• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Müezzinoğlu'ndan muhalefete sert eleştiri

Müezzinoğlu'ndan muhalefete sert eleştiri
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinğlu, Türkiye'de son 50 yıldır insanı ve milleti korkutan bir anlayışın olduğunu söyledi.

Kağıthane Belediyesi tarafından Telsizler Mahallesi'nde yaptırılan içinde aile sağlık merkezi, kapalı pazar yeri, otopark olan kültürel tesisin açılışına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Müezzinğlu, Türkiye'de son 50 yıldır insanı ve milleti korkutan bir anlayışın olduğunu söyledi.

'CUMHURUN SAHİP ÇIKTIĞI BİR T.C'YE KİMSE DOKUNAMAZ'

Bu durumun Türkiye'nin temel bir sorunu olduğunun altını çizen Bakan Müezzinoğlu, "70'li yıllarda makamına sağcılar gelecek diye korkuttular, Faşizm geliyor dediler. Karşısına koministleri koydular, ülkeyi komünistler işgal edecek dediler. Ancak ne yaptılar, sağcılarla solcuları birbirine vurdurdular. Bizim 7-8 bin gencimizin ölümüne vesile oldular. Toplumu ayrıştırdılar ve çatıştırdılar. Ancak kendi güçlerini devam ettirdiler. Birileri kapalı kapılar ardında kendi güçlerini koruyabilmek için illeti korkutarak, millete inanmayarak, milleti yanlış tahayyüllerle yanlış noktaya sürüklediler. Bunu başaramadılarsa darbeler yaparak onu da yapamadılarsa partileri kapatarak, ülke elden gidiyor irtica hortladı bir irtica senaryosuyla korkuttular. Şimdi neyle korkutuyorlar, T.C gidiyor diye korkutuyorlar. Cumhurun sahip çıktığı bir T.C'ye kimse dokunamaz ve T.C'de TÜrkiye Cumhuriyeti'de bu milletle beraber hep birlikte büyür ve güçlenir. Ama zayılayan onlar olacak çünkü esas korkuları bu." dedi.

'ŞİMDİ CUMHURİYET ELDEN GİDİYOR DİYE KORKUTUYORLAR'

Konuşmasında Dünya Sağlık Örgütü'ne göre sağlığın tarifinin; 'ruhen ve fiziken sağlıklı olma halidir' diyen Müezzinoğlu, toplumların sağlıklı ruh halinin korku üzerine bina edilemeyeceğini güven üzerine bina edilbileceğini belirtti. Müezzinoğlu, "Toplumların ve nesillerin ruhen sağlıklı olma hali geleceğe kaygıyla bakma hali üzerine değil, umut üzerine bina edilir. Ama ne yazıktırki bu ülkede 50 yıldır çocuklarımızı da korkutarak yetiştiriyorlar, parçalanmayla korkutuyorlar, irticayla korkutuyorlar. Şimdi de cumhuriyet elden gidiyor diye korkutuyorlar. Kapalı kapılar ardından kendi senaryolarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Şimdi feveran etmelerinin sebebi ellerinden ipin ucu gidiyor. İpin ucu artık milletin elinde" dedi.

'CHP VE MHP'NİN HALKI TEMSİL EDECEK ANAYASA PAKETİ YOK'

Müezzinoğlu, CHP ve MHP'nin 12 Eylül darbesiyle en çok bedel ödediklerini söylemelerine rağmen yeni bir anayasa paketi olmadığını kaydetti. CHP ve MHP'nin yeni anayasa yapımına yine müsaade etmediklerinin söyleyen Müezzinoğlu, "CHP'lilerin anayasayla ilgili kürsülerden konuştuklarını hatırlarsınız 12 Eylül darbesinin en ağır bedelini CHP olarak biz ödedik derler. MHP'liler de 12 Eyül darbesinin en ağır bedelini biz ödedik der. Peki en ağır bedelleri siz ödediyseniz 32-33 yıl geçti, gelin bu millete yakışır milli iradeyi temsil eden özgürlükleri temsil eden millete inanan bir anayasa paketini bir önerin. Sıkıntı çekmeyeceğiniz bir anayasa paketini 32 yıldır hazırlamadıysanız hala o anayasa devam etsin diyorsanız sizde burada samimiyet yoktur, millet iradesine saygı yoktur, özgüven yoktur. CHP 32 yıldır bu millete 12 Eylül anayasası bana bedel ödetti diyorsan hani senin halkı temsil edecek anayasa paketin nerede?Dünya sağlık örgütünün sağlık tanımına göre bizim siyasi muhalefetimiz ruhen sağlıklı değil. Çünkü özgüvenleri yok, millete inanmıyorlar, bu milletin gençlerinin yarına umutla bakmasını değil, çatışan, ayrışan ve kendi enerjisini oralarda tüketsin onlarda kendi konumlarını paşa paşa devam ettirsinler" dedi.

Çözüm sürecinde kardeşliği ön plana getirdiklerinin altını çizen Müezzinoğlu, "Şunu görsünlerki Türkiye nereden nereye gideli çok oldu. Artık bu millet onları silkeleyerek yolculuğuna devam edecek. Bu çözüm sürecindede kardeşliği ön plana getirerek birbirini daha çok severek, daha çok inanarak, güçlü bir millet olmanın güçlü devlet olmanın yolunu aştı. Bunun önünde ne CHP ne MHP duramayacak. Çünkü bunun arkasında millet var, gençlik var, gelecek var.Bunu hep birlikte başaracağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Telsizler Mahallesi Kültürel Tesis, otopark ve kapalı pazar yerinin açılışı için kurdele kesildi. Bakan Müezzinoğlu, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ile birlikte tesisi gezdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3420 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim