• BIST 9581.55
  • Altın 2489.153
  • Dolar 32.5357
  • Euro 34.877
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Müezzinoğlu'ndan 'doping' açıklaması

Müezzinoğlu'ndan 'doping' açıklaması
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Vücut Geliştirme Şampiyonu Şahin İrencin'in kullandığı ileri sürülen doping ilaçları yüzünden hayatını kaybetmesine ilişkin, "Sağlık Bakanlığı olarak soruşturma başlattık. Bu konuda herhangi bir toleransımız olamaz" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ankara Etlik Şehir Hastanesi" projesiyle ilgili kahvaltılı bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını da cevaplayan Müezzinoğlu bir gazetecinin, Vücut Geliştirme Şampiyonu Şahin İrencin'in kullandığı ileri sürülen doping ilaçları yüzünden hayatını kaybetmesiyle ilgili bir soru üzerine şu cevabı verdi:

Bakanlık 'O' ölüme soruşturma başlattı

"Sağlık Bakanlığı olarak soruşturma başlattık. Bu konuda herhangi bir toleransımız olamaz. Bütün teknik donanımları kullanarak laboratuar ortamında inceleyeceğiz. Bilkent Başak Şehir'de Başbakanımızın Sağlık Bakanlığı ve Milletvekili Hakan Şükür'e verdiği talimatıyla açılacak olan 'Spor Hastanesi' kompleksimizi kazandıracağız"

Sağlık Bakanlığı dopingle ölüme soruşturma başlattı


Sağlık Bakanlığı, vücut geliştirme şampiyonu Şahin İrencin'in kullandığı doping ilaçları yüzünden hayatını kaybetmesi üzerine soruşturma başlattı. Ülke adına da spor camiası adına da bu tür hadiselerin üzücü olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, "Sağlık Bakanlığı olarak soruşturma başlattık. Her hangi bir toleransımız asla olmaz." şeklinde konuştu.

304769-tek-sorumlu-kendisi-5263eb3a533dd.jpg

Müezzinoğlu, dünyanın en büyük sağlık tesislerinden biri olan 'Ankara Etlik Şehir Hastanesi' projesiyle ilgili kahvaltılı bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Bakan Müezzinoğlu, toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Doping nedeniyle bir milli sporcu hayatını kaybetti. Gençlik ve Spor Bakanlığı bu olayla ilgili soruşturma başlattı. Sağlık Bakanlığı olarak soruşturma başlatacak mısınız?" şeklindeki soruyu Müezzinoğlu, "Sağlık Bakanlığı olarak soruşturma başlattık. Ülkemiz adına da spor camiamız adına da bu tür hadiseler üzücü. Her hangi bir toleransımız asla olmaz. Buna bu anlamda alt yapı oluşturan yardımcı olan hangi yapılar varsa bütün bunların üzerine gitmek, sporumuzun da saygın ve ahlaklı bir şekilde yapılması zaten anlamlı olandır. Dopinge asla en ufak bir toleransımız olmaz. Sağlık bakanlığı olarak gerek laboratuvarlarımız ve gerekse tüm teknik donanımları ile her türlü dinamikleri ülkemiz açısından duyarlı bir şekilde devam ettireceğiz." şeklinde cevapladı.

Bilkent'te yapılacak şehir hastanesi kompleksinin içerisinde Halk Sağlığı laboratuvarının dünya standartları içinde ilk 5 içinde yer alacağını anlatan Sağlık Bakanı, "İnşallah bu laboratuvarımızın bir benzerini İstanbul Sancaktepe şehir hastanesi projesi içinde projelendiriyoruz. Bunları da ülkemize kazandırdığımızda dopingle ilgili referans laboratuvarları da ülkemize kazandıracağız. 12 Eylül'de Başakşehir'in imza töreninde Başbakanımız milli sporcumuz Hakan Şükür ve bize spor hastanesi ile ilgili bir görev verdi. Spor hastanesi ile ilgili çalışmamızı büyük oranda alt yapısını oluşturduk. Önümüzdeki 15 gün içinde tekrar bu çalışmalarımızı değerlendireceğiz. İnşallah spor hastanesini de Başakşehir Kompleksi içinde ülkemize kazandıracağız. Biz sporu daha çok tabana yayarak bilimsel yaparak sporcu sağlığı ve sağlıklı sporculara destek vererek büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi 'Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklı olanını severim' zeki olması önemli, çevik olması önemli ama diğer taraftan ahlaklı olması da en az o kadar önemli. Yoksa o başarılar bizim başımızı dik tutan başarılar olmaz. Dopingle elde edilen başarılar sonra başımızı öne eğer. Nitekim ki zaman zaman başımızın milletçe anlarda oluyor. Asla toleransımız olmaz. Bütün çalışmaları yapıyoruz. Çalışmalar neticelenince sizlerle paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2178 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim