dile getirdi.

Bu kapsamda ilk olarak 23 Nisan Ulusal Çocuk ve Egemenlik Bayramı'nın belirlendiğini aktaran Mehmet Müezzinoğlu, 6-10 yaş grubundakilere uygun 100 bin bisikletin ihalesinin tamamlandığını bildirdi.

Müezzinoğlu, ardından 19 Mayıs'ta gençleri, daha sonra yerel yönetimleri ve üniversite öğrencilerini merkeze alacak şekilde bisiklet dağıtımı yapılacağını anlatarak, "Öğrenci sayılarına orantılı olarak rektörlerin taleplerine ve kampüslerin kapasitesine göre dağıtmaya başlayacağız. Hedefimiz, 2016 yılında 250-300 bin arasında bisikleti dağıtmak ve bir milyon bisikleti 2018'e kadar tamamlamak olacak" şeklinde konuştu.

Proje ile yerel yönetimlerin teşvik edilmesinin amaçlandığını da dile getiren Bakan Müezzinoğlu, bu şekilde de bir kültürün oluşturulmaya çalışıldığına işaret etti.

Müezzinoğlu, obezite ile mücadeleye de ağırlık verildiğinin altını çizerek, sağlıklı yaşamın kültür haline gelmesiyle başta obezite, kalp gibi kronik hastalıkların da azaltılabileceğini belirtti.

"Can boğazdan gelir, aynı zamanda boğazdan çıkar" diyen Mehmet Müezzinoğlu, herkesin sağlıklı yaşam kurallarına uyması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2799 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim